Editörler : E.Kayı Han
11 Haziran 2025 20:50

Merkezde Uzmanlık Mı Taşrada Mühendislik Mi?

Selamlar. Deniz kıyısı, küçük ve şirin bir ilçede 4/B sözleşmeli mühendis olarak görev yapıyorum. Tarım ve Orman Bakanlığı merkez teşkilatında uzmanlık ile taşra teşkilatında mühendis olarak çalışmayı kıyaslarsak nasıl bir sonuç çıkar sizce? Aklımdaki esas soru işareti, Ankara'daki çalışma ortam ve yoğunluğunun bunaltıcı olma ihtimali. Uzmanların çalışma rutini, hakları, bu pozisyonun ne derece prestijli olduğunu anlamaya çalışıyorum. Görüşlerinizi yazarsanız istifade edebilirim.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
12 Haziran 2025 08:48

Ankara'nın çalışma ortamını, uzmanların haklarını vs bilmiyorum ama şunu bilmiyorum: Birçok memur ilerde bir gün "deniz kıyısı, küçük ve şirin bir ilçeye" tayin olarak orda emekli olmak ve oraya yerleşmek ister. Yani ilerde başladığınız yere dönmek isteyebilirsiniz.

kadir882
Şef
12 Haziran 2025 10:26

Çok mantıklı :D

YUSUF YILDIRIM, 9 ay önce

Ankara'nın çalışma ortamını, uzmanların haklarını vs bilmiyorum ama şunu bilmiyorum: Birçok memur ilerde bir gün "deniz kıyısı, küçük ve şirin bir ilçeye" tayin olarak orda emekli olmak ve oraya yerleşmek ister. Yani ilerde başladığınız yere dönmek isteyebilirsiniz.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
12 Haziran 2025 10:42

*ama şunu biliyorum olacaktı ;)

YUSUF YILDIRIM, 9 ay önce

Cavro
Şube Müdürü
12 Haziran 2025 18:05

Lazım olduğunda hapse atılacak adam demek mühendis.

Karar senin ama mühendis olarak uluslararası ilişkiler okuyorum kaçmak için.

memurtarım
Aday Memur
09 Şubat 2026 21:19

Evet, aylar sonra güncelleme yapayım. Merkez teşkilata geçtim. Tahsilimle, lisans ve yüksek lisans mezuniyetimle, iş tecrübem ile uyumsuz bir birimde görevlendirildim. Halbuki "ilçede çok dağılıyorum, gidip kendi alanımda uzmanlaşayım" diye niyet etmiştim. Arz ederim.

mühendis2543
Aday Memur
11 Şubat 2026 11:11

Hocam ben de taşrada mühendisim farklı bakanlıkta .Bakanlık merkez teşkilatında uzmanlık deneme düşüncem vardı benim de . Bakanlıları ve işlerimiz farklı olsa da Merkez teşkilatı yapısı ve çalışma ortamı benzerdir diye düşünüyorum yorumlarınızı merak ediyorum sizce değer mi geçmeye ?

memurtarım, 1 ay önce

Evet, aylar sonra güncelleme yapayım. Merkez teşkilata geçtim. Tahsilimle, lisans ve yüksek lisans mezuniyetimle, iş tecrübem ile uyumsuz bir birimde görevlendirildim. Halbuki "ilçede çok dağılıyorum, gidip kendi alanımda uzmanlaşayım" diye niyet etmiştim. Arz ederim.

memurtarım
Aday Memur
11 Şubat 2026 20:46

siz süreci devam ettirin derim. sınav puanlarınız vs hazır olsun. insanın seçeneği olması her zaman iyidir. benim yaşadığım tarzda bir olumsuzluğun telafisi var. büyükşehir trafiği, uzun yıllar Ankara'da yaşamak... bunları iyi düşünmek lazım. merkezde taşradaki telaş yok bence bu açıdan avantajlı.

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi