Editörler : Cüneyt Barışoglu
12 Haziran 2025 15:59

Esnek düz taban engel mi?

Esnek düz taban pomem genel sağlığında sorun yaratır mı?(pomem ön sağlıktan geçtim)

zaMqi
Şef
14 Haziran 2025 00:32

Hayır esnek düz tabanlık engel değil.

Söz konusu yönetmeliğin ekindeki Ek-3 listeye baktığımızda düztabanlığın ?9- Ortopedi Ve Travmatoloji? Bölümünde düzenlendiği görülmektedir.

B-C-D dilimlerinde tanımlanan hastalıklar öğrenciliğe engeldir. Polis öğrenci adayları A dilimine girmelidir.

A Dilimi

g) Flexible pes planus sağlam kabul edilir.

B Dilimi

(9) Beden hareket ve fonksiyonlarını bozmayan;

a) Flexible olmayan düztabanlık

C Dilimi

(15) Beden hareket ve fonksiyonlarını etkilemiş fakat çalışma olanağı veren, alt ekstremite için merdiven-yokuş inip çıkabilme, koşabilme, güç kullanabilme fonksiyonlarını bozmayan; ayağın basarken çekilen ön-arka grafilerinde talus ve kalkaneus arasında ayrılma, yan grafilerde talus, naviküler ve birinci metatarstan geçen düz çizginin talonaviküler veya navikulokuneiform eklemde açılanması, tarsal kemiklerde dejenerasyon olması ve kalkaneal yükseklik açısının 10 dereceden daha az olması ile karakterize flask, spastik düz tabanlık.

D Dilimi

(11) Alt ekstremite için merdiven-yokuş inip çıkabilme, koşabilme, güç kullanabilme fonksiyonlarını bozan; düz tabanlık, çukur tabanlık, ayağın pençe şeklindeki şekil bozuklukları, düşük ayak ve ayağın ayak bileğinin diğer patolojileri, sinir, kas, kiriş ve kemik patolojileri.

Yukarıdaki düzenlemelere göre düztabanlık POMEM, PMYO ve PAEM öğrenci adayı olmaya engeldir. Ancak esnek düztaban(flexible pes planus) olanlar öğrenciliğe kabul edilirler ve polis olabilirler.

A diliminde de açıklanmış zaten. Sorun yaşarsan doktora derdini anlat

FoGues
Aday Memur
17 Haziran 2025 16:44

Düz tabanlığın dereceleri var. Bizim hastahane de ayağa neredeyse hiç bakılmamıştı topuk üzerinde yürütüldü, çök kalk yapıldı bu kadar. Kimi yerlerde ise derecesine kadar bakıldı ama esnek düz tabanda sorun olacağını düşünmüyorum

Dutchvanderlinde
Aday Memur
17 Haziran 2025 16:55

Hocam ortopedi doktoru sizde omurga filmi istedi mi veya skolyoza baktı mı detaylı şekilde? Yani ortopedi nasıl inceledi kısacası?

FoGues, 4 hafta önce

Düz tabanlığın dereceleri var. Bizim hastahane de ayağa neredeyse hiç bakılmamıştı topuk üzerinde yürütüldü, çök kalk yapıldı bu kadar. Kimi yerlerde ise derecesine kadar bakıldı ama esnek düz tabanda sorun olacağını düşünmüyorum

FoGues
Aday Memur
17 Haziran 2025 17:17

Hocam röntgen çektirdi skolyoz derecesine bakmıştı. 0-10 derece arası yanlış hatırlamıyorsam sorun teşkil etmiyordu. Genel ve hızlı bakmıştı zaten, ayak topukları üstünde yürüttü çök kalk yaptırmıştı vs.

Dutchvanderlinde, 4 hafta önce

Hocam ortopedi doktoru sizde omurga filmi istedi mi veya skolyoza baktı mı detaylı şekilde? Yani ortopedi nasıl inceledi kısacası?

Dutchvanderlinde
Aday Memur
17 Haziran 2025 17:46

Hocam bu benim skolyoz filmim sence bu skolyoz elenmeme sebep olur mu radyolog 9 derece ölçtü zaten e nabızda da yazıyor ama sol omzum sağ omzumdan bir tık yukarıda skolyozdan dolayı sizce ortopedi doktoru bu iki omuz arasındaki farka çok takılır mı yoksa skolyoz 9 derece diye direkt başka bir şeye bakmadan direkt geçirir mi ? Ayrıca sizce skolyozum kaç derecedir ve elenmeme sebep olur mu kazanırsam? Skolyoz filmimin linkini buraya bırakıyorum. https://resimlink.com/zxJceM8lD

FoGues, 4 hafta önce

Hocam röntgen çektirdi skolyoz derecesine bakmıştı. 0-10 derece arası yanlış hatırlamıyorsam sorun teşkil etmiyordu. Genel ve hızlı bakmıştı zaten, ayak topukları üstünde yürüttü çök kalk yaptırmıştı vs.

FoGues
Aday Memur
18 Haziran 2025 13:55

Hocam skolyoz 9 dereceden eleme olmaz çünkü üst limit 10 diye hatırlıyorum. Ben bizzat şahit oldum 12 derece skolyozu olan bir kişiye, ikinci kez sağlık sevkine gidene kadar bazı hareketler yaparak 8/9 dereceye düşürüp geçtiğine. Omuz eğriliği konusunda maalesef bilgim yok çünkü örnek göremedim bu konuda lakin ciddi bir eğrilik yoksa sorun olacağını sanmıyorum

Dutchvanderlinde, 4 hafta önce

Hocam bu benim skolyoz filmim sence bu skolyoz elenmeme sebep olur mu radyolog 9 derece ölçtü zaten e nabızda da yazıyor ama sol omzum sağ omzumdan bir tık yukarıda skolyozdan dolayı sizce ortopedi doktoru bu iki omuz arasındaki farka çok takılır mı yoksa skolyoz 9 derece diye direkt başka bir şeye bakmadan direkt geçirir mi ? Ayrıca sizce skolyozum kaç derecedir ve elenmeme sebep olur mu kazanırsam? Skolyoz filmimin linkini buraya bırakıyorum. https://resimlink.com/zxJceM8lD

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi