Editörler : E.Kayı Han
12 Haziran 2025 19:54

Önlisans mezunu teknisyen unvan değişikliği sınavı

Arkadaşlar ben lisede duz lise fakat onlisans bilgisayar programcılığı mezunuyum. Teknisyen olmak için lisede bilgisar mezunu olanlarmi girebiliyor sadece yoksa önlisans mezunu olanlarda girebiliyor mu?

napolyon1453
Aday Memur
16 Haziran 2025 10:40

Benim bildiğim lisede bilgisayar mezunu olmadığın için teknisyen olamıyorsun Ama bilgisayar programcılığı önlisansı mezunu olduğun için bilgisayar teknikeri olabiliyorsun.

Gobra
Aday Memur
16 Haziran 2025 10:48

unvan olarak tekniker geçiyor. ama cte nin açıcağı teknisyen sınavına girebiliyo muyum peki.

Gobra
Aday Memur
16 Haziran 2025 10:50

cte tekniker sınavı açmıyor teknisyen sınavı açıyor.yani teknikerler teknisyen sınavına girebiliyrmu

ependa
Aday Memur
16 Haziran 2025 14:03

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum.bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

stayl16
Aday Memur
16 Haziran 2025 16:27

Arkadaşlar bu benim başıma geldi geçen ünvan değişikliği sınavında ben hem lisede hem de üniversite de elektrik okudum.Teknisyenlik için lise diplomamı istediler tabi ki bayağı uğraştım.Okuduğum liseye gittim.Arşive indik müdürle falan 1998 mezunuyum.Neyse mezun olduğuma ikna edicek kağıdı aldım.Bakanlık kabul etti yani lise mezuniyeti istiyorlar.

cinayet masa nevzat
Aday Memur
21 Haziran 2025 19:01

Hocam senden neden teknisyenlik için lise diplomanı istediler ki CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ madde 9 d bendinde der ki Teknisyen kadrosuna atanabilmek için;

1) En az mesleki veya teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının ihtiyaç duyulan ilgili bölümlerinden mezun olmak,

en az demeseydi yapılan işlem doğruydu fakat en az dediği için fakülte mezunu bile girer bu sınava senden diplomayı kim istedi personel birimi mi ?

stayl16, 8 ay önce

Arkadaşlar bu benim başıma geldi geçen ünvan değişikliği sınavında ben hem lisede hem de üniversite de elektrik okudum.Teknisyenlik için lise diplomamı istediler tabi ki bayağı uğraştım.Okuduğum liseye gittim.Arşive indik müdürle falan 1998 mezunuyum.Neyse mezun olduğuma ikna edicek kağıdı aldım.Bakanlık kabul etti yani lise mezuniyeti istiyorlar.

stayl16
Aday Memur
23 Haziran 2025 16:36

Kardeşim Ben başvurdum.Personel genel müdürlüğü başvurumu reddetti.Gerekçe olarak da lise diplomamı gösterdi.Bu bence de saçma ama başıma geldi.Bende liseme gidip mezun olduğuma dair evrakla başvurdum.Kabul ettiler.Adliye personeliyim bu arada

cinayet masa nevzat, 8 ay önce

Hocam senden neden teknisyenlik için lise diplomanı istediler ki CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ madde 9 d bendinde der ki Teknisyen kadrosuna atanabilmek için;

1) En az mesleki veya teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarının ihtiyaç duyulan ilgili bölümlerinden mezun olmak,

en az demeseydi yapılan işlem doğruydu fakat en az dediği için fakülte mezunu bile girer bu sınava senden diplomayı kim istedi personel birimi mi ?

cinayet masa nevzat
Aday Memur
24 Haziran 2025 09:06

Anladım hocam şu an cte görevde yükselme sınavı açacağı için ben sizi cte personeli sandım sizin yönetmelikte farklılık var bizdeki gibi açık bir şekilde yazmıyor başka bir kanuna atıf yapılmış sizinkinde

stayl16, 8 ay önce

Kardeşim Ben başvurdum.Personel genel müdürlüğü başvurumu reddetti.Gerekçe olarak da lise diplomamı gösterdi.Bu bence de saçma ama başıma geldi.Bende liseme gidip mezun olduğuma dair evrakla başvurdum.Kabul ettiler.Adliye personeliyim bu arada

Bozkurtt6666
Aday Memur
16 Eylül 2025 01:26

Yani ön lisans iklimlendirme ve soğutma teknolojisi bitiren cte personeli bu sınava giremiyor mu yani ilanda en az ortaöğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmak diyor en az ne demek oluyor.

Bu konuda gerçekten bilgi sahibi olan yokmu

cinayet masa nevzat, 8 ay önce

Anladım hocam şu an cte görevde yükselme sınavı açacağı için ben sizi cte personeli sandım sizin yönetmelikte farklılık var bizdeki gibi açık bir şekilde yazmıyor başka bir kanuna atıf yapılmış sizinkinde

Teknisyen3489
Aday Memur
16 Eylül 2025 10:29

Arkadaşlar cte teknisyeniyim bir sürü arkadaşım var meslek lisesi mezunu olmadan sadece önlisans(teknikerlik) diplomasıyla teknisyen ünvanında calışan,emsali cok olduğu için sorun olucağını zannetmiyorum.

Bozkurtt6666
Aday Memur
16 Eylül 2025 17:09

Valla birkaç arkadaş var insanları ekarte edip kendileri sınava az insanla girmek istiyorlar sanırım ben artık öyle düşünüyorum bazı bölümlerin lisede bölümü yok bu nasıl iş anlamadım

Teknisyen3489, 5 ay önce

Arkadaşlar cte teknisyeniyim bir sürü arkadaşım var meslek lisesi mezunu olmadan sadece önlisans(teknikerlik) diplomasıyla teknisyen ünvanında calışan,emsali cok olduğu için sorun olucağını zannetmiyorum.

atlas.40
Aday Memur
17 Eylül 2025 09:18

giriş klavuzunda en az lise öğrenimi diyor yani benim anladığım genel kanıda o yönde cte teknisyenlik için lise, önlisans hatta lisansı bile alarım demek istiyor. Tabi bir lise mezunuyla varsayalım o bölümün mühendisliğini okumuş kişilerin özlük hakları derece kademesi farklılıklar var. çünki meslek lisesi mezununun özlük hakları sınırlıyken o bölümün mühendisliğini okumuş bir kişi yerleşirse mühendis maaşı ve özlük hakları alacaktır. Benim kanım lise ve önlisansa kadar rahat alım yapıyorlar ancak özellikle mühendislik için komisyona bağlı ama isteseler alıyorlar tabiki.

cinayet masa nevzat
Aday Memur
19 Eylül 2025 08:45

hocam yukarda da belirttiğim gibi en az dengi okul mezunu olmak dediği için sınava girebilirsiniz önlisans gıda teknolojileri bölümü mezunu arkadaşım var gıda teknisyenliği ünvan değişikliği sınavını kazandı ve göreve başladı .

Bozkurtt6666, 5 ay önce

Yani ön lisans iklimlendirme ve soğutma teknolojisi bitiren cte personeli bu sınava giremiyor mu yani ilanda en az ortaöğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmak diyor en az ne demek oluyor.

Bu konuda gerçekten bilgi sahibi olan yokmu

Bozkurtt6666
Aday Memur
19 Eylül 2025 22:57

Bazı arkadaşlar whatsapp grubunda giremezsiniz gibisinden yazmış ne bileyim bakanlığa sorduk falan diye o arkadaşlar kendisine rakip istemiyor sanırım ne diyelim teşekkür ederim

cinayet masa nevzat, 5 ay önce

hocam yukarda da belirttiğim gibi en az dengi okul mezunu olmak dediği için sınava girebilirsiniz önlisans gıda teknolojileri bölümü mezunu arkadaşım var gıda teknisyenliği ünvan değişikliği sınavını kazandı ve göreve başladı .

Bilal0812
Aday Memur
08 Kasım 2025 11:16

hocam whatsapp grubu varsa özelden bilgi verebilir misiniz

Bozkurtt6666, 5 ay önce

Bazı arkadaşlar whatsapp grubunda giremezsiniz gibisinden yazmış ne bileyim bakanlığa sorduk falan diye o arkadaşlar kendisine rakip istemiyor sanırım ne diyelim teşekkür ederim

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi