Editörler : Pangaea
12 Haziran 2025 20:31

Yönetici ataması sonrası boşalacak kadroya il içi özür ataması yapılır mı?

Selamlar. 3 temmuzda sonuçlanan yöneticiler 11 temmuzda göreve başlıyor. Göreve başlayacak öğretmenden boşalan kadro il içi özür grubunda açık görünür mü?

12 Haziran 2025 21:38

o okula boş olup olmayacağını bilen ya da bilmeyen birisi il içi atamada isteyip sıra tayini için ilk 2 sıraya yazdıysa il içi özrüne açılmayacaktır. 12 ağustostaki sıranın çalıştırılmasına kadar sırada olan okullara atama yapılmayacak.

son_kartal
Memur
12 Haziran 2025 22:23

Sıra çalışmadı diyelim. 11 temmuzda yöneticilik görevine başlanacağından dolayı okulda açık kadro oluşacaktır. Ancak 10-14 Temmuz arasında il içi özür grubuna bu açık görünür mü? Muhtemel açık olarak vs. Merak ettiğim bu

12 Haziran 2025 23:42

Birisi il içi sıraya (ilk 2 tercih ve sıra tiki) yazmamış ise muhtemel açıktan öte direk açık görünmesi lazım. Sıraya alınmış ise 12 ağustosa kadar bu okula çeşitli nedenlerle (emeklilik yargı kararı yöneticilik vb.) açık oluşşa bile atama yapılmayacak demek.

özTÜRK12
Memur
13 Haziran 2025 00:09

Temmuzda emekli olanın yerine yönetici istifa ederek atanma talebinde bulunabilir

özTÜRK12
Memur
13 Haziran 2025 09:16

Klavuzda bu sene şöyle bir madde var:Eğitim kurumlarında sıra oluşan alanlara 12 Ağustos 2025 tarihine kadar yargı kararı hariç sıra atamaları dışında atama yapılmayacak ve yer değiştirme işlemlerinde kontenjan verilmeyecektir.Buna göre yazı emekli olan birisinin yerine sıra tayini başvurusu bulunuyorsa yöneticilikten istifa eden birinin atanamayacağı anlamı çıkardım ben
13 Haziran 2025 09:59

Sıralar 12 ağustosta çalışacak o zamana kadar ilgili okuldan ayrılmış olanların mahkeme kararına istinaden okula döndürülmesi dışında okula atama yapılmayacak.

İstisna: 1.Okulu kimse tercih etmemiş ve sıraya girmemişse

2. Okulu ilk 2 tercihine yazan ve sıraya giren aday sayısından fazla münhal durumu oluşması durumunda (örnek okulu 3 kişi ilk iki sıraya yazdı ve sıraya bu 3 kişi girdi. okulda 4 münhal oluşursa fazla 1 münhal için açılabilecek

son_kartal
Memur
14 Haziran 2025 10:06

İyi de hocam il içi mazeretten önce sıra ataması yapılacak. Eğer sıraya yazan varsa mazeretten önce kadro zaten dolacaktır ve il içi mazerete açılmayacaktır. 12 ağustosa kadar beklemenin sebebi nedir? Benim öğrenmek istediğim, 3 temmuzda yöneticilik ataması sonuçlanacak ve 11 Temmuzda göreve başlayacaklar. Yöneticiliğe başlayacak olan kadrolar 10-14 temmuzda yapılacak olan il içi mazeret atamalarında açık olarak görünecek mi? ( 18 haziranda sıra çalışması atamasında boş kalması halinde )

matematikçi10, 1 ay önce
o okula boş olup olmayacağını bilen ya da bilmeyen birisi il içi atamada isteyip sıra tayini için ilk 2 sıraya yazdıysa il içi özrüne açılmayacaktır. 12 ağustostaki sıranın çalıştırılmasına kadar sırada olan okullara atama yapılmayacak.

son_kartal
Memur
14 Haziran 2025 10:10

İyi de hocam il içi mazeretten önce sıra ataması yapılacak. Eğer sıraya yazan varsa mazeretten önce kadro zaten dolacaktır ve il içi mazerete açılmayacaktır. 12 ağustosa kadar beklemenin sebebi nedir? Benim öğrenmek istediğim, 3 temmuzda yöneticilik ataması sonuçlanacak ve 11 Temmuzda göreve başlayacaklar. Yöneticiliğe başlayacak olan kadrolar 10-14 temmuzda yapılacak olan il içi mazeret atamalarında açık olarak görünecek mi? ( 18 haziranda sıra çalışması atamasında boş kalması halinde )

GÖBEENİ KAŞIYAN ADAM, 1 ay önce

Sıralar 12 ağustosta çalışacak o zamana kadar ilgili okuldan ayrılmış olanların mahkeme kararına istinaden okula döndürülmesi dışında okula atama yapılmayacak.

İstisna: 1.Okulu kimse tercih etmemiş ve sıraya girmemişse

2. Okulu ilk 2 tercihine yazan ve sıraya giren aday sayısından fazla münhal durumu oluşması durumunda (örnek okulu 3 kişi ilk iki sıraya yazdı ve sıraya bu 3 kişi girdi. okulda 4 münhal oluşursa fazla 1 münhal için açılabilecek

14 Haziran 2025 10:16

18 Haziran ve 12 ağustosta sıra ataması yapılacak. Bu sene sıra atamasını en öncelikli duruma getirdiler. Arada yönetici atama vb. açık oluşsa bile o okul sıraya girmişse atama yapılmayacak. açık görünmeyecek.
son_kartal, 1 ay önce

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi