Editörler : cihan27E.Kayı Han
13 Haziran 2025 17:10

Herkes Memur-Senli olacak

AYM'den 'Yetkili sendika üyesi olmayan memurdan iki kat aidat alınabilir' kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM), 12 Haziran 2025 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla, kamu görevlileri sendikacılığına ilişkin önemli bir karara imza attı. Mahkeme, yerel yönetim hizmetleri kolunda yetkili sendika üyesi olmayan kamu görevlilerinin, sosyal denge sözleşmesi hükümlerinden belirli bir aidat farkı ödeyerek yararlanabilmelerine imkan sağlayan toplu sözleşme hükmünü iptal eden Danıştay kararının sendikal hakları ihlal ettiğine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı, kamu görevlilerinin sendikal hakları ve toplu sözleşme sistematiği açısından emsal teşkil edecek nitelikte. Bu kararla birlikte, yerel yönetim hizmetleri kolunda yapılacak sosyal denge sözleşmelerinde sendika üyesi olan ve olmayan yönünden farklı hükümler konulabilecek.

kitkanun
Şube Müdürü
13 Haziran 2025 17:12

bu karara dayanarak memursen toplu sözleşmede kılını kıpırdatmaz. ne olsa herkes bize mecbur der artık

E.Kayı Han
Editor
13 Haziran 2025 17:51

Sendikalı olan personel ile sendikasız personel arasında bir ayrım olması doğrudur aynen işçilerde olduğu gibi. Bunu sadece memur sen olarak düşünmeyin bir sendikaya üye olacaksın yoksa toplu sözleşme de kazanılan haklardan yararlanmak için dayanışma aidatı ödersin denmiş. Bu durum işçilerde de böyledir. Olması gereken buydu.

byekıp
Memur
13 Haziran 2025 18:31

sırf bunun için malumsene geçmeye düşünen varsa herşey müstahak bu memurlara yıllardır ne kazandırdılar memura daha hala yetkiyi almıyorlar elinden

egop0
Memur
13 Haziran 2025 19:08

Ancak bu karar sadece yerel yönetimlerdeki sendikalılar için uygulanabilir

Kpsbirincisi
Genel Müdür
14 Haziran 2025 11:44

Zaten memur sen deyiz, olmayanlar düşünsün.

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
14 Haziran 2025 16:21

powerbankini aldin mi:))

Kpsbirincisi, 4 hafta önce

Zaten memur sen deyiz, olmayanlar düşünsün.

Kpsbirincisi
Genel Müdür
14 Haziran 2025 18:47

Ooo öyle bir imkan da mı vardı , o zaman daha da sevdim bu sendikalı olma işini süper

üçbuçukali, 4 hafta önce

powerbankini aldin mi:))

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
15 Haziran 2025 19:25

olmaz mi hic

powerbank kazanimi ile halaylar cekilir

Kpsbirincisi, 4 hafta önce

Ooo öyle bir imkan da mı vardı , o zaman daha da sevdim bu sendikalı olma işini süper

Kpsbirincisi
Genel Müdür
16 Haziran 2025 00:27

Bi de üstüne takvim ajanda filan verirlerse ben hayatta istifa etmem daha.

üçbuçukali, 3 hafta önce

olmaz mi hic

powerbank kazanimi ile halaylar cekilir

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi