Editörler : gül-feşan
14 Haziran 2025 17:46

Kadro Dışında Çalıştırılma

Arkadaşlar 2024 yılında devlet hastanesine 3+1 şoför kadrosuyla atandım. Yönetim şu an şoforlük birşey yok ambulans çalışmıyor, sadede evde sağlık var dedi beni acil ön kayıt bölümüne verdi. Şimdi de doktor yanı ya da acil yeşil sarı alan da sekreter yapabilirler diye bir şey duydum. Bu yasal mı. Şoför olan birisi tıbbi sekreterlik yapabilir mi. Üstelik yeni öğrendiğime göre benim yerime şoförlük kadrosunda bulunan 2 kişi temizlik personeliymiş. Yani şoför olan ben kayıt işi yapıyorum temizlik personeli olan iki kişi şoförlük yapıyo. Ne yapmam gerekir. Yönetimle ters düşüp tartışmak da istemiyorum. Lütfen yardım edin. İtiraz edersem beni başka yerlere gönderirler diye de endişeliyim

Antipanik8
Aday Memur
14 Haziran 2025 18:25

Lütfen bu yazdihinizi dilekçe ile yönetime yazın ve bekleyin

fatodemiş
Memur
14 Haziran 2025 18:46

Personeli, görevi dışında kesinlikle başka işte çalıştıramazlar buna hakları yok. Dilekçeyle yönetime başvurun korkmayın size bişey yapamazlar

batubey92
Aday Memur
14 Haziran 2025 21:14

Teşekkürler

Antipanik8, 4 hafta önce

Lütfen bu yazdihinizi dilekçe ile yönetime yazın ve bekleyin

batubey92
Aday Memur
14 Haziran 2025 21:16

Evet bu yasak olmalı ama insan yönetimle ters düşmek istemiyor. Ya burda ihtiyaç yok deyip olur olmaz yerlere görevlendirme yaparlarsa. Sözleşmeli personel isteği dışunda gönderilir mi bilmiyorum. Ya da süre ne kadar bunlar hep kafa karıştırıcı. Ama bu mobbinge girer

fatodemiş, 4 hafta önce
Personeli, görevi dışında kesinlikle başka işte çalıştıramazlar buna hakları yok. Dilekçeyle yönetime başvurun korkmayın size bişey yapamazlar

jackreacher52
Aday Memur
15 Haziran 2025 02:21

sekreterlik daha kolay boşver takma kafaya

berkehan81
Şube Müdürü
15 Haziran 2025 12:42

sağlık bakanlığı neden unvan değişikliği sınavı yapıyor herkes kendi işini yapsın diye ilk önce sıralı hiyerarşi ile şikayet edin eğer sonuç alamazsanız cimerden şikayet edin siz istemeden kimse zorla başka bir iş yaptıramaz tıbbi sekreter olmak için önlisans tıbbi sekreterlik mezunu olmak gerekir ancak siz kendiniz dilekçe ile ben bu görevi yaparım diye o zaman diyecek birşey yok

Cabirbinhayyam
Aday Memur
16 Haziran 2025 00:20

kardeş memurun yapacağı işi, memur varsa işçi yapamaz. madde veriyorum. 657 sayılı Kanuna göre memur ve amir arasında hiyerarşi bulunmaktadır. Dolayısıyla, gerek sözleşmeli personel gerekse 4857 sayılı İş Kanununa tabi bir işçi personelin memur ve amiri arasında bir hiyerarşik kademeye konulması veya bir memurun amiri olması mevzuat hükümlerine aykırıdır. 657 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmeliklere göre bir memurca yürütülmesi gereken müdürlük görevi vekaleten de olsa işçi veya sözleşmeli statüsündeki bir personel eliyle yürütülemez

Cabirbinhayyam
Aday Memur
16 Haziran 2025 00:22

Yani sen dilekceni verip itiraz edeceksin. muhtemelen torpilli temizlik işçileri, sen kesinlikle itiraz edip yapmayacaksın, kendi görevinin dışına onlar istesede gonderemez

Cabirbinhayyam
Aday Memur
16 Haziran 2025 00:24

sen atama evrakın al, ÖSYM alim ilanını ek yap ve deki ben şu kod ile atandım , başka iş yapmam. rahat ol senin bunları bildiğini bilseler götleri tutuşur

Cabirbinhayyam
Aday Memur
16 Haziran 2025 00:25

kardeşim sözleşmenin okumadınız! sözleşmeli personel geçici görevle görevlendirilemez. başka yere yollayamaz rahat ol.
Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi