Editörler : Pangaea
15 Haziran 2025 16:31

Müdür yardımcılığından istifa eden öğretmenin durumu

MADDE 37- (1) Yöneticilik görevinden;

a) Dört yıllık görev süresini tamamlamadan istekleri üzerine ayrılanlar alanlarında boş norm kadro olması hâlinde yöneticiliğe görevlendirilmeden önceki eğitim kurumuna, bukurumda alanında boş norm kadro bulunmaması halinde yöneticiliğe görevlendirilmedenönceki eğitim kurumunun bulunduğu ilçede alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumuna atanır. Diyor.

Peki ilçede de açık yoksa süreç nasıl ilerliyor bilgisi olan var mı?

15 Haziran 2025 17:10

başka bir ilçe

symphony19
Aday Memur
16 Haziran 2025 02:12

hangi ilçe. mdr yrdlığını yaptığı ilçede boşluk varsa mesela??
bahçesaray, 1 ay önce
başka bir ilçe
16 Haziran 2025 09:12

ilk önce öğretmenlik yaptığı ilçe, yer yoksa başka bir ilçe
symphony19, 1 ay önce
hangi ilçe. mdr yrdlığını yaptığı ilçede boşluk varsa mesela??

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
16 Haziran 2025 13:28

Idarecilige gecmezden önce son çalıştığınız okula gidersiniz.Oradaki kadronuz dolmuşsa idarecilik yaptığınız ilçede boş bir kadroya o da yoksa sizin seçeceğiniz boş normu olan başka ilçede bir okula o da yoksa idarecilik yaptığınız ilçenin normunda boş kalırsınız.

goner
Daire Başkanı
16 Haziran 2025 21:25

Geçtiğimiz yıl müdür yardımcılığından istifa ettim.Bir önceki eğitim kurumumda boş norm olmadığı için oraya gidemedim. Çalıştığım ilçede sadece proje okulları boştu, oralara gidemeyeceğim söylendi. Ve istifanız kabul edilmez dendi. Zorla çalıştırılamam herhalde diye düşünürken neyse ki merkeze bağlı uzak bir köy okulunda ihtiyaç olunca oraya geçtim. Yoksa istifa etmek istediğim halde zorla idareciliğe devam ettireceklerdi beni.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
16 Haziran 2025 22:37

Çoğu idareci o yüzden idareci hala.Hak verilmiş yönetmelikte yazan hakkı kullanmıyorlar.

goner, 1 ay önce

Geçtiğimiz yıl müdür yardımcılığından istifa ettim.Bir önceki eğitim kurumumda boş norm olmadığı için oraya gidemedim. Çalıştığım ilçede sadece proje okulları boştu, oralara gidemeyeceğim söylendi. Ve istifanız kabul edilmez dendi. Zorla çalıştırılamam herhalde diye düşünürken neyse ki merkeze bağlı uzak bir köy okulunda ihtiyaç olunca oraya geçtim. Yoksa istifa etmek istediğim halde zorla idareciliğe devam ettireceklerdi beni.

16 Haziran 2025 23:11

istifanızı kabul etmek zorunda değil MEM

hsnsylk
Genel Müdür
17 Haziran 2025 15:31

idarecilik iyice mobinge dönüştü, bir kere sizi avucunuzun içine aldılar mı ilçeler müdürlükler bırakmıyorlar, öğretmen olan idarecilerin yönetmeliği, öğretmenlere göre çok daha zor, boş yer yoksa istifa edemezsiniz falan filan, bir sürü zırvalık bu yönetmelik tamamen müdürlüklerin tralimatıyla çıkarılmış bir yönetmelik. işine gelmezse bırakın köye gidersinize buraya gidersiniz boş yer yok falan filan, bizim ilçede depo yüzlerce öğretmen var ama yıllarca hizmet etmiş eğitimci idarecilere gelince boş yok. 4 sene kuralı uyghulanabilir uygulanıyor da zaten, 4+4 işinize gelirse !!!

goner, 1 ay önce

mıcheal owen
Daire Başkanı
19 Haziran 2025 00:11

Hocam bu işlemler mebbiste otomatik mi işliyor yoksa ilden ile uygulama değişiyor mu norm olmadığı halde bir şekilde eski çalıştığı kuruma geri döndürebilen oluyor mu acaba

goner, 1 ay önce

goner
Daire Başkanı
19 Haziran 2025 19:31

Norm yoksa ne eski kuruma ne de başka bir yere gitmenize izin veriyorlar hocam. Dilekçenizi reddediyorlar yani. İstifa niyetiniz varsa öncelikle eski kurumunuz ve ilçenizde boşluk var mı ona bakmanız lazım.

mıcheal owen, 4 hafta önce

Hocam bu işlemler mebbiste otomatik mi işliyor yoksa ilden ile uygulama değişiyor mu norm olmadığı halde bir şekilde eski çalıştığı kuruma geri döndürebilen oluyor mu acaba

sikilgan
Aday Memur
23 Haziran 2025 09:13

Böyle bir düşüncesi olan norm, boş yer vs ile uğraşmadan il içine başvurmalı! Şahsen öyle yaptım. Geldiğim okulda normal yoktu iliçine başvurdum. Sonuçta yöneticilikten ayrılanlar diye adamlar her kılavuza ibare koyuyor. Ve yeni bir okula tayinim çıktı. İstifa, norm vs. uğraşmadan yine istediğim tercih ettiğim bir okula gidiyorum.

emnklc
Aday Memur
08 Temmuz 2025 20:20

hocalarım peki yönetici olarak göreve başlamadan çeşitli sebeplerle vazgeçildiği takdirde nasıl bir yol izlenmeli (eski yerimden ayrılış yapmamak, yönetici olarak atandığım yerde göreve başlamayı yapmamak vs)

AHMETGÜRBÜZ5858
Aday Memur
10 Temmuz 2025 16:01

Hocam benim de durumum benzer. İl MEM Özel Büro'ya görevlenidirileceğim için iki sene önce başladığım müdür yardımcılığı görevimden istifa ediyorum. Eskiden çalıştığım ilçe merkeze uzak, eski okulumda ve ilçede boş norm yok. Şimdi çalıştığım merkez ilçede de boş norm yok. İl MEM Atama birimindekiler bu durumda beni idarecillikten önce çalıştığım ilçede norm fazlası yapacaklarını söylüyorlar. Ben yönetmelikte bununla ilgili bir ifade göremedim. Sizin çalıştığınız yerde uygulama böyle mi? Nerede görev yapıyorsunuz?

Memleketinogretmeni, 1 ay önce

Idarecilige gecmezden önce son çalıştığınız okula gidersiniz.Oradaki kadronuz dolmuşsa idarecilik yaptığınız ilçede boş bir kadroya o da yoksa sizin seçeceğiniz boş normu olan başka ilçede bir okula o da yoksa idarecilik yaptığınız ilçenin normunda boş kalırsınız.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
11 Temmuz 2025 09:27

Hocam geldiğiniz ilçedeki normdan düştüyseniz ve şu an idareci olduğunuz okulda branşınızda ders varsa şu an bulunduğunuz ilçe normuna gelmiş oluyorsunuz.Yani kadronuz oraya gelmiştir zaten.Normları sisteme girerken kendinize 6 saat tanımladığınız ders kendi branşınızsa sizi o branşın normunda ilçede değerlendiriyorlar.Hangi ilde olduğumuz önemli değil atama yönetmeliğini doğru yorumlamak önemli.Siz bakanlık özlüğe ulaşıp orayla konuşun.Olmadı istifadan önce konu llgili görüş isteyen bir yazı göndersin ilçe mem bakanlığa.

AHMETGÜRBÜZ5858, 1 hafta önce

Hocam benim de durumum benzer. İl MEM Özel Büro'ya görevlenidirileceğim için iki sene önce başladığım müdür yardımcılığı görevimden istifa ediyorum. Eskiden çalıştığım ilçe merkeze uzak, eski okulumda ve ilçede boş norm yok. Şimdi çalıştığım merkez ilçede de boş norm yok. İl MEM Atama birimindekiler bu durumda beni idarecillikten önce çalıştığım ilçede norm fazlası yapacaklarını söylüyorlar. Ben yönetmelikte bununla ilgili bir ifade göremedim. Sizin çalıştığınız yerde uygulama böyle mi? Nerede görev yapıyorsunuz?

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi