Editörler : Pangaea
16 Haziran 2025 18:55

Tayin Olamama(Sistemi Kitlediler)

Bundan yaklaşık 20 yıl kadar önce zorunlu hizmetimi yapmak için ilk atamamı doğu da bir ile gerçekleştirdim. Bunu yapmayan arkadaşlarımın hepsi "zorunlu hizmet affı" ile paşa paşa yerlerinde kaldılar. Biz olduk enayi.

2)Doğuda bazıları sahte eş durumu araştırarak günlerini geçirdiler...ne yaptılar bilemem, kimsenin günahını almayayım. Biz bu yolları araştırmadık onu bilirim.

3) ilk görev yerinde hayat planlarım kapsamında 5 yılım dolunca tayin isteyecekken 4. Yılda ikinci il dışı verdiler 40-50 puanlı insanlar paşa paşa kıyı illere merkezlere gittiler ve ben 5. Yılımda istediğim yerlerin dışında bir yere gitmek zorunda kaldım.

4) İl emri/ilçe emri verdiler her yerde norm fazlası oluştu 20. Yılımda tayin isteyecekken açık yer kalmadı.

5) her yıl keyfe keder il dışı il içi tayinler 1 kere olur diye biliyoruz ama keyifleri yerindeyse 2 de yaparlar 3 de yaparlar. Onlar ne derse o. Bize de sürekli böyle yavru kuş gibi ağzımızı açıp onların iki dudağı arasından çıkacak sözü beklemek düşer.

6) Belli ilerde yüzlerce insan eşini sigortalı gösterip zorunlu hizmetten muaf olmaya çalışır ve yetkililerimiz de bu insanlara her 10 yılda bir ödül vererek zorunlu hizmet affı getirir

7) Okullarda pek çok öğretmen huzursuz artık okulunu, ortamını değiştirmek isteyen ancak plansız işler yüzünden yerinden ayrılamayan bir sürü öğretmen varken neyin kalitesinden bahsedeceğiz

8) Herhangi bir başvurunun sonucu kılavuza göre belli bir günde açıklanacaktır ama o gün gece 12 ye kadar ekran başında beklersin ve bir açıklama dahi yapılmaz.

Tüm bunlardan sonra sen de bir şeyler yapayım diye didinir durursun öyle mi? Aynen... Böyle devam...

Şimdi ben şahsen 2.İl dışı olsun tüm her yer açılsın desem bencil mi olacağım? Evet artık ben de diyorum ki kusura bakmayacaklar öyleyse, madem gemisini yürüten kaptan, madem yetkililer de buna destek oluyor...Evet öyleyse istediğini yapmak için her yol mübah...

Tüm bunların muhattabı öğrencileri yetiştirmesi beklenen öğretmenler...

İŞTE BÖYLE BÖYLE BİTTİ KOCA ÜLKEDE DEVLET CİDDİYETİ...

freef
Genel Müdür
16 Haziran 2025 19:19

Sıra ataması çıktılar ama boş çıktı. Ben o öğretmenin okulunda 1. sıradayım. O öğretmen, benim okulumda 1. sırada; ama bekliyoruz. Sıra bu şekilde çalışmayacak. Ama bu, becayiş değil ki, sadece salak gibi beklemek. Kaç yıl daha beklemek? Yaprak kımıldamıyor.

spock
Genel Müdür
16 Haziran 2025 20:07

Özür grubuna il içi, ilçe emri hatta utanmasalar okul emri vermeye devam ettikleri sürece bu iş bitmez.

Gerçi bu saatten sonra özür grubunu tamamen kaldırsalar bile çoğu yerde yüzlerce norm fazlası var hala. Bir sürü öğretmen depoda havadan maaş alıyor. Şimdi diyecekler "yerim yurdum belli değil" ama o iş de öyle değil.

Yamyamav
Şef
18 Haziran 2025 01:29

Ülkenin ahlak yapısı duzelmeden hiçbir şey düzelmez.

Mehmet215906
Aday Memur
18 Haziran 2025 01:57

Çok güzel özetlemişsiniz.

turkcecii05
Memur
18 Haziran 2025 06:56

hiçbir şeyle tatmin olamama duygusundan kaynaklı o. eğer il emri verilmese 6 aydır twitt atıyor olurdu o insanlar. Nankörlük bu. Devlet depo ogretmenlere maaşlarının 3te 2sini falan vermeli böyle bedavacilik olmaz
spock, 1 ay önce

Özür grubuna il içi, ilçe emri hatta utanmasalar okul emri vermeye devam ettikleri sürece bu iş bitmez.

Gerçi bu saatten sonra özür grubunu tamamen kaldırsalar bile çoğu yerde yüzlerce norm fazlası var hala. Bir sürü öğretmen depoda havadan maaş alıyor. Şimdi diyecekler "yerim yurdum belli değil" ama o iş de öyle değil.

birKEDİgördümSANKİ
Müsteşar Yardımcısı
18 Haziran 2025 08:39

Başlık sahibi hocam gayet net anlatmış sistemdeki çürümüşlüğü.

uzmanogretmjen
Aday Memur
18 Haziran 2025 13:54

geçen yaz il dışı yapıldı iptal olmayacak dendi iptal oldu sonra ikinci il dışı yapıldı süre azlığından dolayı KESİNLİKLE iptal olmayacak dendi ikinci il dışı da iptal edildi isteyenlere.

kim sosyal medyada neye bağırırsa (il dışı atama iptali vs)o oluyor demokrasi bu sanırım

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
19 Haziran 2025 19:26

Hocam, sonuç ne oldu?

freef, 1 ay önce

Sıra ataması çıktılar ama boş çıktı. Ben o öğretmenin okulunda 1. sıradayım. O öğretmen, benim okulumda 1. sırada; ama bekliyoruz. Sıra bu şekilde çalışmayacak. Ama bu, becayiş değil ki, sadece salak gibi beklemek. Kaç yıl daha beklemek? Yaprak kımıldamıyor.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
19 Haziran 2025 19:35

1 ve 6. maddeler dürüst olan kaybediyor, diyor. Hocam, dürüst olmaya devam edeceğiz ama hakkımızı da yedirmemeliyiz. Bu maddelerde ertelemenin yol açtığı sonuçlarda görülüyor.

7. maddede öğretmen için esas sorunun huzursuz olması olduğunu belirtiyor ki buna katılmamak mümkün değil. Mobbing gibi sorunlar halledilip barınma vb. ihtiyaçlar karşılanınca huzur için bir adım atılmış olur. Bu maddede ayrıca plansızlığa vurgu yapılıyor ki burada mağdur olan öğretmen oluyor. Plan değişiklikleri sebebi ile mağduriyetler için önlem alınmalı.

8. madde liyakatın olmadığına bir işaret. Bunun yanında insanları eşya(sı) gibi gören bir zihniyete de işaret var.

Ciddiyetten ziyade adalet ve liyakat sorunu...

freef
Genel Müdür
19 Haziran 2025 21:06

Sonuç= 0 hocam.

Sistem yanlış kurgulanmış hocam. Yani sistem domino taşı etkisi üzerine kurgulanmış. Biri hareket ettiğinde onun yerini alabilecek biri varsa hareket devam eder, şeklinde. Bu yoksa hareket de yok şeklinde.

MEB burayı okur mu bilmem ama becayiş tekrar gelmeli. Ama geçmişte uygulandı ve sistem çöktü. Bunu biliyorum. Millet kendi kadrosunu satılığa çıkarmıştı, araba parası ile becayiş ilanları oluyordu.

Benim anlattığım başka bir şey. Puan üstünlüğüne dayanan bir becayiş. Gönüllülük yok. Kimse kimseyi görmüyor. Tercih eden daha yüksek puanlı biri yoksa boşalmayı beklemeden yer değişikliğine izin verilmeli. Şu şunu yazmış, diye kimse kimseyi görmemeli,şimdiki gibi.

Ki bu dediğimin bile yığılmaya yüzde 1 etkisi olmaz. Bu da domino etkisi oluşturmaz. İki kişi yer değiştirmiş olur sadece. Onun yerine o, onun yerine o, şeklinde akıp gitmez atama.

atahoca, 4 hafta önce

Hocam, sonuç ne oldu?

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
20 Haziran 2025 01:26

Sıranın mantığı dediğiniz gibi olmalıydı. Programda gerekli ayarlamalar yapılmazsa bu sonuç kaçınılmaz. Sistemin kilitleneceği nasıl akıl edilemiyor anlaşılmaz.

Dediğiniz gibi paun üstünlüğüne dayanan ve kimsenin kimseyi görmediği becayiş mantıklı. Bunu 15-20 sene öncede konuşuyorduk ama sahanın önünde olması gerekenler (başka şeylere kafa yormaktan) sahanın çok gerisinde.

freef, 4 hafta önce

Sonuç= 0 hocam.

Sistem yanlış kurgulanmış hocam. Yani sistem domino taşı etkisi üzerine kurgulanmış. Biri hareket ettiğinde onun yerini alabilecek biri varsa hareket devam eder, şeklinde. Bu yoksa hareket de yok şeklinde.

MEB burayı okur mu bilmem ama becayiş tekrar gelmeli. Ama geçmişte uygulandı ve sistem çöktü. Bunu biliyorum. Millet kendi kadrosunu satılığa çıkarmıştı, araba parası ile becayiş ilanları oluyordu.

Benim anlattığım başka bir şey. Puan üstünlüğüne dayanan bir becayiş. Gönüllülük yok. Kimse kimseyi görmüyor. Tercih eden daha yüksek puanlı biri yoksa boşalmayı beklemeden yer değişikliğine izin verilmeli. Şu şunu yazmış, diye kimse kimseyi görmemeli,şimdiki gibi.

Ki bu dediğimin bile yığılmaya yüzde 1 etkisi olmaz. Bu da domino etkisi oluşturmaz. İki kişi yer değiştirmiş olur sadece. Onun yerine o, onun yerine o, şeklinde akıp gitmez atama.

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi