Editörler : Pangaea
16 Haziran 2025 20:05

Müdürün torpil yaptığına dair şikayet muteber midir ve/veya kabul görür mü?

merhabalar, kurumdaki müdür,

kendi yandaşlarına farklı, seçtiği bazı öğretmenlere farklı davranıyor.

sizce ne yapılabilir?

toplantıda bunu dillendirmek fayda sağlar mı acep yoksa zarar verici mi olur sizce?

16 Haziran 2025 20:29

örnek vermeniz lazım bizim müdürün ders programı dışında beni etkileyen tek şeyi 4 defa geziye gittim bu sene istemiyom yolluyor ama niyeti kötü olmadığından idare ediyoz başka adamın etliye sütlüye karıştığı yok çalışıyor

ta345
Şef
16 Haziran 2025 20:40

tamam sizin örneğiniz üzerinden devam edelim. mesela bana demiş olsa idi aynı şeyi ben açıp ilgili kanun/yönetmelik /kararname prosedür neyse okudum hatta bazı arkadaşlarıma da akıl danıştım ve ulaştığım sonuca göre müdürün bana "geziye git" deme lüksünün daha doğrusu hakkının olmadığına kanaat getirdikten sonra bunu yerine getirmeyeceğimi de ona yazılı olarak bildirdim.

devamında ise şöyle bir tablo oluştu:

müdür yapmadığım kötü algılanabilecek bir niteliği bana yıktı. Üstelik kendi yandaşları arasında esaslı olarak bu kötü niteliği haiz öğretmenler var onlara hesap sormayıp bana sordu.

her halükarda, aklı selim ile sabrediniz deniyorsa ve bende bunun haklı olduğuna yani akılcı olacağına kanaat getirirsem sabredeceğim.

,

Ancak tabi şu aşamada müdür böyle bir tavır sergilemiş olduğunu ben toplantıda beyan edersem ne kazanırım veya ne kaybederim pek kestiremiyorum.

ingilizceci78, 1 ay önce

örnek vermeniz lazım bizim müdürün ders programı dışında beni etkileyen tek şeyi 4 defa geziye gittim bu sene istemiyom yolluyor ama niyeti kötü olmadığından idare ediyoz başka adamın etliye sütlüye karıştığı yok çalışıyor

16 Haziran 2025 20:48

Toplantıda değil de yüz yüze özel konuşmalısın. Herkesin içinde bir şeyleri dile getirmek değil de kendi aranızda çözmeye çalışın bir şeyleri

ta345, 1 ay önce

tamam sizin örneğiniz üzerinden devam edelim. mesela bana demiş olsa idi aynı şeyi ben açıp ilgili kanun/yönetmelik /kararname prosedür neyse okudum hatta bazı arkadaşlarıma da akıl danıştım ve ulaştığım sonuca göre müdürün bana "geziye git" deme lüksünün daha doğrusu hakkının olmadığına kanaat getirdikten sonra bunu yerine getirmeyeceğimi de ona yazılı olarak bildirdim.

devamında ise şöyle bir tablo oluştu:

müdür yapmadığım kötü algılanabilecek bir niteliği bana yıktı. Üstelik kendi yandaşları arasında esaslı olarak bu kötü niteliği haiz öğretmenler var onlara hesap sormayıp bana sordu.

her halükarda, aklı selim ile sabrediniz deniyorsa ve bende bunun haklı olduğuna yani akılcı olacağına kanaat getirirsem sabredeceğim.

,

Ancak tabi şu aşamada müdür böyle bir tavır sergilemiş olduğunu ben toplantıda beyan edersem ne kazanırım veya ne kaybederim pek kestiremiyorum.

ta345
Şef
16 Haziran 2025 20:56

açııkçası en makûl gördüğüm yaklaşım veya çözümlerden biri veya çözüm bu idi.

Ancak ne var ki iletişim belki de biraz da hem benim hem de müdürün kendini çözüme kapatması nedeni ile (bilmem özeleştiri yaptığımda belki de nefis yaptım veya ego mu bilemiyorum) gitmedim.

haddizatında çok imkan da bulamadım çünkü müdür görevlendirme olmama yol açtı tüm bu süreç içerisinde.

fakat objektif bakılacak olursa nedense bir miktar bu yorum içeriğine yöntemsel olarak da tam hak verdim. (yani olması gerekeni yazmışsınız)

biraz da çekiniyorum ama gelecek yılın başında mı gitmeliyim veya...

şimdilerde mi (gidecek olsam) gelecek yıl yani eylül gibi bir daha görevlendirmeyi yüksek ihtimal görmekteyim.

objektif yaklaşımınız için teşekkür ederim. Aslında dediğim gibi en olması gereken (akılcı) yöntem bu idi. kuru kavganın yada ateşe körükle gitmenin pek kimseye faydası yok.

MechanicalEngineer61, 1 ay önce

Toplantıda değil de yüz yüze özel konuşmalısın. Herkesin içinde bir şeyleri dile getirmek değil de kendi aranızda çözmeye çalışın bir şeyleri

ta345
Şef
16 Haziran 2025 21:00

ve ortada değerlendirilmesi gerektiğini düşündüğüm garip bir soru var:

müdür, bana has olmayan veya olmayan kötü algılanabilecek bir niteliği bana yıktı ben dürüst olmadığını düşünmüştüm.

sormak istediğim soru da: böyle bir şeyi (davranışı) yapan biri uzlaşmaya yanaşır mı?

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
16 Haziran 2025 22:10

müdür, bana has olmayan veya olmayan kötü algılanabilecek bir niteliği bana yıktı ben dürüst olmadığını düşünmüştüm. Cümlenizdeki karmaşanın amacı ne?

ta345, 1 ay önce

ve ortada değerlendirilmesi gerektiğini düşündüğüm garip bir soru var:

müdür, bana has olmayan veya olmayan kötü algılanabilecek bir niteliği bana yıktı ben dürüst olmadığını düşünmüştüm.

sormak istediğim soru da: böyle bir şeyi (davranışı) yapan biri uzlaşmaya yanaşır mı?

ta345
Şef
16 Haziran 2025 22:26

özür dilerim. orda yazım imla -noktalama veya diğer nedenlere bağlı anlatım bozukluğu yapmışım.

doğrusu şunun gibi bir ifade olacaktı.

müdür, bana has olmayan veya olmayan kötü algılanabilecek bir niteliği bana yıktı, bu sebepten ben (müdürün) dürüst olmadığını düşünmüştüm.

Memleketinogretmeni, 1 ay önce

müdür, bana has olmayan veya olmayan kötü algılanabilecek bir niteliği bana yıktı ben dürüst olmadığını düşünmüştüm. Cümlenizdeki karmaşanın amacı ne?

16 Haziran 2025 22:29

en iyi savunma, taarruzdur

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
16 Haziran 2025 22:31

Bu kadar naif olunca kötü niyetli herkes size suç yıkabilir.Müdürü dışarıda yalnız yakalayın sadece öğretmen olarak naif biri olduğunuzu ona gösterin bence:) Kötü insanların size işi bahane ederek zarar vermesine izin vermeyin.Sonra tüm insanlardan soğursunuz daha kötüsü işinizden soğursunuz.Bünyenizin müsaade ettiğince hemen intikamınızı alınız.

ta345
Şef
16 Haziran 2025 22:46

merhaba,

iltifatınız & görüşleriniz için çok çok teşekkür ederim.

bence ... kötü insanların özellikleri hakkında (mesela niyyetleri, hedefleri vs) çok detaylı bilgim yok ve inşallah da altından kalkamayacağım işlerle muhattap olmam, amin.

tabii, bu yorumla birlikte zannediyorum başlık metnine mevzuu soru söylemek istediğiniz başka bir şey yok ise kanaatimce çözümlenmiştir.

sonuç: ya sabredeceğim yada (yüksek ihtimal) müdür ile görüşeceğim.

katkılarınız için çok teşekkür ederim.

(başlık metninin içeriğindeki soru çözümlenmiş olduğundan bu başlık altındaki bana ait iletişimler burada sonlandı. Bununla birlikte @Memleketinogretmeni dilerseniz özel den ulaşabilirsiniz. )

Memleketinogretmeni, 1 ay önce

Bu kadar naif olunca kötü niyetli herkes size suç yıkabilir.Müdürü dışarıda yalnız yakalayın sadece öğretmen olarak naif biri olduğunuzu ona gösterin bence:) Kötü insanların size işi bahane ederek zarar vermesine izin vermeyin.Sonra tüm insanlardan soğursunuz daha kötüsü işinizden soğursunuz.Bünyenizin müsaade ettiğince hemen intikamınızı alınız.

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi