Editörler : gül-feşan
16 Haziran 2025 22:38

Ünvan Degisikligi Sonrası Aile Birliği

ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SONRADINDA EŞLERDEN BİRİ FARKLI ŞEHİRE GİTSE DİĞERİ KADROLUYSA 1 YILIN SONUNDA ÜNVAN DEĞ.GİDENİ ÇEKEBİLİR Mİ

neat
Aday Memur
17 Haziran 2025 10:58

Asıl soru geçen senelerde hemen dilekçe ile yer değiştiren varmış bu sene de olur mu? https://forum.memurlar.net/konu/2474399/unvan-degisikligi-sonrasi-es-durumu-tayini.html

zeheara
Aday Memur
18 Haziran 2025 10:13

yönetmelik değiştiği için bu sene olmaz 2023 yılında yapılan sınavda açılan kadroya yerleşenler eş tayini mazeret tayini ile gitmedi çalıştıkları ilde kaldılar dolayısıyla o kadro açılan iller boş kaldı bu sene onun önüne geçmek için yaptılar sanırım

neat, 3 hafta önce

Asıl soru geçen senelerde hemen dilekçe ile yer değiştiren varmış bu sene de olur mu? https://forum.memurlar.net/konu/2474399/unvan-degisikligi-sonrasi-es-durumu-tayini.html

neat
Aday Memur
18 Haziran 2025 19:22

Yani aile birliğini 1 yıl sonra mı yapacam. Benim eşim gebe bunu mazeret yapamaz mıyım? Ya kariyer ya aile seçimine zorlanıyorum sanki.

zeheara, 3 hafta önce

yönetmelik değiştiği için bu sene olmaz 2023 yılında yapılan sınavda açılan kadroya yerleşenler eş tayini mazeret tayini ile gitmedi çalıştıkları ilde kaldılar dolayısıyla o kadro açılan iller boş kaldı bu sene onun önüne geçmek için yaptılar sanırım

Sameşi
Aday Memur
18 Haziran 2025 19:24

1 yıl sonraki süreçte aile birliği nasıl sağlanacak bölge gruplarına göre mi olacak yoksa direkt giden kişi eşinin yanına dönebiliyor mu

Cabirbinhayyam
Aday Memur
19 Haziran 2025 00:53

Ben bir soru sorayım: Sınavı kazanirsak sonra feragat etmek istesen olurmu

neat
Aday Memur
19 Haziran 2025 21:24

Bu soruyuda merak ediyorum. Her nedense kılavuz bu soruların cevabını barındırmıyor sanırsam. Ama kılavuzun L.3 maddesinde şöyle bir ifade geçiyor:

"İlan edilen kadrolardan; atanma şartlarını taşımadıkları için sınavları geçersiz sayılan veya bu sebeple atamaları iptal edilenler, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlamayanlar ya da atanma hakkından vazgeçenler ile emeklilik, ölüm, memurluktan çekilme veya çıkarılma, başka unvanlı kadrolara ya da başka bir kuruma naklen atanma gibi sebeplerle boş kalan veya boşalan kadrolara, başarı sıralamasının kesinleştiği tarihten itibaren 6 (altı) aylık süreyi aşmamak üzere aynı unvanlı kadrolar için yapılacak müteakip sınava ilişkin duyuruya kadar, ihtiyaç üzerine Bakanlıkça belirlenen yedekler arasından başarı sıralamasına göre atama yapılabilecektir."

Cabirbinhayyam, 3 hafta önce
Ben bir soru sorayım: Sınavı kazanirsak sonra feragat etmek istesen olurmu
Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi