Editörler : Pangaea
17 Haziran 2025 13:16

İftira atılması durumunda ne yapmalıyım?

5. Sinftaki bir kız öğrenci derste öğretmen saçımı çekti. Kötü söz söyledi diye ailesine şikayette bulunmuş. Velide ne sınıf öğretmeni ne idare nede bana olay hakkında bilgi vermeden danışmadan cimere şikayette bulunmus. Muhakkik okula gelip 7, 8 öğrenciden bilgi almış 2 veya üç öğrenci doğrulamış ki ( bunlarda öğrencinin en yakın arkadaşları bazı öğrenciler sunuda söylediler benim yanımda olun o öğretmeni okuldan attiralim) diğerleri ise böyle birşeyin yaşanmadığını söylemişler. Bende ifademde böyle bir olayın yaşanmadığını öğrenci derste çok konuştuğu için sadece yer değişikliği yaptığımı ifade ettim.

Şimdi muhakkikin kararını bekliyorum.

Canım o kadar sıkıldıkı savcılığa iftira davası dahi açmayı düşünüyorum.

berkaydal
Şube Müdürü
17 Haziran 2025 14:02

Düşünmene gerek yok. Hemen gidip savcılığa şikayette bulun. Dava da aç. Zaten iş ciddiye binince ilk önce arkadaşları sonra da kız çözülür.

yldzhmt
Şube Müdürü
17 Haziran 2025 15:25

Vakit kaybetmeden dava ac.

Sonrasini onlar dusunsun.

Ne bu boyle, ogretmeni cocuklarin oyuncagi haline getirdiler

m.r_f
Şube Müdürü
17 Haziran 2025 16:31

Aklı başında bir muhakkikse ve konuyu yalanlayan öğrenciler de varsa herhangi bir yaptırım çıkmayacaktır. Yine de idari soruşturmanın sonuçlanmasını beklemenizi tavsiye ederim. O kararı da koyarsınız dava dosyasına. Beklemeniz şart değil ancak, önce muhakkik dosyayı tamamlasa daha iyi olur gibi geliyor bana.

yas1978
Şef
17 Haziran 2025 16:34

idareniz nasıldır aranız kötüyse onlar veliyi azmettirmiştir bu tür şeylerin arkasında genelde idareler vardır dikkat edin ve şunuda unutmayın her cimer şikayetiyle soruşturma açılmıyor idare yanınızda olsa(müdür yada ilçe mem) o soruşturma asla açılmazdı..soruşturma açmak şube müdürü yada ilçe mem müdürü elindedir isterse veli 100 kere cimer başvurusu yapsın olay ilçe ve okul idaresinde biter..

Yamyamav
Şef
18 Haziran 2025 01:23

Katılıyorum. Soruşturma açılmadan önce idareye sorulur. Arkadaşın idareyle arası iyi değil anlaşılan. Taciz harici sorusturmalardan genelde bir şey çıkmaz.

yas1978, 1 ay önce

idareniz nasıldır aranız kötüyse onlar veliyi azmettirmiştir bu tür şeylerin arkasında genelde idareler vardır dikkat edin ve şunuda unutmayın her cimer şikayetiyle soruşturma açılmıyor idare yanınızda olsa(müdür yada ilçe mem) o soruşturma asla açılmazdı..soruşturma açmak şube müdürü yada ilçe mem müdürü elindedir isterse veli 100 kere cimer başvurusu yapsın olay ilçe ve okul idaresinde biter..

yas1978
Şef
18 Haziran 2025 09:19

bir şey çıkar çıkmaz mesele o değil ama kendimden biliyorum gereksiz soruşturmalar ve benzer sebeple başkasına açılmayıp sana açılan soruşturmalar insanın psikolojisini yıkar...haksız bile olsa .ne üdüğü belirsiz veli öğretmene açılan soruşturmayla adeta ödüllendirilir...ondan sonrada o okuldan huzur başarı bekle..

Yamyamav, 1 ay önce

Katılıyorum. Soruşturma açılmadan önce idareye sorulur. Arkadaşın idareyle arası iyi değil anlaşılan. Taciz harici sorusturmalardan genelde bir şey çıkmaz.

m.r_f
Şube Müdürü
18 Haziran 2025 09:47

Arkadaşlar çok aşırı komplo teorisi üretmeyelim lütfen. Soruşturmaya ilçe müdürü karar veriyor. Konunun gelişim şekli, mahiyeti, gidebileceği noktalar göz önünde bulunduruluyor. Bazen sırf zan altında kalmasın, aklansın diye bile inceleme başlatılabiliyor. Bizim müdür sevdiği öğretmenlerden birine soruşturma için muhakkik görevlendirdi, baya sosyal hayatta adamı yani.

Bazen bu tarz durumların incelenmesi gerekir, "çamur at izi kalsın" olayının da önüne geçmek için. Sınıfta 30 kişi, okulda 1000 kişi olduğunu düşünün. 20-25 kişi olayın yalan olduğunu, iftira olduğunu bilecek ama geri kalan 980 kişinin gözünde durum o kadar net olmayacak.

okuryazar3
Müsteşar
18 Haziran 2025 10:34

özellikle okul idaresi ve muhakkik tayin edilenin niyeti sonucu belirler.

Olayı söz konusu öğrenciye destek mahiyetinde konuşan öğrencilerin velileri ile irtibata geçebilirsen, mahkemeye vereceğim, bu yaştaki çocuklarınız adliye koridorlarında, savcı karşısında olmasını arzu etmiyorum vs.. karatma verebilirsen iyi olur.

Benzeri bir durumdayım. Benimkini okul müdürü tezgahladı veliyi kışkırttı, hatta dilekçesini bile o yazdı, şimdi başka okulda emeğinin karşılığını yöresel metotlarımızla verdim.Veli bayandı, sunturlu küfürler, hakaretler, tehditler şahitli ispatlı yuttuk valla. Dava açmadım, sonuçta 1 yıldan 2 yıla yargılanacak, savcılık davayı uzlaştırma kapsamına alacak öteki, beriki eş dost yahu affet hocam vs..vs. Avcumuzu yalayacağız. Ben umursamadım bile verecekleri, verebilecekleri uyarı ,kınama ,maaş kesim, kademe ilerlemesinin durdurulması dahil sonuçta beni etkilemiyor diye. Malum iğnem başımda miadı dolmuş Öğretemeyenim:))

yas1978
Şef
18 Haziran 2025 11:47

Bazen sırf zan altında kalmasın, aklansın diye bile inceleme başlatılabiliyor.

Her nedense bu aklanma mevzusu diğer öğretmenlere işlemiyor sadece belirli kişiler için işletiliyorsa bunun adı mobingdir.....Kimse çocuk değil olayı o tarafa bu tarafa çekmekle yapılan mobing legalleştirilemez..

yas1978
Şef
18 Haziran 2025 11:53

Bu tür soruşturmalar okul idaresi ve ilçe mem ortaklığıyla açılan ve soruşturmalardır ve çoğununda arkasında iyi niyet,okulun yararı,kamu yararı gibi şeyler kesinlikle yoktur öyle olsaydı şimdi zaten mobingin soruşturmanın bol bol olduğu okullar başarıdan başarıya koşardı öyle bir durumda olmadığına göre klasik müdür egosu makam egosu veli pohpohlama yandaş rızası alma gibi durumlardan öteye geçmeyen soruşturmalar..

Drm123
Aday Memur
18 Haziran 2025 14:15

Hocam kesinlikle suç duyurusunda bulunun davanızı açın. İnsanın ekmeğiyle oynamak bu kadar kolay mı?

ta345
Şef
18 Haziran 2025 15:58

son cümle ye üzülerek ve malesef yerden göğe kadar katıldım.

yapılacak iş değil öğretmenlik aslında. ailem mutlu olsun, onlara değer verdiğim için yapıyorum.

Allah muhafaza buyursun amin amin amin.

yldzhmt, 1 ay önce

Vakit kaybetmeden dava ac.

Sonrasini onlar dusunsun.

Ne bu boyle, ogretmeni cocuklarin oyuncagi haline getirdiler

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi