Editörler : cihan27E.Kayı Han
28 Haziran 2025 13:09

enflasyonun ve faizin bu halde olduğu ülkede borçlanmak iyidir ama kontrollü yapmak lazım her ihtimale karşı insanın uykusu gelmiyor borçtan rahatsız oluyoruz
28 Haziran 2025 23:01

oncelikle gecmis olsun, kotu bir durum ama umutsuzluga dusmeye de gerek yok. dusmez kalkmaz bir allah, sonucta basimiza gelecek kaza bela icin bir sey yapamayiz ama kendi hatanla dustuysen ders alip ayni yada benzer hatalari yapmaman gerekiyor.

Anderson1
Şef
29 Haziran 2025 01:39

Seninkide borçmu 4.200.000 tl borcum var

Harvester12
Aday Memur
29 Haziran 2025 21:13

Öncelikle çoğu bitmiş azı kalmış zaten. Ayrıca bu borç o kadar da büyütülecek altından kalkılamayacak bir miktar değil sanki. Borcu ödemek üzere bloke konuluyorsa 3-4 ayda biter zaten, sorun yapıp kafana takma. Gelelim olayın diğer yönüne. Sabit giderlerini ödeme konusuna.

Alternatifler:

1) Maaş hesabını değiştirebilirsin (bunun yasal sürecini bilmiyorum o yüzden çözüm olması açısından sadece yazmak istedim, araştırmak sana kalmış.

2) Kemer sıkma politikasına gireceksin, zorunlu olmayan her şeyinden kısacaksın bir kaç ay iradeni ortaya koyarak böyle sabredeceksin, bununla birlikte bir şekilde yasaların izin verdiği şekilde ek iş yapacaksın, freelance vs..

3) Borç alacaksın ya da kredi çekeceksin (faizler anlık ne durumda onu da takip etmiyorum) Buna ekonomide ponzi finansmanı deniyor fakat alışkanlık olmadığı sürece geçici ve acil bu gibi durumlarda işe yarayabilir. Fakat faiz oranlarını da dikkate alarak hesabını iyi yapmalısın zira faiz oranlarının yüksek olduğu zamanlarda bu yöntem insanı daha beter hale bile getirebilir..

Toplam 44 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi