Editörler : gül-feşan
17 Haziran 2025 21:31

Mühendislik mi ,düz memurluk mu?

Merhaba arkadaşlar. Ben bir kamu kurumunda kadrolu memur mühendisim , bekarım. Ailem farklı şehirde.

Ben bulunduğum şehri sevemedim. Yeniden kpss'ye girdim. Ancak aldığım puan ailemin olduğu şehirdeki mühendis puanlarına yetmiyor fakat bazı sözleşmeli vhki 'ye yetebiliyor. (önceki alımlara baktığımda).

Zannedersem 15 bin lira civarında bir fark var memur mühendis ile sözleşmeli vhki arasında . Yanlış biliyorsam düzeltin. Sizce bu kadrolu memur mühendislikten istifa edip , ailemin olduğu şehirde vhki olmalı mıyım.

-Şu an memur mühendis olduğum şehri sevmiyorum.

-Şu anki şehirde kiradayım. aradaki maaş farkı kadar kira veriyorum.

-ailemin olduğu şehre gidersem o parayla ev kiralayamam , annemle babamla yaşarım.

-anne babayla yaşamak hem iyi hem kötü.

Sizlerin değerli fikirleriniz nelerdir?

enginar123
Aday Memur
17 Haziran 2025 21:43

mühendisliği bırakma.

aşağı pozisyona mı geçilir ?

gün gelir tayin olursun bişey olur mühendis kadronu bırakıp vhki ya mı geçeceksin olacak şey değil

metin48484848
Aday Memur
17 Haziran 2025 21:51

haklısınız ama ben bu şehirde yapamıyorum artık . kendimi alkole verdim. tayin başvurum olumsuz.

enginar123, 3 hafta önce

mühendisliği bırakma.

aşağı pozisyona mı geçilir ?

gün gelir tayin olursun bişey olur mühendis kadronu bırakıp vhki ya mı geçeceksin olacak şey değil

enginar123
Aday Memur
17 Haziran 2025 23:03

sonra o mühendislik kadrosuna geçmek için uğraşırsınız hocam.

pişman olmayın sonra

metin48484848, 3 hafta önce

haklısınız ama ben bu şehirde yapamıyorum artık . kendimi alkole verdim. tayin başvurum olumsuz.

electrician1625
Aday Memur
18 Haziran 2025 00:52

Şartlar hakkında yorum yapmayacağım ama bence yetişkinlikte aile evinde yaşamayı tercih etmek için ya başka şehirde hiçbir şekilde çalışamama durumunun olması lazım ya da kişinin kendi psikolojik/fiziksel engelleri olması lazım veya aile evi 2.katlı falandır 2.katında tek yaşarsın vs. Başka türlü aile evinde bir insan yetişkinlikte neden yaşar gerçekten anlamıyorum hele 30-35 hatta 40 yaşında aile evinde maddi imkanı/iş fırsatları olması rağmen yaşayan insanlar var onları zaten düşünemiyorum :/

F4ntomm
Şef
18 Haziran 2025 10:12

Dostum ben arkadaşın durumunu çok iyi anlıyorum.türkiyenin en batısında yaşarken kadrolu mühendis olarak türkiyenin en doğusuna atandım.ilk 1-2 ay her şey çok güzeldi yeni ortam,yeni insanlar vs ama 6.aydan sonra ağır psikolojik bunalıma girdim.75 kilo gittiğim şehirde 90 kiloya çıktım.aileme durumu anlattım 1-2 sene sonra tayin olursun vs diyerek beni teselli etmeye çalıştılar ancak yaşayan bilir o durumu.yükseklik korkum var ve her seferinde ailemin yanına giderken uçak kullanmak zorunda kalıyordum kalbim küt küt atıyordu uçakta.dayanamadım ve henüz 9.ayda aday memurluğum bile bitmemişken istifa ettim.puanım da iyi olduğundan batıda bir yerde düz memur olurum en kötü dedim.Allah yüzüme güldü de batıda mühendisliğe puanım yetti.tekrar sözleşmeli mühendis olarak atandım. Bu durumda olanların Allah yardımcısı olsun.
electrician1625, 3 hafta önce

Şartlar hakkında yorum yapmayacağım ama bence yetişkinlikte aile evinde yaşamayı tercih etmek için ya başka şehirde hiçbir şekilde çalışamama durumunun olması lazım ya da kişinin kendi psikolojik/fiziksel engelleri olması lazım veya aile evi 2.katlı falandır 2.katında tek yaşarsın vs. Başka türlü aile evinde bir insan yetişkinlikte neden yaşar gerçekten anlamıyorum hele 30-35 hatta 40 yaşında aile evinde maddi imkanı/iş fırsatları olması rağmen yaşayan insanlar var onları zaten düşünemiyorum :/

the back of furkan
Şube Müdürü
18 Haziran 2025 10:18

hangi kurum

fakir.adam
Şube Müdürü
18 Haziran 2025 10:59

düz mühendislik.

İnşaatmaliyeci
Aday Memur
18 Haziran 2025 13:38

Yaş kaç ? Maddiyat ne kadar önemli ? Branşınız olan mühendisliği yapmaktan keyif alıyor musunuz ?

metin48484848
Aday Memur
18 Haziran 2025 14:38

yaş var baya . maddiyat önemli ama çok değil. branşımı yapmayı seviyorum ama olmasa da olur. yani mesleğime bayılmıyorum. kenimi hayatın akışına bırakacağım . çünkü her ikisinin de artıları eksileri var. teşekkürler cevaplar için.

İnşaatmaliyeci, 3 hafta önce

Yaş kaç ? Maddiyat ne kadar önemli ? Branşınız olan mühendisliği yapmaktan keyif alıyor musunuz ?

since2024
Aday Memur
18 Haziran 2025 15:03

maaşınız ne kadar şu an ?

electrician1625
Aday Memur
18 Haziran 2025 17:15

Şehire alışmak farklı bir olay. Alışamadıysanız istifa etmek veya başka şehire nakil aldırmak problem değil ama tekrar aile evine dönmek veya aile evini istemek benim açımdan anlaşılmayan bir durum. Söz konusu kişi kadınsa belki bir tık anlayabilirim ama erkek bireyin 25-30'lu yaşlardan itibaren bir şekilde aile evinden ayrılması gerekir bence. Zaten bir süre sonra insan bunalmaya, sıkılmaya başlıyor ister istemez. Şahsen benim kenarda birikmişim olsaydı başka şehir tercih edecektim ancak hiç birikmişim olmadığı için mecbur aile evinde kalmak zorunda kaldım ama ilk fırsatta bir şekilde kendi evime çıkmayı düşünüyorum.

F4ntomm, 3 hafta önce
Dostum ben arkadaşın durumunu çok iyi anlıyorum.türkiyenin en batısında yaşarken kadrolu mühendis olarak türkiyenin en doğusuna atandım.ilk 1-2 ay her şey çok güzeldi yeni ortam,yeni insanlar vs ama 6.aydan sonra ağır psikolojik bunalıma girdim.75 kilo gittiğim şehirde 90 kiloya çıktım.aileme durumu anlattım 1-2 sene sonra tayin olursun vs diyerek beni teselli etmeye çalıştılar ancak yaşayan bilir o durumu.yükseklik korkum var ve her seferinde ailemin yanına giderken uçak kullanmak zorunda kalıyordum kalbim küt küt atıyordu uçakta.dayanamadım ve henüz 9.ayda aday memurluğum bile bitmemişken istifa ettim.puanım da iyi olduğundan batıda bir yerde düz memur olurum en kötü dedim.Allah yüzüme güldü de batıda mühendisliğe puanım yetti.tekrar sözleşmeli mühendis olarak atandım. Bu durumda olanların Allah yardımcısı olsun.
18 Haziran 2025 23:40

Mühendisliği ne hale getirdiniz.

Mühendislik mi düz memurluk mu sorar oldunuz :)

Firadoo
Aday Memur
19 Haziran 2025 09:21

Mühendisliği bu hale getiren kim peki :)

MechanicalEngineer61, 3 hafta önce

Mühendisliği ne hale getirdiniz.

Mühendislik mi düz memurluk mu sorar oldunuz :)

VHKİ-MEB
Şef
19 Haziran 2025 10:17

Analar babalar darılmasın ama tabiatın kanunu bu, hayvanlar yavrusunu büyüttüğü zaman artık yanından kovar. Hala bekar olduğunuz halde evden çıkabilmişsiniz, çok şaşkınlıkla karşılanacak ve gıpta edilecek bir nimet. Ana-Baba evine giderseniz belki kira paranız cebinizde kalır ama söz hakkınız da olmaz. Parayı veren düdüğü çalar. Diğer kardeşleriniz "Anama babama gidiyorum" diye eve gelir, sizin hiç fikriniz sorulmaz, evde sığıntı olursunuz. Bir de ebeveynlerinizden biri vefat edince diğerinin ihalesi size kalır, ona moral vermekle yıllarınız geçer, evlenmeniz daha da zorlaşır. Hepsi başıma geldiği için söylüyorum. 35 yaşımdayım annemle yaşıyorum, büyük kardeşlerimin hepsi evlendi, yuvadan uçtu, babam da öldü. Abim eve gelirken kahvaltılık alıyor ve durumun hiç farkında değil, burası benim evim ben alamaz mıyım? Ben erkek değil miyim? Ben ev reisi değil miyim? Ama o anneme gidiyorum diye geliyor, kardeşimin evine diye değil. Senin sana ait bir evin var kardeşim, belki kira ama orda SADECE senin sözün geçer. Ve emin ol, kendi faturalarını ödemek kadar da keyifli başka pek bir şey yok. Sen ödüyorsun, sen konuşuyorsun. Ana-Baba evine dönme. Esaret özgürlüğe tercih edilir mi? Alkol konusuna gelince. O da bir esaret. Seni kendisine bağımlı yapıyor. Alışmadan bırak. Çok bunaldıysan kendini iyi hissettirecek başka zararsız ya da en azından az zararlı şeyler yap. Allah yardımcın olsun.

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi