Editörler : gül-feşan
18 Haziran 2025 21:10

Uzman kadroları mı, düz memurluk mu?

İktisat bölümü 3.sınıf öğrencisiyim, kendi alan bilgime güveniyorum ve bölümü sevmekteyim, ancak hem kpss a hem kurum sınavları hem de mülakat süreçleri gözümü korkutuyor. Bundan dolayı bu sureclerle ugrasmayip dogrudan Kpss B sinavina hazirlanmak sizce daha mantikli mi? İki sinava hazirlanmam pek gercekci olmayacagindan bir tane sinavi secip kendimi ona vermek istemekteyim. Sizce ne yapmaliyim A grubu icin alimlarin azaldigi ve maaslarin kit memurluklarindan farki kalmadifi soyleniyor. Sizce Gelir Uzman Yardimciligi gibi kadrolar icin A sinavina mi hazirlanmaliyim yoksa bu sureclerden kacinip atanmam daha garanti olan B sinavina mi hazirlanmaliyim? Özellikle mulakatlardan malum sebeplerle cekiniyorum.

remzi061906
Memur
18 Haziran 2025 21:34

Hocam ben gibde çalışıyorum(gelir uzmanı değilim) şuan dediğiniz gibi gelir uzman maaşı kit düz memurlarla hemen hemen aynı denilebilir sizin yerinize olsam b grubuna hazırlanır atanıp a kadroları denerdim (bende kurumiçi uzmanlık sınavını bekliyorum)

iktisatcigenc
Aday Memur
18 Haziran 2025 21:41

Hocam yorumunuz icin tesekkurler, ozelden sorum olacakti yanitlarsaniz sevinirim.

remzi061906, 3 hafta önce

Hocam ben gibde çalışıyorum(gelir uzmanı değilim) şuan dediğiniz gibi gelir uzman maaşı kit düz memurlarla hemen hemen aynı denilebilir sizin yerinize olsam b grubuna hazırlanır atanıp a kadroları denerdim (bende kurumiçi uzmanlık sınavını bekliyorum)

mratanamayan
Memur
19 Haziran 2025 10:07

Hedefinden şaşma kpss a dan 85 ve üzeri yds den 70 ve üzeri bir not alacak seviyede isen peşini bırakma gelir uzmanlığı en son tercihin olsun ondan önce merkez uzmanlıklara üst kurullara hazırlan 657 memur 42 lira 399 memur 50 lira maaş alıyor merkez uzmanlıklarda en düşük uzmanlığını almış kişinin maaşı 70 lira civarında sen merkez uzmanlığa çalış bence kpss a ve yds yi beraber götürmek şartıyla tabi yds yi yapamayacaksan b grubu daha mantıklı

fakir.adam
Şube Müdürü
19 Haziran 2025 10:35

düz uzmanlık.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi