Editörler : E.Kayı Han
19 Haziran 2025 10:50

Kesinleşmemiş karara dayanarak idare vekalet ücreti isteyebilir mi?

Merhaba arkadaşlar,

İdare aleyhine açtığım bir davayı ilk derece mahkemesinde kaybettim. Kararda vekâlet ücreti ve yargılama giderleri bana yükletildi, ancak henüz karar kesinleşmedi ve istinaf süreci devam ediyor.

Buna rağmen kurum, karar kesinleşmeden 18.000 TL vekâlet ücretini yasal faizle birlikte talep etti. Yazıda, ödeme yapılmaması hâlinde icra yoluna gidilebileceği belirtilmiş.

Benim merak ettiğim şu:

Benzer bir durumla karşılaşan oldu mu?

Kurum bu tür alacakları gerçekten kesinleşmeden önce icraya koyabiliyor mu?

Bu tür durumlarda nasıl bir yol izlediniz?

İcra gelirse şikayet mi, itiraz mı daha etkili olur?

Bu konuda tecrübeli ya da hukuki bilgiye sahip olan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum. Ayrıca ilgili mevzuat ve kararları paylaşabilecek olan varsa çok memnun olurum.

sessiztakipci
Aday Memur
19 Haziran 2025 11:10

Dava konusu disiplin cezasının iptali

Jackspraw
Aday Memur
19 Haziran 2025 16:22

Kral eğer ödeme imkanın varsa öde icralık değilsen icraya düşme ama icralık zaten olmussan ödeme istinafi bekle odedigin zaman istinafi kazanırsan zaten onlar sana ödemeyi tekrar yapacaklardır böyle bişey benim başıma gelmedi ama gene de istinaf nerden baksan bir iki yıl sürüyor bu yüzden faizi katlanmasin

sessiztakipci, 4 hafta önce

Dava konusu disiplin cezasının iptali

gojira
Aday Memur
19 Haziran 2025 16:26

aynı tarz benzer yazı bana MEB'ten geldi. avukat ile görüşüp istinaf süreci bitene kadar ödeme yapmayacağımı belirttim sanırım parasız kaldılar herkese yazıyorlar

sessiztakipci
Aday Memur
19 Haziran 2025 16:46

Evet hocam bana da Mebden geldi. Ödeme yapıldığında istinafı kazansam bile idareden geri almak çok zor ve uğraştırıcı olacağı için, bana da pek mantıklı gelmedi açıkçası hemen ödemek. Bir de yazıda faizin mahkeme kararından itibaren işleyeceği belirtilmiş. Bu da hukuki değil diye biliyorum. Peki itiraz ettikten sonra icra takibi başlattılar mı?

gojira, 4 hafta önce
aynı tarz benzer yazı bana MEB'ten geldi. avukat ile görüşüp istinaf süreci bitene kadar ödeme yapmayacağımı belirttim sanırım parasız kaldılar herkese yazıyorlar

Kenzo123
Memur
19 Haziran 2025 17:02

Vekalet ücretini ödemek durumundasınız. Çünkü ödencek diye mahkeme kararı vermiş. İstinafı kazanırsanız bu sefer ödediğinizi geri alcaksınız. Aynısı başıma geldi

sessiztakipci
Aday Memur
19 Haziran 2025 17:08

Geri alabildiniz mi?

Kenzo123, 4 hafta önce

Vekalet ücretini ödemek durumundasınız. Çünkü ödencek diye mahkeme kararı vermiş. İstinafı kazanırsanız bu sefer ödediğinizi geri alcaksınız. Aynısı başıma geldi

Kenzo123
Memur
19 Haziran 2025 18:07

Ben değil avukatım aldı

Geri alabildiniz mi?

gojira
Aday Memur
20 Haziran 2025 08:33

istinaf kararı çıkmadan ödemek gereksiz ayrıca önce MEB'den ithar gelmeli ihtar süresinde borç ödenmezse faiz o durumda işleme konulur. konuyla ilgili hem kendi avukatımla hem meb avukatı ile görüştüm. bu yönde bilgi aldım.

Evet hocam bana da Mebden geldi. Ödeme yapıldığında istinafı kazansam bile idareden geri almak çok zor ve uğraştırıcı olacağı için, bana da pek mantıklı gelmedi açıkçası hemen ödemek. Bir de yazıda faizin mahkeme kararından itibaren işleyeceği belirtilmiş. Bu da hukuki değil diye biliyorum. Peki itiraz ettikten sonra icra takibi başlattılar mı?

gojira
Aday Memur
20 Haziran 2025 08:36

Ayrıca önümüzde toplu sözleşme görüşmeleri olacak olası bir sicil affı durumunda vekalet ücretleri de silinecek o yüzden borcu ödemek için beklemek lazım. en azından icra durumuna düşmeden.

sessiztakipci
Aday Memur
20 Haziran 2025 09:04

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim hocam.

gojira, 4 hafta önce
Ayrıca önümüzde toplu sözleşme görüşmeleri olacak olası bir sicil affı durumunda vekalet ücretleri de silinecek o yüzden borcu ödemek için beklemek lazım. en azından icra durumuna düşmeden.
Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi