Editörler : gül-feşan
19 Haziran 2025 21:20

İBB mi, ilçe belediyesi mi zabıta memurluğu

Merhabalar.

Hep İBB hem hem de bakırköy belediyesini kazanmış bulunmaktayım.

Hangisini tercih etmeliyim.

İş ortamı, çalışma arkadaşları, kurumsallık ve amirlerin tavrı paradan önce gelir benim için.

Birde gorevlerde başlangıç için hangi birimde ne iş yapariz?

yusuf132
Memur
19 Haziran 2025 23:36

bu sorunun en güzel cevabını ibb ve bakırköy zabıtalarına ulaşarak sohbet ederek bulabilirsin dostum. tavsiyem zaman kaybetmeden iki belediyeninde zabıtalarını bul yüz yüze konuş

tadellos
Aday Memur
20 Haziran 2025 09:39

kurumsallık açısından İBB ile bir ilçe belediyesi asla kıyaslanamaz. ikametiniz bakırköye yakınsa bakırköyü tercih etmenizi öneririm. en azından çalışma alanı bakırköy ilçesi ile sınırlıdır. bilgi almak için bakırköy veya ibb den zabıta bulamasanız bile diğer belediyelerin zabıtalarına da sorabilirsiniz çalışma şartlarını (bilgi sahibi olmaları ya da tanıdık birilerini bulup bilgi almaları muhtemeldir)

Admemeur
Aday Memur
25 Haziran 2025 21:51

Zabıta olanlar?

Zabıta Joseph
Aday Memur
01 Temmuz 2025 06:49

İBB kurumsaldır. Unvan değişikliği vb. birçok artısı bulunur ama İstanbul içi en düşük zabıta maaşı veren belediyelerden birisidir. Bakırköy?ün maaşı iyidir. Ben İBB zabıtada yaklaşık 3,5 yıldır görev yapmaktayım. Tavsiyem başka iş imkanın varsa onu yap. Bu tarz kolluk meslekleri insanı çok yıpratır ve köreltir. Eğer İBB?de başlarsan yaklaşık 3 aylık bir aday memur eğitiminden geçip seyyar biriminde göreve başlarsın. Eğer okul okuyorsan vb. yardımcı olurlar. Şu an seyyar ekipleri 5+2 (saat 15-00) , 2+2 (saat 14-02 veya saat 12-00) şeklinde çalışmakta. Bir de gündüz çalışanlar var ama %85 oranında gecede başlarsın.

doganbey06
Memur
02 Temmuz 2025 00:11

zabıtanın adı kolluk yoksa yaptığı iş kolluğun yanından geçmez. Devletteki en rahat mesleklerden birisidir. Tabi ben de kendi kurumumda görüyorum insanlar o kadar rahata alışmış ki basit görevlendirmeleri bile mobing olarak görüyorlar :)

Zabıta Joseph, 2 hafta önce

İBB kurumsaldır. Unvan değişikliği vb. birçok artısı bulunur ama İstanbul içi en düşük zabıta maaşı veren belediyelerden birisidir. Bakırköy?ün maaşı iyidir. Ben İBB zabıtada yaklaşık 3,5 yıldır görev yapmaktayım. Tavsiyem başka iş imkanın varsa onu yap. Bu tarz kolluk meslekleri insanı çok yıpratır ve köreltir. Eğer İBB?de başlarsan yaklaşık 3 aylık bir aday memur eğitiminden geçip seyyar biriminde göreve başlarsın. Eğer okul okuyorsan vb. yardımcı olurlar. Şu an seyyar ekipleri 5+2 (saat 15-00) , 2+2 (saat 14-02 veya saat 12-00) şeklinde çalışmakta. Bir de gündüz çalışanlar var ama %85 oranında gecede başlarsın.

Admemeur
Aday Memur
05 Temmuz 2025 00:28

Arşivi bekliyorum artık.

657abc657
Memur
07 Temmuz 2025 21:41

hocam iyi akiamlar. mesajla ulaşmak istedim ama kapalı. bana yazabilir misiniz?
Zabıta Joseph, 2 hafta önce

Admemeur
Aday Memur
08 Temmuz 2025 19:48

İlettim

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi