Editörler : Pangaea
25 Haziran 2025 22:54

Kura çekecek ya da bir seviye belirleme ya da adı ne olursa olsun bir sınav yapacak başka yolu yok.

b3rn4
Müsteşar
25 Haziran 2025 23:02

Adres alanında öğrenci olmayan bir ilkokul da kura ile öğrenci alıyor. Ortaokul olunca haliyle talep edilen bir okul olunca iyi öğrenciyi almak istiyor.

matematikçi10, 3 hafta önce
Kura çekecek ya da bir seviye belirleme ya da adı ne olursa olsun bir sınav yapacak başka yolu yok.
25 Haziran 2025 23:06

İmam hatip ortaokulları benim bildiğim zaten adrese dayalı otomatik kayıt almıyor. Normalde A ilkokulunda 4 ten mezun olunca adresten A ortaokuluna otomatik geçiyor. İmam Hatiplere veli gidip ön kayıt yapıyor. Okul yoğunluğuna göre ya hemen ya da bir süreye kadar ön kayıt alıp bu öğrencilerden seçmesi gerekiyor. Artık bundan sonrası okul idaresinin insiyatifine kalmış. Söylediklerim proje lise bünyesindekiler haricinde.

yas1978
Şef
26 Haziran 2025 09:41

Diğer mahalle okullarında ne tür prosedur işliyorsa buralardada aynı prosedur işletilmeli yani ikametgaha göre sistem pekala işletilebilir zaten şimdi 150 metrede bir muhakkak bir imam hatip okullar var kaldırıpda kast sistemine hitap eden okullar oluşturmak eğitimin kapsayıcılığına fırsat eşitliğine aykırı durumlar..

b3rn4, 3 hafta önce

Peki diyelim ki yasal değil. Farklı bir öneriniz var mı?

13 tane 5.sınıf açmaya yeri olan okula başvuran 600 civarı öğrencinin hepsini alamayacağına göre bu okullar ne yapmalı?

b3rn4
Müsteşar
26 Haziran 2025 10:31

Mahalle okulunda adrese dayalı sisteme göre okullara kaydı düşüyor çocukların. 100 kişilik yere 600 kişinin kaydı düşmez mahallede.

Nerede yaşıyorsunuz bilmem ama benim olduğum şehirde-ki fazlasıyla büyük bir şehir- benim çalıştığım okul gibi sınavla öğrenci alan sadece 2 tane imam hatip var ikisinin de kayıt alanında öğrenci yok. Ön kayıt fazla.

İçinizde imam hatiplere karşı büyük bir öfke var belli ki uyduruyorsunuz 150 metrede bir imam hatip var diye.

Ne imam hatipte okudum ne din dersi öğretmeniyim ne dini yönü kuvvetli biriyim. Bazı nefretler gözünüzü kör etmesin.

yas1978, 3 hafta önce

Diğer mahalle okullarında ne tür prosedur işliyorsa buralardada aynı prosedur işletilmeli yani ikametgaha göre sistem pekala işletilebilir zaten şimdi 150 metrede bir muhakkak bir imam hatip okullar var kaldırıpda kast sistemine hitap eden okullar oluşturmak eğitimin kapsayıcılığına fırsat eşitliğine aykırı durumlar..

alparslan...
Müsteşar Yardımcısı
26 Haziran 2025 13:23

Kayıt alanında öğrenci olmayan yere okul açmanın gerekçesi nedir? Öğrencinin olduğu yerde kayıt yapabileceği bir okul yok mu?

b3rn4, 3 hafta önce

Mahalle okulunda adrese dayalı sisteme göre okullara kaydı düşüyor çocukların. 100 kişilik yere 600 kişinin kaydı düşmez mahallede.

Nerede yaşıyorsunuz bilmem ama benim olduğum şehirde-ki fazlasıyla büyük bir şehir- benim çalıştığım okul gibi sınavla öğrenci alan sadece 2 tane imam hatip var ikisinin de kayıt alanında öğrenci yok. Ön kayıt fazla.

İçinizde imam hatiplere karşı büyük bir öfke var belli ki uyduruyorsunuz 150 metrede bir imam hatip var diye.

Ne imam hatipte okudum ne din dersi öğretmeniyim ne dini yönü kuvvetli biriyim. Bazı nefretler gözünüzü kör etmesin.

b3rn4
Müsteşar
26 Haziran 2025 15:33

Okul binamız 30 yıllıktan fazla. Zamanında kolejmiş sonra bina devlete devredilmiş. Kolej sahiplerini bulabilirseniz sorun isterseniz..

alparslan..., 3 hafta önce

Kayıt alanında öğrenci olmayan yere okul açmanın gerekçesi nedir? Öğrencinin olduğu yerde kayıt yapabileceği bir okul yok mu?

b3rn4
Müsteşar
26 Haziran 2025 15:36

Ayrıca geniş sosyal alan yapabilme durumu sebebiyle etrafı geniş arazilerle çevrili şehir dışında yerlere yapılıyor özellikle özel okullar.

Şehir merkezinde apartmandan bozma okul yerine her türlü imkanı olan okula çocuğunuzu göndermek isterseniz yerleşim yeri dışına çıkmalısınız.

b3rn4
Müsteşar
26 Haziran 2025 15:37

Ayrıca öğrencinin kaydı otomatik olarak normal bir ortaokula zaten düşüyor.

İmam hatibe göndermek isteyen veli için seçme şansı mevcut. İmam hatiplerde kayıt alanı yok.

alparslan..., 3 hafta önce

alparslan...
Müsteşar Yardımcısı
10 Temmuz 2025 11:31

Bakın bu mevzuları sizin bildiğinizi zannettiğiniz kadar benim unutmuşluğum var. Burada millete çemkiremezsiniz. Yaşadığım şehirde ÖĞRENCİ YOKLUĞUNDAN kapanan okulun yanına sıfır imam hatip yapıldı, 100 öğrencisi olan YİBO yanına İmam Hatip binası yapıldı. İlçe de 30 öğrenci için lise taşınıp ilçe merkezinde boşalan bina İmam hatip yapıldı, 3 (ÜÇ) öğrencisi olan Lise İmam Hatip olduğu için kapatmaya korkuyorlar. Daha 50 tane örnek yazarım. Neden İmam Hatip için kayıt alanı yok?

Devlet liseler için ilçelerden taşımayı kaldırıyor, Fen Lisesine giden çocuğum başka ilçeden kendi imkanıyla geliyor ama şehrin her yeri İmama Hatip seçme hakkına sahip.

3 senedir iiköğretim okullarına verilen kırtasiye/temizlik ödeneği İmam Hatip ortaokulları açıldıığı günden beri veriliyor.

5. sınıfta Dil Ağırlıklı eğitim yapan ortaokul 6. sınıfta normal sisteme dönerken İmam Hatip Ortaokulu 6-7. sınıfta da Dil ağırlıklı eğitime devam ediyor.

Liselere öğrenci gelsin diye "fen ve sosyal bilimler imam hatip" diye saçmalıklar icat ediliyor.

İmam Hatip bünyesinde spor bölümleri açılıp öğrenci alınıyor.

Zamanında İmam hatiplere yapılanların fazlasını bugün tersine yapıyorlar. Bu durum sempati oluşturmak yerine aksine nefreti körüklüyor. Tüm uğraşlara rağmen öğrenci sayısı artmıyor.

b3rn4, 3 hafta önce

Okul binamız 30 yıllıktan fazla. Zamanında kolejmiş sonra bina devlete devredilmiş. Kolej sahiplerini bulabilirseniz sorun isterseniz..

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
10 Temmuz 2025 13:55

Maalesef bu tip uygulamalar sıkıntılı ve İmam Hatip Ortaokul/Liselerine olan tepkiyi artırıyor. Zamanında İstanbul'da Ziya Selçuk döneminde genel toplantıda burada yazılan husuların birçoğu söylenmişti. Kendileri de not almışlardı ama düzelen birşey yok. Bu arada sayının bu kadar artması niteliği de düşürüyor. Müfredata yapılacak güzel bir dokunuşla belki 2-3 saatte hallolacak meseleler farklı okul tiplerinde de birçok kazanım verilebilecekken durum bu hale getiriliyor.

Capo calaberno
Aday Memur
12 Temmuz 2025 11:48

iyi olur. nitelik artar. sayı düşer. mevuzatı geç.

12 Temmuz 2025 12:58

12.07.2025 tarihli Proje Okulları Yönetmeliğine eklemişler. Hafızlık, spor ve müzik alanında eğitim veren bağımsız ortaokul/imam hatip ortaokulları ile bünyesinde ortaokul/imam hatip ortaokulu bulunan proje okullarının ortaokul/imam hatip ortaokulu kısmına, okul yönetimi tarafından sınav ile öğrenci seçimi yapılabilir. Bu sınavlar yazılı ve/veya sözlü/uygulamalı olarak yapılabilir.
Toplam 33 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi