Editörler : E.Kayı Han
26 Haziran 2025 16:14

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve KPSS A Grubu Kadroları

Herkese merhaba

KPSS A Grubu alımlarında kurumların birçoğu " Siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve

idari bilimler fakültelerinin birinden mezun olmak " adı altında ilana çıkıyorlar. Bu kısmın yan tarafında KPSS P.. türü puanları da yazıyorlar. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinden mezun olup Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu birisi fakültesi ilanda yazan fakültelerle eşleşmiyor ama puan türü eşleşiyorsa KPSS-A grubu kadrolara başvuramıyor mu?

meraboy
Memur
27 Haziran 2025 01:06

İlgili puan türü + belirlenen bölüm mezuniyeti şartı aranır.

Taiga
Şef
15 Eylül 2025 23:49

İşte bazı ilanlarda bölüm isimleri yerine fakülte isimleri yazıyor. Ben İktisat Fakültesi mezunu old

Taiga
Şef
15 Eylül 2025 23:51

İşte bazı ilanlarda bölüm isimleri yerine fakülte isimleri yazıyor. Ben İktisat Fakültesi mezunu olduğum için böyle bir sorunum yok. Ama Korayeem'in anlatmak istediğini çok net anladım. Benim aklıma bu tarz ilanlar denk geldiği zaman kurumu arayarak başvurup başvuramayacağını sormak veya başvurup başvurunun kabul edilip edilmediğini görmekten başka bir şey gelmiyor.

meraboy
Memur
16 Eylül 2025 09:08

Dediğin gibi alımların %90'ı İİBF bölümlerine ait.

Bu yüzden İİBF mezunu olup belirlenen puan türlerinden birine sahip olman gerekiyor.

xxx bölümü mezunu olup sadece puan türünden puan alman yetmiyor. Çünkü puan türü + fakülte şartı koyuyorlar.

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi