Editörler : cihan27E.Kayı Han
29 Haziran 2025 21:52

Kendi işini yapmak VS Memur olmak
Kendine ait küçük bir ofiste de olsa kendi işini kurup kendi işini yapma imkanınız olsaydı yine de memurluk için kpss vs çalışıp memur olmaya çalışır mıydınız? Memurluktan kastım düz memur, kariyer memur hepsi dahil. Enf. şartları ve alım gücü belli

Bu ankete 9 gün 15 saatte, 30 kişi oy kullandı

Kendine ait küçük bir ofiste de olsa kendi işini kurup kendi işini yapma imkanınız olsaydı yine de memurluk için kpss vs çalışıp memur olmaya çalışır mıydınız? Memurluktan kastım düz memur, kariyer memur hepsi dahil. Enf. şartları ve alım gücü belli

saglıkcıbey
Aday Memur
29 Haziran 2025 22:25

Ne boş başlıklar arkadaş ya...

Harvester12
Aday Memur
29 Haziran 2025 22:26

Neden boş?

saglıkcıbey, 1 hafta önce
Ne boş başlıklar arkadaş ya...

Cankvrl38
Aday Memur
29 Haziran 2025 22:55

Memur olduktan sonra kendi işini kurup iki işi birlikte götürmek

enes123456789
Aday Memur
29 Haziran 2025 23:10

tam benim kafadasın reis

Cankvrl38, 1 hafta önce

VHKİ-MEB
Şef
30 Haziran 2025 10:00

Çok güzel başlık, buna katkı yapan çok olur. Benim durumun şöyle, görevim rahat olduğu için ve sağlık hizmetlerinden faydalanma, dalgalanıp süpriz yapmayan, her ayın aynı günü yatan sabit gelir, yeşil pasaport gibi imkanlardan dolayı memurluktan başka bir iş bana gelmez. Ama ticarette bereket olduğu için çok özendiğim bir şey. Bizim burda bir emekli öğretmen var. Yıllardır kırtasiye dükkanı işletiyor. Öyle bir emeklilik isterim. Yani bir güvencem, bir miktar da olsa emekli maaşım olsun, üstünü de ticaretle tamamlayayım.

m.r_f
Şube Müdürü
30 Haziran 2025 10:29

Yasal olarak mümkün deil. Resmiyette başkasının adına olursa ayrı tabi :D

Cankvrl38, 1 hafta önce

Harvester12
Aday Memur
30 Haziran 2025 11:46

Bu durum yasak biliyorsunuz. Evet en mantiklisi bu olur fakat bunun için de varsa aileden çocuktan baya feragat etmek gerekir ki bu da bazı sorunlara yol açacaktir. Bu konuda en son memurlara bazı şartlar altinda ek iş yapma olanaği getirileceği konuşuluyordu, fakat bunun böyle bir ekonomik durumdayken köklü bir çözüm olacagini dusunmuyorum.
Cankvrl38, 1 hafta önce

ExpertE
Genel Müdür
30 Haziran 2025 14:27

İkinizin kafa da hem devlete hem millete yararsız ve mevzuata aykırı. Dışarda işini yürüten memur kendi işini savsaklar ve haksız kazanç elde etmiş olur. Tabi inanç vicdan hukuka uygun davranmak gibi değerlere sahipseniz bunu yapmayı geçin düşünmezsiniz bile..

enes123456789, 1 hafta önce

tam benim kafadasın reis

atakanyurt
Aday Memur
01 Temmuz 2025 13:18

Kamu işçisine dışarıda çalışmakta serbest? onlar da devlet işini aksatıyor o zaman? E madem aksatılıyor neden düzenlenme yapılmıyor!

ExpertE, 1 hafta önce

İkinizin kafa da hem devlete hem millete yararsız ve mevzuata aykırı. Dışarda işini yürüten memur kendi işini savsaklar ve haksız kazanç elde etmiş olur. Tabi inanç vicdan hukuka uygun davranmak gibi değerlere sahipseniz bunu yapmayı geçin düşünmezsiniz bile..

ExpertE
Genel Müdür
01 Temmuz 2025 14:16

Benim söylediğimin karşılığı ama o da bunu yapıyor değil yürürlükteki mevzuat. Hiyerarşik amirine rahatça yaptığın işi söyleyebiliyorsan devam et.

atakanyurt, 1 hafta önce

Kamu işçisine dışarıda çalışmakta serbest? onlar da devlet işini aksatıyor o zaman? E madem aksatılıyor neden düzenlenme yapılmıyor!

Ahmetadalet33
Aday Memur
02 Temmuz 2025 15:16

aslında çok güzel bir başlık olmuş yalnız duruma ve şartlara göre değişkenlik gösterecektir .Birde kişilerin istek ve karakterlerine göre de değişkenlik gösterecektir .Nihayetinde kamuda aylık bazında kişilerin psikolojiler ne de olsa sabit olan gelirini alacak yalnız diğerinde daha az ve fazla olabilir eğer bu kişide risk almayı ve özgürlüğü seven bir yapı var ise kendi işini tercih edecektir .İki tarafında olumlu ve olumsuz yönleri olmakta .En mantıklısı yapılabiliyorsa memuriyetin yanında kendi işini kurma çalışmaları tutarsa dışarda değilse kamuda devam

Harvester12
Aday Memur
02 Temmuz 2025 15:24

Değerli fikirlerinizi yorumlarınızı belirtmeniz benim için önemli. Herkese teşekkür ederim
Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi