Editörler : cihan27E.Kayı Han
03 Temmuz 2025 23:50

Başöğretmen maaşının 75.000 lira olması.
Ek ders olmadan yaz ayında evde yatarak alınacak net maaş. Başöğretmen olmanin şartı da 20 yıl çalışmış olmak. Hepsi bu. Madem böyle unvanlar dağıtıliyor diğer memurların başı kel mi arkadaş? 20 yıl çalışan herkesin unvaninin başına Baş koyun hepimizin maaşı degişsin. Senede diğer memurların yarısı kadar işe gitmeyen bir meslek grubuna bildiğin pozitif ayrimcilik tanınmış. Kimsenin sesi çıkmıyor. Pekala kıyas yapıyorum. Kiminle kıyaslayalim kendimizi köşedeki kasapla mı, nalburla mı? Elbette diğer memurlarla kıyaslıyacağm. Çalışma saatleri karşılığı uzman doktorla kafa kafaya geliyor. Sırf sendika başkanı öğretmen kökenli diye imtiyaz tanınmış. Beden eğitimi öğretmeni, dikiş-nakış öğretmeninin vs vs nasıl bir Başöğretmenligi var? Haftada 40 saat çalışan yılda 1 ay tatili zar zor yapabilen 20 yıllık memurun bu arkadaşlardan tam olarak ne eksigi var da daha az kazanıyor? Üniversite mezununiyetiyse herkes Üniversite mezunu. Yılda 2 kat fazla çalışıp daha az maaş almak nasıl bir adalettir? Her okulda tek tük başöğretmen olur, ayrı bir sınavı olur, kazanması zor olur anlarsınız ama istisnasiz hepsi nasıl aynı unvana sahip olabiliyor? Bunun adı gizli zam bildiğin. Biz diğer memurlar da böyle unvanlar istiyoruz. Tekrar ediyorum. Bir başöğretmen ile uzman doktorun( kamuda en çok kazanan meslek grubu) saatlik ücreti aynı. Böyle bir sacmalik olabilir mi?

Yasin.Ozen
Genel Müdür
04 Temmuz 2025 00:01

Filler üstte tepişirken ezilen çimen olurmuş. Herkesin gücü birbirine yetiyor anca. Bu yüzden böyle konu başlıkları görmek normal oldu. Çözüm olarak öğretmenler ya da işçiler vs. 1/4 ünü geri mi iade etsin mesela ? Hiçbir işimizi bir tarafa çamur atmadan yapamıyor sanki her şeyi söyleyebilmek hakkımızmış gibi ağzımıza geleni söyleyerek yapıyoruz. Eleştirmek ve fikir beyan etmek bir suç değil tabii ki ama düzgün bir şekilde olmalı.

kubii
Genel Müdür
04 Temmuz 2025 00:08

Kimseye çamur atmıyorum. Ortada net bir adaletsizlik var onu dile getiriyorum. 20 yıllık memura da BAŞ ön eki takılarak maaşında iyilestirme olursa adaletsizlik giderilir diyorum. Gayet de düzgün ifade ettim meramımı. Ben de 20 yıllık kamu çalışanıyım ve bir öğretmenden 2 kat fazla çalışıyorum. Mesela yarın sabahin körunde işe gitmek için yollara düşeceğim. Daha fazla kazanmam gerekirken nasıl daha düşük maaş alıyorum arkadaş? Böyle adalet olur mu?
04 Temmuz 2025 00:15

yazın evde yatma sebebi öğrencilerin tatile girmiş olmasıdır. Öğretmene tatil vermek için tatil verilmiyor öğrencilerin kafası dinlensin yeni sezona hazırlansın diye tatil veriliyor. Şimdi soru şu bu öğretmen yazın yemek yiyor mu? kira ödüyor mu? fatura ödüyor mu? kılık kıyafete ihtiyacı var mıdır peki? bütün bunları yapabilmesi için maaş alması gerekiyor değil mi:) sen yıllık izninde yatarak para alırken peki öğretmenler ulen şu herife bak bir ay beleş para alıp evde kıcını deviriyor diyor mu? hayır mı cevabı çünkü öğretmenler insan kardeşim oyüzden duymazsın:) birde napıyor bunlar diyorsun onu da söyleyeyim bunlar insanların sen gibi olmaması için eğitmek için çabalıyor tabiki herkese dokunamıyor bazıları da çevreye uyuyor olmuyor genetiği kötü oluyor olmuyor o ayrı. öğretmene napıyor bunlar diyen şahıs ülkeden atılsa ülke için gerçekten daha hayırlı olur.

trexq
Aday Memur
04 Temmuz 2025 00:15

o sadece devletten alınan,verile özel dersler hariç :) + yeşil pasaport gibi avantajları var tabi o kadar para nasıl harcancak yoksa.

şimdi kudurabilirsin başkasını da kendi pislik seviyesine çekmeye çalışan anadolu çomarı.

Yasin.Ozen
Genel Müdür
04 Temmuz 2025 00:17

Onlar az biz daha fazla çalışıyoruz adaletsizlik var şeklinde kendi deyiminizle atıyorsunuz yani ne demek atmıyorum ? Verilen ücretlerde sadece çalışma saati baz alınmaz şayet alınsaydı asgari ücrete çalışan insanların çok daha fazla kazanması gerekiyordu. Yapılan işin önemidir, mesleğin yeterlilikleri vs. vs. diye uzar gider. Ben bunu bir mühendis olarak yazıyorum ki iyileştirme almayan tek grup olarak kaldık, keşke alsak ancak bunun yolu bu şekilde değil. Diğer meslek grupları nasıl kazanımlar aldıysa yapılanlar örnek alınmalı. X meslek şöyle Y meslek böyle diyerek bir sonuç elde edilemez.

kubii
Genel Müdür
04 Temmuz 2025 00:29

Kaliteye değinmiyorum bile demeyi unutmuştum isabet oldu yazınız. Oğlum fen lisesine gidiyor. Ortaokulda özel okulda burslu okudu. Sınıfta ki çoğu çocuk da özel okuldan gelmiş. Öğretmenlerden şikayetci çoğu. Bak mesela ben sizin yarı fiyatlarıniza çalışan Öğretmenler çok daha kaliteli eğitim veriyor devletteki Öğretmenleri atalim demiyorum,demem de genetigim saglam çünkü. Yanarim Yanarim da bu çocuklar yarın yks de derece yapinca o ogretmenler ve okul kendine paye biçecek. Diğer yandan niye tatil yapıyorlar demiyorum, bu kadar tatil yapan meslek grubu diger memurlardan nasıl fazla maaş alıyor diyorum. Ögrenci tatil yapıyormuşmuşta o yüzden Öğretmen de tatil yapiyormuş. Bu dahiyane çıkarım için sonsuz teşekkürler.
ahmet demir7307, 1 hafta önce

yazın evde yatma sebebi öğrencilerin tatile girmiş olmasıdır. Öğretmene tatil vermek için tatil verilmiyor öğrencilerin kafası dinlensin yeni sezona hazırlansın diye tatil veriliyor. Şimdi soru şu bu öğretmen yazın yemek yiyor mu? kira ödüyor mu? fatura ödüyor mu? kılık kıyafete ihtiyacı var mıdır peki? bütün bunları yapabilmesi için maaş alması gerekiyor değil mi:) sen yıllık izninde yatarak para alırken peki öğretmenler ulen şu herife bak bir ay beleş para alıp evde kıcını deviriyor diyor mu? hayır mı cevabı çünkü öğretmenler insan kardeşim oyüzden duymazsın:) birde napıyor bunlar diyorsun onu da söyleyeyim bunlar insanların sen gibi olmaması için eğitmek için çabalıyor tabiki herkese dokunamıyor bazıları da çevreye uyuyor olmuyor genetiği kötü oluyor olmuyor o ayrı. öğretmene napıyor bunlar diyen şahıs ülkeden atılsa ülke için gerçekten daha hayırlı olur.

elektronik49
Şube Müdürü
04 Temmuz 2025 00:31

Öğretmene zam vermek için uzman ,baş gibi kavramlar cikardilar

kubii
Genel Müdür
04 Temmuz 2025 00:37

Muhtemelen öğretmenler yazmaya başladı.Birisi kudur, pislik,comar yazmış diğeri genetigi kötü şahıs demiş. Tam da yazimda belirttigim gibi işte bunlara Başöğretmenlik dağıtıliyor. Bunlara böyle havadan para ve unvan dağıtıliyorsa diğer memurlar olarak biz de iyilestirme istiyoruz diyorum.

kubii
Genel Müdür
04 Temmuz 2025 00:51

Düz kamu memuru nedir yahu?? )) Aşağılama mı? Umarım öğretmen değilsinizdir. Komik desem komik de değilsiniz. Sizden ogrenci ne ogrenebilir ki? Bu arada kimyagerim, bilim insanı kısacası. Baş kimyager diye bir unvan uydurulsun istiyorum. Ya da iyilestirme istiyorum. Daha fazla saat çalıştığım için daha fazla kazanmak istiyorum. Bunu da hakettigimi düşünüyorum. O düz memur diye dalga geçtiginiz memurun da en azından sizden daha iyi hizmet verdigini bildiğim için onun da öğretmen kadar maaş alması gerektigini düşünüyorum. Bizler hepimiz ogrenci olduk, 11-12 yıl öğretmenlerle iç ice yaşadık. O yüzden biz öğretmenlik mesleğini biliyoruz da siz o düz memurun neler yaşadıgini biliyorsunuz. Düz memur))))

trexq
Aday Memur
04 Temmuz 2025 00:56

ben ögretmen değiilim ama senin gibi zihniyetleri çok iyi biliyorum.

güzel birşey iş,araba ev gördüğün sende o seviyeye çıkmaya çalış. başkalarını kendi alt seviyene çekmeye çalışma.

klasik anadolu çomarı kafası malesef, ben nasıl hakkımı alabilriim demen lazımken, ben almıyorum onlarda alması zihniyeti kanser hücresi gibi.

kubii, 1 hafta önce
Muhtemelen öğretmenler yazmaya başladı.Birisi kudur, pislik,comar yazmış diğeri genetigi kötü şahıs demiş. Tam da yazimda belirttigim gibi işte bunlara Başöğretmenlik dağıtıliyor. Bunlara böyle havadan para ve unvan dağıtıliyorsa diğer memurlar olarak biz de iyilestirme istiyoruz diyorum.

kubii
Genel Müdür
04 Temmuz 2025 01:00

Bu arada öğretmenlerle falan bi alıp veremedigim de yok. Eminim iclerinde BAŞÖĞRETMEN unvanini hakeden binlerce öğretmen vardır. Benim anlatmak istediğim herkese bu unvan veriliyorsa bu esasında gizli zam dır. Diğer memurlar da bu unvan ya da gizli zamları istiyor. Kaldı ki 2 kat fazla çalışma var ortada. Yarın bir gün Baş Sağlık Memuru diye bir unvan uydurulup 20 yılını dolduran herkese bu unvan verilerek gizli zam yapılırsa buna da aynı bu şekilde itiraz ederim.

kubii
Genel Müdür
04 Temmuz 2025 01:09

Iyi ki öğretmen degilmişsin. İnan çocuklara üzülmüştüm bi an. Sürekli hakaret ediyorsun. Bu arada sen benim gibileri bilemezsin. Etrafinda benim gibi kaliteli adamlar olamaz. Olsaydı hiç tanimadigin bir insana hakaret etmezdin. Utanacağını bilsem yüzüne tükürürdüm ama sen ondan da anlamazsın ki. Bu arada ben senin gibilerini bilmem iyiki de bilmem. Bi daha da bu konuya yazma, kirletme burayı.
trexq, 1 hafta önce

ben ögretmen değiilim ama senin gibi zihniyetleri çok iyi biliyorum.

güzel birşey iş,araba ev gördüğün sende o seviyeye çıkmaya çalış. başkalarını kendi alt seviyene çekmeye çalışma.

klasik anadolu çomarı kafası malesef, ben nasıl hakkımı alabilriim demen lazımken, ben almıyorum onlarda alması zihniyeti kanser hücresi gibi.

04 Temmuz 2025 01:25

hah sana daha fazla kazanç onu da elimle yaptım hayal gücünde tahmin et artık:) ülkede kimyager olarak ne yaptınız da fazla maaş istiyorsun sizin gibilere maaş vermek bile gereksiz git a101 de çalış bari ülkeye daha fazla faydan olsun. sen kimsin de öğretmenden fazla alacaksın:) sizin gibilere düzgün cümle sökmez böyle ağır konuşacaksın ki siz gibiler böyle anca anlıyorsunuz. baş kelimesi Mustafa Kemal Atatürkten geliyor Baş öğretmen olduğu için Baş kimyagermiydi de Atatürk de size de verilecek bu ünvan. sen bir şey yapmadan aldığın o ücrete dua et. Bilim adamıymış dünyada bilim adamları olarak bir halt yemediğinizi zaten görüyoruz birde maaş alıyorsunuz boş boş ülkeye külliyen israfsınız.

kubii, 1 hafta önce
Düz kamu memuru nedir yahu?? )) Aşağılama mı? Umarım öğretmen değilsinizdir. Komik desem komik de değilsiniz. Sizden ogrenci ne ogrenebilir ki? Bu arada kimyagerim, bilim insanı kısacası. Baş kimyager diye bir unvan uydurulsun istiyorum. Ya da iyilestirme istiyorum. Daha fazla saat çalıştığım için daha fazla kazanmak istiyorum. Bunu da hakettigimi düşünüyorum. O düz memur diye dalga geçtiginiz memurun da en azından sizden daha iyi hizmet verdigini bildiğim için onun da öğretmen kadar maaş alması gerektigini düşünüyorum. Bizler hepimiz ogrenci olduk, 11-12 yıl öğretmenlerle iç ice yaşadık. O yüzden biz öğretmenlik mesleğini biliyoruz da siz o düz memurun neler yaşadıgini biliyorsunuz. Düz memur))))

Aslanbey1453
Müsteşar Yardımcısı
04 Temmuz 2025 02:23

Baspolisler 10-15 yıldır Polis memurundan 1 TL bile fazla almıyor... Adalet herkes için geçerli olmalıdır

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
04 Temmuz 2025 06:55

helal olsun. güzel güzel harcasın. yaz tatilinde iyi tatiller.

absentm
Aday Memur
04 Temmuz 2025 08:40

Uzman Öğretmen Baş Öğretmen vs vs.. adı altında öğretmenlerin maaşlarına yapılan iyileştirmeyi diyosunuz.

Diğer meslek grupları tepki göstermesin diye yapılan ucuz numara :)

Doktor hakim savcı üst düzey yöneticilerede yapılmıştı.

İş verenin adaletli olması lazım lakin nerdeeee...

r.diyojen
Genel Müdür
04 Temmuz 2025 08:41

Kutsal sanılan bir konuya değinmişsiniz, tebrik ederim. İsmini ne koyarsanız koyun, ister adaletsizlik, ister meslek kayırmacılığı.. Bu dümdüz saçmalıktır.

Sırf daha uzun çalıştı diye birilerine unvan ve buna bağlı olarak da aşırı fazla maaş veremezsiniz. Kurumlarda unvanlar gıdım gıdım sınavla dağıtılırken (torpilli kalitesiz tipler hariç) bol kepçe aynı unvandan bir sürü personel yaratamazsınız.

VHKİ-MEB
Şef
04 Temmuz 2025 09:06

Ben bu sorunu çözmek için MEB-AGS'ye gireceğim, sana da tavsiye ederim.

tarantulaziz
Aday Memur
04 Temmuz 2025 09:13

Usluba bak eğer öğretmensen eğitim seviyesi niye bu kadar düştüğünün net kanıtısın.

trexq, 1 hafta önce

o sadece devletten alınan,verile özel dersler hariç :) + yeşil pasaport gibi avantajları var tabi o kadar para nasıl harcancak yoksa.

şimdi kudurabilirsin başkasını da kendi pislik seviyesine çekmeye çalışan anadolu çomarı.

04 Temmuz 2025 09:56

basta sinavla veriliyodu ama kendi hazirladiklari sinavi gecemedikleri icin devletimiz ogretmenlerin akan goz yaslarini dindirdi ve sadece calisma suresini degerlendirerek unvani vermeye basladi :)

Toplam 90 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi