Editörler : E.Kayı Han
04 Temmuz 2025 13:28

Katip şahıs şirketi açarak Kurye olabilir mi?

En son gelen mükemmel zamlardan sonra kuryelik başvurum kabul edildi ancak şahıs şirketi kurmam gerekiyor.

En son gelen haberlerde memurlar ek iş yapabilecektti.

Ben de şahıs şirketi açarak kuryelik yapabilir miyim?

benyazarken
Aday Memur
04 Temmuz 2025 13:40

ikm olup yapanı tanıyorum ama yasal mı bilemem :)

turcinsaniant
Aday Memur
04 Temmuz 2025 14:24

kuryeliği 5ten sonra mı yapacaksınız ek iş olarak

mikomubu
Aday Memur
04 Temmuz 2025 15:18

ya sence yapabilir mi? bu kadar kanunun kitabın mevzuatın içinde şu soruyu sormaya utanır insan. adliye personeli bunu sorabiliyorsa başka kurum memurlarını düşünemiyorum.

kulupcu
Aday Memur
04 Temmuz 2025 15:21

memurların ek iş yapabilmesi gündemde fakat yürürlükte değil, resmi bir yazı yok. Fakat genelde bir çok memur ek iş yapıyor, senin dediğine göre sigorta vs.ihtiyaçlar söz konusu yaparsanız ceza alırsınız.

Poyri
Aday Memur
04 Temmuz 2025 15:28

Evet üstad

turcinsaniant, 1 hafta önce

kuryeliği 5ten sonra mı yapacaksınız ek iş olarak

Poyri
Aday Memur
04 Temmuz 2025 15:29

Evet gündemde idi ondan fikir almak istedim çok sağolun

kulupcu, 1 hafta önce

memurların ek iş yapabilmesi gündemde fakat yürürlükte değil, resmi bir yazı yok. Fakat genelde bir çok memur ek iş yapıyor, senin dediğine göre sigorta vs.ihtiyaçlar söz konusu yaparsanız ceza alırsınız.

Poyri
Aday Memur
04 Temmuz 2025 15:33

Araştırayım :)

benyazarken, 1 hafta önce
ikm olup yapanı tanıyorum ama yasal mı bilemem :)

Reamonn42
Memur
04 Temmuz 2025 17:11

şirketi kurduktan sonra Ankara içi kendi arabamla dağıtım yapabilirim hocam bize de lazım ek iş :)

Cano011
Aday Memur
11 Temmuz 2025 11:24

Maalesef şuanki kanun yasaya göre memur ek gelir sağlayacak hiç bir şey YAPAMAZ :(

katip1988
Daire Başkanı
11 Temmuz 2025 11:32

oluyorsa, anne yada babanız üzerine kurun şirketi

enagirceza
Aday Memur
11 Temmuz 2025 12:39

cevap: HAYIR ŞAHIS ŞİRKETİ AÇAMAZ TÜZEL VERGİ MÜKELLEFİ OLAMAZSIN. TİCARİ GELİR GETİRCİ FAALİYETİN OLAMAZ. SADECE LTD VE EYA AŞ ORTAĞI OLABİLİRSİN. Devlet memurunun anonim ve limited şirketlere ortak olup olamayacağına dair hüküm bulunmamaktadır. Yani kamu çalışanları için anonim ve limited şirket ortağı olmalarıyla ilgili herhangi bir yasak yoktur. Dolayısıyla devlet memurları anonim veya limited şirket ortağı olabilirler.

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi