Editörler : Cüneyt Barışoglu
04 Temmuz 2025 15:23

Takipsizlik ve disiplin soruşturması

Gerçeğe aykırı rapor düzenlemek maddesiyle müfettiş apar topar ihraç talebiyle merkez disiplin kuruluna gönderdi 2 gün önce adli süreçten takipsizlik aldım bugünde takipsizlik kararıyla kurula girdim çevremdeki herkes takipsizlik aldıysan en kötü durumda durdurma alıp dönersin kurulun kararı bozulur dedi kurul karar verirken adli ceza mı almış takipsizlik mi almış bunu gözönünde bulunduruyor mu sizce cezaya mahal yok verilir mi ya da en kötü 24 ay ki onu da itiraz edebiliyoruz

BATIN BATIN
Aday Memur
04 Temmuz 2025 18:39

Bu durumda normal şartlatda ceza almaman gerekir kurum egm ise ceza ister. Ayrıca disiplin ve ceza hukuku ayrı çalişır. Benim görüşümde kurum egm ise 12 ay ister

Brkndl10
Aday Memur
04 Temmuz 2025 20:54

Nasıl reis anlamadım kurul ihraç vermez ama 12 ay kıdem cezası mı verir diyorsun

BATIN BATIN, 1 hafta önce

Bu durumda normal şartlatda ceza almaman gerekir kurum egm ise ceza ister. Ayrıca disiplin ve ceza hukuku ayrı çalişır. Benim görüşümde kurum egm ise 12 ay ister

cmaksçı
Memur
04 Temmuz 2025 22:06

Sen işini sağlama al. burada yazanlara bakma. müfettiş ihraç istediyse kurulda en iyi ihtimal 24 ay ceza. herşeye karşı hazırlıklı ol. çok geçmiş olsun

pls1940
Memur
04 Temmuz 2025 22:24

En kötü gelecek cezayi idare mahkemesine basvurursun.

Brkndl10
Aday Memur
05 Temmuz 2025 08:22

Bir tanıdığım içişleri yüksek disiplin kuruluna memurluktan ihraç talebiyle gitti adlisi de hagb almıştı cezaya mahal yok aldı senin dediğin gibi olmuyor onun konu daha sıkıntılıydı birde

cmaksçı, 1 hafta önce
Sen işini sağlama al. burada yazanlara bakma. müfettiş ihraç istediyse kurulda en iyi ihtimal 24 ay ceza. herşeye karşı hazırlıklı ol. çok geçmiş olsun

polis.1234
Aday Memur
05 Temmuz 2025 08:48

gerçege aykırı rapor düzenlemek ihraç sebebi değil cezası durdurma zaten

Brkndl10
Aday Memur
05 Temmuz 2025 10:31

Kasıtlı olarak gerçek dışı rapor vermeye sokmuş ama adlisi de vardı olayın yazı imza incelemesi falan yapıldı kriminalden sonuçta savcılık aşamasında takipsizlik aldım adli belli olmadan müfettiş ceza isteyip göndermişti şimdi kurulun sonucu ne olur bu arada rütbeliyim emniyette

polis.1234, 1 hafta önce
gerçege aykırı rapor düzenlemek ihraç sebebi değil cezası durdurma zaten

cmaksçı
Memur
05 Temmuz 2025 12:01

burada anlatmak istediğim zimmet, irtikaptan yerel mahkemeden 4 yıl 2 ay ceza alan adam idari 6 ay kıdem Tenzile alıp, istinafta 4 yıl 2 aydan berata çevirtti, referans milyonlarca avukat parası ile meslekte kaldı, diğer mazlum hattı sayılır iş adamına ters kelepçe takılıyken adamın tahrik etmesinden dolayı 2 tekme attı diye ihraç
cmaksçı, 1 hafta önce
05 Temmuz 2025 20:09

Kesinlesmiş Takipsizlik almasına rağmen EGM tarafından ihraç edilen arkadaş var , her yazılana kulak asmayın herşeye hazırlıklı olun. Kurum ihraç etsede idare mahkemesinden donersiniz arkadaşın öyle oldu

Beyaz-YaRaSa
Aday Memur
05 Temmuz 2025 20:19

gerçeğe aykırı rapor ihraç sebebi

Beyaz-YaRaSa
Aday Memur
05 Temmuz 2025 20:22

rüşvet varsa direk ihraç

BATIN BATIN
Aday Memur
05 Temmuz 2025 22:16

Kurumun egm imiş tahmin etmiştim zaten 24 ay kıdem tenzilinden açar 12 ay alırsın izmir kadrosundan bir arkadaş yüksek den düşme olayı ile tuttugu tuta nak nedeniyle tabiki mütahit lehine yüksek disiplin kurulundan 12 ay aldı birde olsy yeri başka krk bölgesiydi

Brkndl10, 1 hafta önce

Nasıl reis anlamadım kurul ihraç vermez ama 12 ay kıdem cezası mı verir diyorsun

Brkndl10
Aday Memur
05 Temmuz 2025 22:26

Konu ne ara rüşvete geldi suçta parasal hiçbir durum yok konu sahte imza mevzusu bunun en büyük delili de adli sonuç çünkü kriminale gitmiş ve sonuçta adli takipsizlik aldım disiplin soruşturması adliyi beklemeden kurula gitmişti hem Ebys den gönderdik hem de elden kurulda takipsizliği sundum

Beyaz-YaRaSa, 1 hafta önce
rüşvet varsa direk ihraç

Brkndl10
Aday Memur
05 Temmuz 2025 22:32

24 ay veya 12 ay önemi yok cezayı neye göre veriyorlar adli takipsizlik almışsın adli sonucu ben takmıyorum müfettiş ihraç istemiş öncesinde müfettiş savcıdan üstündür suç işlemişsin yine iyi sicilden alt ceza veriyorum mu diyecek saçmalığın daniskası

BATIN BATIN, 1 hafta önce

Kurumun egm imiş tahmin etmiştim zaten 24 ay kıdem tenzilinden açar 12 ay alırsın izmir kadrosundan bir arkadaş yüksek den düşme olayı ile tuttugu tuta nak nedeniyle tabiki mütahit lehine yüksek disiplin kurulundan 12 ay aldı birde olsy yeri başka krk bölgesiydi

Polistanbul0234
Aday Memur
06 Temmuz 2025 00:02

Disiplin soruşturmasının adli soruşturma veya kovuşturmadan bağımsızlığı

MADDE 5- (1) Herhangi bir fiilden dolayı ilgili hakkında yapılan adli soruşturma veya kovuşturma, aynı fiilden dolayı ayrıca disiplin soruşturması ve tahkikat yapılmasını, disiplin cezası verilmesini ve bu cezanın yerine getirilmesini engellemez.

BATIN BATIN
Aday Memur
06 Temmuz 2025 23:31

Ancak olay adli ve idari birbirine baglıysa ceza mah. Sonucunu idari mahkemeler görmezden gelemez det

Polistanbul0234, 1 hafta önce

Disiplin soruşturmasının adli soruşturma veya kovuşturmadan bağımsızlığı

MADDE 5- (1) Herhangi bir fiilden dolayı ilgili hakkında yapılan adli soruşturma veya kovuşturma, aynı fiilden dolayı ayrıca disiplin soruşturması ve tahkikat yapılmasını, disiplin cezası verilmesini ve bu cezanın yerine getirilmesini engellemez.

Toplam 16 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi