Editörler : Cüneyt Barışoglu
04 Temmuz 2025 18:43

Geçmiş Tanı

Arkadaşlar 2 konu ile bilginizi almak istiyorum.

1- 2019 tarihli fizik tedavi geçmişim var Tanı olarak bel ağrısı olarak geçiyor ben fıtık diye koydurtmadım herkeste bel ağrısı olabilir diye öyle girildi. Birkaç ışın tedavisi vs aldım . Ancak bu ışın tedavisini alabilmem için mr a girmem gerekti ve raporuna " L5-S1 diskinde santral posterior protrüzyon izlendi. Anterior epidural yağlı plan obliteredir. Tekal kese basılıdır." şeklinde ibare girilmiş. 6 yıldır herhangi bir ağrım yada tedavim yada ilaç alımım olmadı .

2- Diğer konum ise 2018 yılında acilci doktor "migren" tanısı

2018 ve 2020 yılında ise başım dönüyor diye gittim bunlara da "vertigo" tanısı koymuş . Bunların temel sebebi b12 eksikliğinden dolayı idi düzelttim ve sorun kalmadı , son 5 yıldır herhangi bir tanı veya ilaç bulunmuyor.

Bunlar benim karşıma genel sağlıkta yada sağlık daire de gelir mi ? İlgilenip cevap verirseniz çok memnun olurum

blackwery1
Şef
05 Temmuz 2025 01:09

Geçmiş tanılar değil sadece güncel hastalıklarin dikkate alınarak değerlendirme yapılır. (Psikiyatri hariç)

zaMqi
Şef
12 Temmuz 2025 09:58

Düzeltme yapılsın 7 yıl öncesinden bel fıtığı tanısı konmuş sonrasında hastane geçmişi bulunmayıp yine yapılan sağlık kontrollerinde fıtık çıkmamasına rağmen epikriz istenmiş ve 2 yıl sonunda öğrenciliğine son verilip mesleğe geçememiş devrem var.

Migren tanısından dolayı sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum sonuçta acil serviste aldığın bir tanı. Göz ardı edilir. Ancak Fıtıktan dolayı girdiğin MR başını ağrıtma ihtimali var.

blackwery1, 1 hafta önce

Geçmiş tanılar değil sadece güncel hastalıklarin dikkate alınarak değerlendirme yapılır. (Psikiyatri hariç)

Bahamen06
Aday Memur
12 Temmuz 2025 12:03

Tanı olarak M54.5 - BEL AĞRISI olarak girilmiş tanı da fıtık ibaresi yok , ancak bel ağrısından dolayı istenen MR raporunda " L5-S1 diskinde santral posterior protrüzyon izlendi. Anterior epidural yağlı plan obliteredir. Tekal kese basılıdır." şeklinde ibare var . Fıtık tanısı olmamasına rağmen yine de üstünde durabilirler doğru mu anladım ?

zaMqi, 2 gün önce

Düzeltme yapılsın 7 yıl öncesinden bel fıtığı tanısı konmuş sonrasında hastane geçmişi bulunmayıp yine yapılan sağlık kontrollerinde fıtık çıkmamasına rağmen epikriz istenmiş ve 2 yıl sonunda öğrenciliğine son verilip mesleğe geçememiş devrem var.

Migren tanısından dolayı sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum sonuçta acil serviste aldığın bir tanı. Göz ardı edilir. Ancak Fıtıktan dolayı girdiğin MR başını ağrıtma ihtimali var.

zaMqi
Şef
12 Temmuz 2025 19:39

Doğrudur. Sıkıntı yaşarsın veya yaşamazsın demek doğru olmaz hiç bir zaman. Hastanesine veya doktoruna göre değişebilir. Ancak hastanen sağlam verse bile Ankara'dan tekrar kontrol için raporun dönme ihtimali her zaman var.

Bahamen06, 2 gün önce

Tanı olarak M54.5 - BEL AĞRISI olarak girilmiş tanı da fıtık ibaresi yok , ancak bel ağrısından dolayı istenen MR raporunda " L5-S1 diskinde santral posterior protrüzyon izlendi. Anterior epidural yağlı plan obliteredir. Tekal kese basılıdır." şeklinde ibare var . Fıtık tanısı olmamasına rağmen yine de üstünde durabilirler doğru mu anladım ?

Bahamen06
Aday Memur
12 Temmuz 2025 19:54

Eyvallah teşekkür ederim bilgilendirmen için . Nasipten öte yol yok bakalım hakkımızda hayırlısı olsun

zaMqi, 2 gün önce

Doğrudur. Sıkıntı yaşarsın veya yaşamazsın demek doğru olmaz hiç bir zaman. Hastanesine veya doktoruna göre değişebilir. Ancak hastanen sağlam verse bile Ankara'dan tekrar kontrol için raporun dönme ihtimali her zaman var.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi