Editörler : Cüneyt Barışoglu
05 Temmuz 2025 07:57

C Dilimi, 8 5 Çalışma , Ek Görevden Muhaf , Gece Mesaisinde Çalışmama
Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 31/12/2009 tarih ve 27449 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Kamu Personelinin Sağlık Hizmetlerinin Sosyal Güvenlik Kurumuna Devrine İlişkin Tebliğ" ile 30/01/2010 tarih ve 27478 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Sendikal Gelişmeler Doğrultusunda Almacak Önlemler" konu ve 2010/2 sayılı Başbakanlık Genelgesinin üçüncü maddesi doğrultusunda ilgi (b) genelge hazırlanarak tüm İl Valiliklerine ve Emniyet Genel Müdürlüğu Merkez ve Taşra Teşkilatına duyurulmuştur. 30/03/2013 tarihli ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin 4'üncü maddesinin (a) bendi; "Ağır özürlü: Özür durumuna göre özür oranı %50 ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine dair özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişileri... ifade eder" hükmünü getirdiğinden, ligi (b) genelgenin ikinci maddesi yürürlükten kaldırılmış olup personelin talebi halinde, bakıma muhtaç aile bireylerinden anne, baba, eş ve çocukları haldında "Özürlü Sağlık Kurulu" tarafından düzenlenen raporda, özür oranımın "%50 ve üzerinde" olduğu tespit edilenlerden "Ağır özüriii" olduğuna karar verilenlerin, sadece hafta içi mesai günlerinde çalıştırılmasını, mesai saatleri dışındaki tüm ek görevlerden, nöbetlerden ve gece mesaisinden muaf tutulmasını, özürlü aile bireyinin günlük bakımı için izin kullanımında personele gerekli kolaylığın sağlarımasını, anne ve babanın personel olman durumunda her ikisinin de belirtilen haklardan faydalandırılmasını rica ederim.

Sbz1dftd
Şube Müdürü
05 Temmuz 2025 07:59

ben bunu sadece çocuklarımda eşlerinde biliyordum ANNE BABA da engel oranı yüzde 50 den fazla ile C Dilimi alabilir

istanbul006
Aday Memur
05 Temmuz 2025 11:06

Annemin %79 engel raporu var.Ancak Sgk olarak babama bağlı.Başka bir şartı varmı bunun ben faydalanabilirmiyim C diliminden?

Sbz1dftd
Şube Müdürü
05 Temmuz 2025 22:37

faydanabilirsin.... ikametgahını yanına al yada geçici misaifr olarak yanına al raporu dilekçe ile idari bürona ver
istanbul006, 1 hafta önce

Annemin %79 engel raporu var.Ancak Sgk olarak babama bağlı.Başka bir şartı varmı bunun ben faydalanabilirmiyim C diliminden?

Sbz1dftd
Şube Müdürü
05 Temmuz 2025 22:38

sgkk olarak nereye bağlı olması önemli değil ona bakmıyorlar
istanbul006, 1 hafta önce

Astronot222
Aday Memur
07 Temmuz 2025 01:23

Eşim de memur, şeker ve tiroide bağlıı %50 raporu var ben de bu dilime girebilirmiyim

Ugurekn
Aday Memur
07 Temmuz 2025 01:55

Yetişkinlerde Ağır Engelli, çocukların Çözger Raporunda Özel Koşul Gereksinimi Vardır (ÖKGV) İbaresi olması gerekir. Ek bilgi olsun.

Sbz1dftd
Şube Müdürü
07 Temmuz 2025 07:59

girersin yüzde 50 ve üzeri engelli eş çocuk baba anne olursa girersin
Astronot222, 1 hafta önce

Eşim de memur, şeker ve tiroide bağlıı %50 raporu var ben de bu dilime girebilirmiyim

Memurhaps
Şube Müdürü
07 Temmuz 2025 08:16

çocukta böbrek hanımda saymakla bitmez baya rahatsızlık var basvursam ek görevlerden muaf olurmuyum

Memurhaps
Şube Müdürü
07 Temmuz 2025 08:29

Devrem c dilimi neye göre veriyorlar dilekçede yukarıdan yazdığın genelgeyi mi yaziyoruz

Sbz1dftd, 1 hafta önce
faydanabilirsin.... ikametgahını yanına al yada geçici misaifr olarak yanına al raporu dilekçe ile idari bürona ver

Kahramanalpaybüke
Aday Memur
07 Temmuz 2025 11:04

Değerli meslek büyüklerim

devrelerim abilerim eşim adli yaralamalı yaya trafik kazası

geçirdi .Rabbime çok şükür ki Allah onu

bize bağışladı . Allahın takdiri

ortepedik engeli var yüzde 53 şuan için gün

içerisinde çok ayakta kalırsa sekel ve topallama mevcut oluyor ve hareket kısıtlılığı yapıyor uzun süre ayakta kalamıyor; kendisi

kamu görevlisi aynı zamanda çalışıyor . İşi oturarak şuan için

Hamdolsun iş yeri de idare ediyor az da olsa işlerini kendi görüyor

fakat herşeye de yetişemiyor malum istanbul da görevliyim . Benim sağlık

problemim yok fakat istanbul görevlendirmeleri fazla bilirsiniz. Ev işlerimiz

biraz sarkıyor. Yarın öbür gün Allah nasip ederse çocuk mevzusu da olabilir . İstanbul görev sürem dolmakta şark eli

kulağında ama hanımın doktoru da burada sene de bir kere fizik tedavi görmek zorunda

mecbur dedi doktoru yoksa tekerlekli sandalye ye geçebilir dediği için ve nisan

mayıs fizik mecburi Bu c dilimi memurluktan bende dilekçe ile

faydalanabilirmiyim. Yada Ve istanbulda kalabilirmiyiz. Gihe geçme ihtimalim olur mu ?

Yigido155
Aday Memur
07 Temmuz 2025 14:51

Geçmiş olsun gih olmanız için kendinize ait d dilimi sağlık raporu gerekiyor başka bir yolu yok eş durumu atama engeli vs diğer yollar kapanmış

Kahramanalpaybüke, 1 hafta önce

içerisinde çok ayakta kalırsa sekel ve topallama mevcut oluyor ve hareket kısıtlılığı yapıyor uzun süre ayakta kalamıyor; kendisi

biraz sarkıyor. Yarın öbür gün Allah nasip ederse çocuk mevzusu da olabilir . İstanbul görev sürem dolmakta şark eli

kulağında ama hanımın doktoru da burada sene de bir kere fizik tedavi görmek zorunda

faydalanabilirmiyim. Yada Ve istanbulda kalabilirmiyiz. Gihe geçme ihtimalim olur mu ?

09 Temmuz 2025 15:58

https://youtube.com/@yasinhocamatematik?si=NzxM-Ue_3fSby7-N

Polis dostu bir kardeşimizin matematik YouTube Kanalidir arkadaşlar abone olup beğeni ve yorumlarla desteklerseniz seviniriz abone olursanız dersleri anlık takip edebiliyorsunuz hem de her şey ücretsizdir ve emin ve güvenilirdir kanal Bizzat ben bu konu arkadaşa kefilim Yasin hocadan Biz de ders aldırdık çocuk hiç matematik yapamıyorum 8 sınıf lgs'den 12 net yaptı isteyenlere sonuç belgesini atabilirim okuldan yazılı sonuçlarını ulaşabilirsiniz yazılılardan en fazla 25-30 alıyordu en son yazılan 82 aldi.Ayrıca polis çocuklarına %50 %60 indirimli özel dersler vermektedir canlı dersler Kocaeli ve İstanbul uygun online dersler Tüm türkiye'ye verebiliyor.BU ARADA BENDE POLISIM DEGERLI SEFLERIM VE KARDESLERIM... 11.POMEM

Video acilmiyorsa en ustteki linki tiklayip baska sekmeden acabilirsiniz

Sbz1dftd
Şube Müdürü
09 Temmuz 2025 22:29

c Dilimi memurluk değil silahlı polisliktir ve şartların uyuyor gündüz mesai saatlerinden yararlanırsın 8 5 gece işi ek görev olmadan polislik yapabilirsin
Kahramanalpaybüke, 1 hafta önce

Sbz1dftd
Şube Müdürü
09 Temmuz 2025 22:32

C DİLİMİ nde çalışmak isteyen polisler EŞ ÇOCUK ANNE VE BABANIN sağlık kurulu raporunda yüzde 50 ve üzerinde engel oranı olması lazım sağlık kurulu raporu elinde olması lazım BU KİŞİLER EŞ ÇOCUK ANNE BABA İKAMETİ YANINDA YADA GEÇİCİ KONUK GEÇİCİ MİSAFİR OLARAK yanında olması lazım... bu şartlar olunca C DİLİMİ ALMIŞ OLUYO POLİS VE 8 5 GÜNDÜZ MESAİLERİNE YAZILIYOR EK GÖREV YAZILMIYOR

Kahramanalpaybüke
Aday Memur
10 Temmuz 2025 12:48

DEĞERLİ BİLGİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ABİLERİM DEVRELERİM MESLEKTAŞ BÜYÜKLERİM ALLAH RAZI OLSUN

Sbz1dftd
Şube Müdürü
10 Temmuz 2025 17:29

mesele şu ki babam tam bağımlı yatalak hasta durumunu da müdürü personel şubedeki personel biliyor demiyorlar ki devrem böyle böyle bir durum var raporu getir de C DİLİMİNDE 8 5 çalış demiyorlar.... Burda önemli konulardan biri de benim de bundan dolayı böyle bir hakkın olabileceği aklıma gelmemesinin nedeni ATAMADA ANNE BABA nın bunlunduğu ikamete sağlık kurulu raporu olmasına rağmen atanmaması ve MAHKEMEDEN VASİLİK İSTENMESİ ve VASİLİK olmasına rağmen bile memleketi küçük büyükşehir olması önemli değil ATANMAMASINI görmemden dolayı böyle bir hakkın verilmesini düşünmüyordum.... malesef HUKUK UYGULANMIYOR kanunlar uygulanmıyor hak olan bir düzenlemeyi kullanandırmıyorlar HUKUK YOK dediğinde DEVLETİ KURUMU ELEŞTİRİYON diye çıkışıyorlar ZAHİRİ SÖYLEMEK kötülemek mi oluyo var olanı söylemek kötülemek mi oluyo...
Kahramanalpaybüke, 4 gün önce

DEĞERLİ BİLGİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ABİLERİM DEVRELERİM MESLEKTAŞ BÜYÜKLERİM ALLAH RAZI OLSUN

Sbz1dftd
Şube Müdürü
10 Temmuz 2025 17:35

atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde anne babanın sağlık durumunun dolayı ikameti olan ile atanmak için ( anne baba her ikisinden biri tam bağımlı yatalak hasta olması lazım) MAHKEMEDEN VASİLİK KARARI İSTENİYOR. eee 4 kardeşin var neden sen VASİLİK alıyorsun diğerleri neden almıyor diyor kardeşim sen bunu demeye hakkın yok mevzutta kanunda yönetmelikte böyle bir düzenleme yok SEN NİYE ALIYORSUN DİYEMEZSİN.... ATAMASINI YAPMAK ZORUNDASIN...keza aynı şey REFAKATÇİ İZNİNDE aynı şey söz konusu....
Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi