Editörler : Cüneyt Barışoglu
05 Temmuz 2025 09:43

Astım ve Koah hastalığı, C dilimi D dilimi

Herkese selam abilerim kardeşlerim. Çocukluktan kalan alerjik astım hastalığım var. Mesleğe girmeden 2 3 sene kadar önce rapor almıştım bazı ilaçları kullanabilmem için. Mesleğe girerkende fısfıs ilaçlarla sağlıktan geçmiştim. Şuan astımım ilerledi, belki koah olabilirim. Meslekten önceki hastalığı gizlemekten dolayı ihraç olurum diye korkumdan dolayı doktorada gidemiyorum. Sizlerden bu konuda bilgisi olanlardan yardımlarınızı bekliyorum. Hastalığımdan dolayı c veya d dilimi alırmıyım? Ya da gih olur muyum? Olsam bile geçmişteki hastalığı gizlemekten dolayı meslekten çıkartılır mıyım? Astım duruma polisliğe engel değil diye biliyorum. Koah astım hastalığının ileri seviyesi olarak görünüyor. Sizkerden yardımlarınızı bekliyorum.

Stratejisi 01
Aday Memur
05 Temmuz 2025 12:03

Polis sağlık yönetmeliğine göre sağlık şartlarını taşımışsınki heyet raporu almışsın kardeşim.Geçmişe dönük bir sıkıntı olmaz.Koah tanısı konsa bile tadavini olur mesleğine devam edersin.Polislik yapamayacağın kurul raporu ile onaylanırsa Gih içinde gerekli şartları taşıyorsan gihe geçersin.Meslekten atılmazsın korkma.Geçmiş olsun.Allah şifa versin.

Guven Guler
Aday Memur
05 Temmuz 2025 12:17

Bence yonetmelige iyice incele geçmişe dönük hastalığın sebebi ile 98/B maddesinden meslekten cikarilabilisin.Bunu incelemden hiç bir başvuru yapma sonra pişman olursun

VP67
Aday Memur
05 Temmuz 2025 17:33

Ben de ondan korkuyorum. Astım ve koah ikisi de aynı gibi ama tanısı farklı. Koah, astımın ileri seviyesi. Geçmişte koah hastalığım yoktu sadece alerjik astım hastalığım vardı. Emin olamadığım için şuan kararsızım.

Guven Guler, 1 hafta önce
Bence yonetmelige iyice incele geçmişe dönük hastalığın sebebi ile 98/B maddesinden meslekten cikarilabilisin.Bunu incelemden hiç bir başvuru yapma sonra pişman olursun
Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi