Editörler : Pangaea
05 Temmuz 2025 20:49

Sınıf öğretmenliği hakkında bilgi

Sınıf öğretmenliğinin çalışma şartlarını öğrenebilir miyim? Branş öğretmeni olmak mı yoksa sınıf öğretmeni olmak mı mantıklı. Sınıf öğretmenleri ek ders alıyor mu?

Braweheart01
Genel Müdür
05 Temmuz 2025 21:10

sınıf öğretmenleri haftada 30 saat derse girer bunun 18 saati maaş karşılığı 12 saati ek ders olup 3 saat planlama 3 saat nöbet 2 saat de sınıf yönetimi olmak üzere sınıf öğretmenleri haftada 20 saat ek ders ücreti alırlar . sınıf öğretmeninin boş günü olmaz öğrenciler de ilkokul 1-4. sınıf öğrencileridir. branş öğretmenine göre sınıf öğretmeninin çalışma şartları daha ağırdır fakat atanması daha kolaydır

esrayildirim35
Aday Memur
05 Temmuz 2025 21:52

Çok teşekkür ederim. Peki işin içinde olduğunuzu varsayarak soruyorum. Bu ekranlarda gördüğümüz öğretmen maaşları gerçek mi yoksa mezuna kalıp bir sene daha mı üniversiteye hazırlanmalı

Braweheart01, 1 hafta önce

sınıf öğretmenleri haftada 30 saat derse girer bunun 18 saati maaş karşılığı 12 saati ek ders olup 3 saat planlama 3 saat nöbet 2 saat de sınıf yönetimi olmak üzere sınıf öğretmenleri haftada 20 saat ek ders ücreti alırlar . sınıf öğretmeninin boş günü olmaz öğrenciler de ilkokul 1-4. sınıf öğrencileridir. branş öğretmenine göre sınıf öğretmeninin çalışma şartları daha ağırdır fakat atanması daha kolaydır

ayintaplim
Daire Başkanı
05 Temmuz 2025 22:12

Şuan ekmek aslanın midesinde. Öğretmen olacaksan illa ki ataması en çok olan brans sınıf öğrt ama eski kıymeti yok öğretmenliğin. sınıf öğretmeni hem veli hem öğrenci ile muhatap. branş öyle değil.haftanın bir günü boş olursun. yer değiştirmesi de zordur sınıf öğretmenının ılerde. brans en ıyısı

Braweheart01
Genel Müdür
05 Temmuz 2025 22:52

sabah a haber tarzı yerler maaşı fazla gösterir öğretmenler sayfası diye bir sosyal medya sayfası var orada görünen doğru

bu arada öğretmen olunca evinin yakınındaki okula atanamazsın sınıf öğretmenliğinde hayatın köylerde ücra köşelerdeki okulllarda geçer merkezi yerlere atanmak zordur tabii şans ve puan işi kpss puanın yükske olursa daha iyi yer çıkar gerçi şimdi öğretmen akademisi geldi onlar atayacak nasıl yaparlar bilmiyorum

mezuna kalma işi vb öneri veremem öğretmen olmak istiyorsan öğretmenlik oku yoksa okuma ne iş yapmak istiyorsan o bölümü oku

esrayildirim35, 1 hafta önce

Çok teşekkür ederim. Peki işin içinde olduğunuzu varsayarak soruyorum. Bu ekranlarda gördüğümüz öğretmen maaşları gerçek mi yoksa mezuna kalıp bir sene daha mı üniversiteye hazırlanmalı

Reksai786
Aday Memur
06 Temmuz 2025 16:52

lisede çalışıyorum lisede ortalama bir öğretmenin ortalama bir öğrenciye rehberlik etmesi yön vermesi çok zor. onun elindeki telefonda ne izleyeceğini de nasıl dans edeceğini de ne oyunu oynayacağını da ne giyineceğini de öğreniyor. ama çocuk ne kadar küçükse o kadar çok ona rehberlik edebiliniyor. o yüzden eğer memurluk olarak bakılmayacak ve burda manevi bir gaye güdülüyorsa sınıf öğretmenliği

Pratik Hoca
Şube Müdürü
06 Temmuz 2025 17:09

Kesinlikle mezuna kal ve başka bir bölüme git. 35 yaşına kadar kpss ye (agt) girwrsin. Atanma hayaliyle yılların gider. Üşke nufusu artmıyor. Nufus yaşlanıyor. Öğretmen ihtiyacı 4 seneye nolur kimse öngöremez

esrayildirim35, 1 hafta önce

JohbnWickk
Aday Memur
06 Temmuz 2025 17:10

Bir brans ogretmeni olarak şunu soylebilirim bir branş öğretmeni ne kadar iyi ya da ne kadar kotu ise bir çocuğa sınıf öğretmeni kadar etki edemiyor iz bırakamıyor.

Çocuklar için 5 . Sınıfa belki 6 sınıfa kadar öğretmenleri hayatında sıkı bir yer tutarken bu yaştan sonra öğretmenden çok arkadaş çevresi daha çok etki ediyor.

Kucuk cocuklari çok seviyorsan ogrencilerin hayatında derin iz birakmak istersen sınıf öğretmenliğini tercih et derim.

Lakin zorlukları var

- küçük cocuklarin seviyesine inmek çok zor

-Okuma yazma bazı yerlerde sıkıntı olabiliyor Türkçe bilmeyen öğrenciler bile olabiliyor

- Çoğu branş öğretmeninden az ekders ücreti alıyorsun

Ben branş öğretmeniyim brans öğretmenini en güzel yanı bence şu sınava hazirlanan iyi ogrencilerin varsa onlara yardım etmek çok güzel ve başarılı olmalarını görmek daha da guzel

Türkçeci_7
Müsteşar
06 Temmuz 2025 23:01

Ziraat mühendisi ol kardeşim hem daha kolay aranırsın hem maaşın iyi olur hem de kafan rahat olur

okuryazar3
Müsteşar
07 Temmuz 2025 01:39

Mezuna kalmak!?Oldukça zor moral motive seni çok yoracaktır.

Vereceğin kararın en önemli kısmı bu. Sıralaman ne ?İlk defa mı sınava girdin yoksa 2...

Ailenin ekonomik durumu?

Mesleğe atanma şansı en büyük kriterin olmalı.

Meslek hakkında en doğru bilgiyi yazıyorum.

Branş öğretmeni olarak mezun oldum, atanamadım yeterlilik sınavı vss..

mezuniyet sonrası 6 yıl amelelik, ırgatlık, inşaat vss. Sonra Kredi yurtlar Yurt Yön. Memuru..

1994 yılında simitçi, gazozcu ,kahveci şinanay gelin sizi doğuya öğretmen atayacağız dediler paluklama daldım, tercih sınıf öğretmenliği.

Branşçı mezun olmuşum eş dost arkadaş yardımı ile sınıfçılığı öğrenmeye çırpındım bir süre.

Yıl 2006 da sınav kazanarak uzman, sonra dandik bir sınavla başöğretmen unvanı

Maaşım 62 bin,yeni zamla ne olur bilmem...10 kağıt civarı ek ders...

Emekli olunca alacağım maaş 32 kağıt:))

Meslek itibarsız,amiri en bol meslek,hele de idareciler kendini kral sanan denk gelirsen oldukça zor.

İyi bir idare ile çalışırsan ve velileri biraz hoşnut tutabilirsen dünyanın en rahat çalışma şartları olan meslek.(Hani Tatilci diyorlar ya bize:)))

Atanabilme şartlarına göre tercih yap. En önemlisi bu.

Allah gönlünüzce vere...

yas1978
Şef
07 Temmuz 2025 09:15

Benden tavsiye mezuna kal güzel bir puan çıkar adam gibi kafanın rahat edeceği itibarının olduğu bir mesleğin bölümünü oku...Puanı yüksek tutamayıp yine barajlarda kalırsan git ziraat oku daha iyi bir ara kpssde 60-70 puanlarla mühendis oluyorlardı akademesi köyü mezrası doğusu yıllarca zorunlu hizmeti velisi onun yetiştiremediği çocuğu yalaka idarecisi gibi bir durumu da yok..

okuryazar3
Müsteşar
07 Temmuz 2025 12:17

Yönlendirme değil sadece durum bilgilendirmesi niteliğinde yazdığım şu yoruma dahi eksi verelerin kılavuzluğuna TELEF OLMA bence kafana danış valla:))

okuryazar3, 1 hafta önce

Mezuna kalmak!?Oldukça zor moral motive seni çok yoracaktır.

Vereceğin kararın en önemli kısmı bu. Sıralaman ne ?İlk defa mı sınava girdin yoksa 2...

Ailenin ekonomik durumu?

Mesleğe atanma şansı en büyük kriterin olmalı.

Meslek hakkında en doğru bilgiyi yazıyorum.

Branş öğretmeni olarak mezun oldum, atanamadım yeterlilik sınavı vss..

mezuniyet sonrası 6 yıl amelelik, ırgatlık, inşaat vss. Sonra Kredi yurtlar Yurt Yön. Memuru..

1994 yılında simitçi, gazozcu ,kahveci şinanay gelin sizi doğuya öğretmen atayacağız dediler paluklama daldım, tercih sınıf öğretmenliği.

Branşçı mezun olmuşum eş dost arkadaş yardımı ile sınıfçılığı öğrenmeye çırpındım bir süre.

Yıl 2006 da sınav kazanarak uzman, sonra dandik bir sınavla başöğretmen unvanı

Maaşım 62 bin,yeni zamla ne olur bilmem...10 kağıt civarı ek ders...

Emekli olunca alacağım maaş 32 kağıt:))

Meslek itibarsız,amiri en bol meslek,hele de idareciler kendini kral sanan denk gelirsen oldukça zor.

İyi bir idare ile çalışırsan ve velileri biraz hoşnut tutabilirsen dünyanın en rahat çalışma şartları olan meslek.(Hani Tatilci diyorlar ya bize:)))

Atanabilme şartlarına göre tercih yap. En önemlisi bu.

Allah gönlünüzce vere...

muhalif çocuk
Aday Memur
07 Temmuz 2025 13:15

Şu anda herhangi bir öğretmenlik bölümünü (en azından devlete atanmak için) düşünenin zerre aklı yoktur. Ha ben kendime çok güveniyorum, matematik İngilizce vb özel ders veririm, kolejde kurs merkezinde etütte çalışırım diyene ve bu işi çok sevene eyvallah. Yoksa şu an en düşük puanlı özel eğitim branşını bile seçsen, hadi üstten ders alıp 3 yılda bile bitirsen bu kadar sürede ne değişir bilemeyiz.

okuryazar3
Müsteşar
07 Temmuz 2025 14:16

Özel sektör asgari ücrete azami süre çalıştırıp sadece sömürür:)

muhalif çocuk, 1 hafta önce
Şu anda herhangi bir öğretmenlik bölümünü (en azından devlete atanmak için) düşünenin zerre aklı yoktur. Ha ben kendime çok güveniyorum, matematik İngilizce vb özel ders veririm, kolejde kurs merkezinde etütte çalışırım diyene ve bu işi çok sevene eyvallah. Yoksa şu an en düşük puanlı özel eğitim branşını bile seçsen, hadi üstten ders alıp 3 yılda bile bitirsen bu kadar sürede ne değişir bilemeyiz.

muhalif çocuk
Aday Memur
07 Temmuz 2025 16:23

Bilmez miyim hocam. Geçtik o yollardan. O yüzden dedim genel olarak öğretmenlik düşünme diye. Dediğim branşlarda da öyle iyi kazanan binde bir, on binde bir falandır. Onlar bile yarı kamu yarı özel gidiyor. Garanti işten yani memurluktan falan mahrum olmak istemiyor. Özel sektör diken üstü. Ama tutturdun mu da kamu yüzüne bakmayan çok. Top 3, 5 üniversite dışında da bunları yapmak zor.
okuryazar3, 1 hafta önce

Özel sektör asgari ücrete azami süre çalıştırıp sadece sömürür:)

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi