Editörler : Pangaea
06 Temmuz 2025 10:32

Yeni İdareci Olacaklara Tavsiyeler
Hocalarım pansiyonlu bir anadolu imam hatip lisesine müdür yardımcısı olarak atandım. Daha önce idarecilik tecrübem olmadı. Benim gibi ilk defa müdür yardımcısı olacaklara ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz, özellikle nelere dikkat edilmelidir, önceden bilinmesi gerekenler nelerdir?
06 Temmuz 2025 11:23

Pansiyon Yönetmeliği ilköğretim kurumları ya da ortaöğretim kurumları yönetmeliği meb kurum açma ad verme ve kapatma yönetmeliği toplu sözleşmeler görüş yazıları ekders kararları Lgs , bursluluk sınav,yerleştirme kılavuzları isg iş ve işlemleri 657 devlet memurları kanunu Mysv2 Tkys Ekap E-ambar bunları öğrenin

Braweheart01
Genel Müdür
06 Temmuz 2025 12:02

sabırlı ve adaletli olun ozaman yöneticilik daha keyifli geçer

06 Temmuz 2025 12:13

insan, öğrenci, öğretmen, personel işlerini bilmek ayrı bir iş, yönetmeliği bilmek ayrı iş kriz yönetimini iyi yönetin

merve00000
Daire Başkanı
06 Temmuz 2025 14:57

ben pansiyonda aşçıyım kadın müdür yardımcım yüzünden neler çektim tayin almak zorunda kaldım eksiklerini sayayım pansiyona bakıyordu adaletli değildi taraf tutuyordu aşırı kıskançtı kadındı, iyi çalışanı dışlayıp iyi olmayanı sırf yalaka diye destekledi müdürü manipüle etti burada en mağdur olanlar müdürler oluyor çünkü yanlış yönlendiriliyorlar müdür de bana düşman olunca tayin alıp inşallah gidicem şimdi eğer pansiyona bakmıycaksınız asla mutfak işlerine karışmayın yorum bile yapmayın yönetmesi en zor yer mutfak

muhalif çocuk
Aday Memur
06 Temmuz 2025 15:16

Siyasi veya sendika bağlantın varsa ne yapsan da sorun olmaz. Yok dümdüz öğretmenlikten gelmiş sapsade vatandaş isen, işini ne kadar düzgün yapsan da birileri bir kusur bulur.

JohbnWickk
Aday Memur
06 Temmuz 2025 15:18

Biraz absürt olacak ama

Öğretmenlerle okul disi saatlerde çok sosyal aktivite yapmayın yapıyorsanız da idareci gibi davranmayin sosyal aktivite atıyorum okul dışı cafede vs. de çay içme Emir kipi ile konuşmayın

Tavrıniz net olsun hocam.

Böyle davranırsanız öğretmenler tavır alabilir

resmiplaka
Memur
07 Temmuz 2025 00:44

eğer pansiyon müdür yard. olursanız (ki son gelene kakalarlar genelde) pansiyonun kralı sizsiniz sakın unutmayın. Pansiyon maddi ve manevi sorumluluğu çok olan bir yerdir. Özellikle bu konuya dikkat edin derim. pansiyonun yeme içmecisi çok olur.gerekirse kanuni kanularda ısrarcı olun herkesle kötü olun ama devletle olmayın.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
07 Temmuz 2025 23:10

Pansiyon görevini sizden önce o okula atanmış müdür yardımcısı varsa büyük ihtimalle o alır.Siz öğrenci işleri ek derse bakarsınız.Mevzuat sürekli değişir.Son yayımlanan mevzuatlar meb den bulup inceleyin.Gerekli yerlerin altını çizip gerektiğinde bakın.Öğretmenlerin ders programı talepleri olduğunda müdürle görüşmelerini söyleyin.Öğrenci disiplini hususunda öğrenciyle odada başbaşa konuşun haddini aşanları baştan korkutun.Disiplin sorunu ile diğerlerine nazaran daha sık gelen öğretmen olursa müdürle birlikte sorunun çözümlenmesine gidin.Mevzuatı her şekilde uygulayın isteneni yapmadığınız için müdürünüz birşey derse unutmuşum diyerek geçiştirin.Görev tanımınızı atandığınız ilk hafta size tebliğ etmek zorunda müdür.Bunu alıp yazilanin dışında işlere diğerleri izinli olmadığı sürece bulaşmayın başkalarının isleri de size yıkılabilir.

yyxx
Aday Memur
08 Temmuz 2025 00:22

Değerli meslektaşım,

Size hayati öneme sahip tecrubelerimi aktarmak istiyorum.Benim eşim pansiyonlu okulun hem erkek hem de kız tarafından sorumluydu.Hocam,altın değerindeki madde şu ki,pansiyonda görev alacaksanız ve evliyseniz sakin eve iş götürmeyin.Cok yorucu,çok zorlayicidir.Hicbir öğrenciye gereğinden fazla iyilik yapmayın.Siz onların anne ya da babası değilsiniz.Telefonunuzu vermeyin,mesai saatleri dışında telefonlara bakmayin.Asci ya da çalışanlarla sakin fazla samimi olmayın,sizi kayığa bindirir küreksiz gönderirler.Cocuklara aylık para veriliyor.Bu parayı sakin kendi hesabınıza yatırmayın,okulun hesabına yatırılsin.Belletmen öğretmenlerin yapacağı işleri siz yapmayın.Gencler çok sorunlu oluyor.Karakolla ya da hastaneyle işleriniz olur.Ogrencileri kesinlikle arabanıza alıp hastane vb.goturmeyin.Sizden para isterler,kesinlikle vermeyin.Ben bunların acısını eşimden dolayi çok yaşadım.Mumkunse pansiyon idareceiligini kabul etmeyin.Esimin sınırlarını koruyamamasindan dolayi hayatım cehenneme dönmüştü.Aman diyim hocam,sakın pansiyonu almayın.

berkaydal
Şube Müdürü
08 Temmuz 2025 01:32

Çabuk olun. Kapıyorlar koltukları.

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi