Editörler : E.Kayı Han
06 Temmuz 2025 21:41

Bu kısırdöngü nereye kadar...

15 yıllık katibim, haftada 2 gün duruşmaya çıkıyoruz, artık duruşma hazırlığı, karar, yeni dava döngüsünden illallah geldi. Tabi arada diğer işler de var onları saymıyorum. Adli tatile girerken son hafta bile duruşma koydu neymiş 3 gün içinde "yazacakmışız". Adli tatile bile duruşma koyanlar var.... Bir hafta bile duruşmasız geçen haftamız yok izne ayrılacağı zaman bile duruşma koyuyor belki ayrılmam diye, bıktım usandım artık bu nedir arkadaş. Nüfustaki personel randevuyla çalışıyor, tapudaki personel randevuyla çalışıyor, günlük bakacağı iş sayısı az çok belli, peki biz... Allah ne verdiyse yapıştır. İnanın artık yapabileceklerimizin sınırı neyse onu yaptırıyorlar. Bakıyor mesela 20 dosyayı hallettin, 25'e çıkarıyor, onu hallettin 30'a çıkarıyor, kardeşim biz de insanız be, 30 dosyayı hallediyoruz diye 30 dosya yapmak zorunda değilsin, 20 dosya olsun kafamız rahat olsun bizim de özel hayatımız var, çalış çalış çalış vallahi billahi bıktım artık nasıl bir girdapmış bu çıkamıyoruz da. Ne döneri var, ne ikramiyesi var, ne ek geliri var hiç bir şey yok 48 bin lira maaşı alıp, öteki ayın 15'ini bekliyoruz.

Yazarsın yazarsın sayfalarca kararı o kadar işin içinde 13-14 sayfa emek emek yazarsın (sanki tek başına oturup karar yazmak gibi bir görevimiz varmışçasına...) içinden bir tane eksik bulur bir ton laf eder, gerçekten artık usandım. Yahu insan bari adli tatile gireceğimiz hafta koymaz personeller işi toparlarsın falan der yok abi devam. Ne duruşması bitiyor, ne keşfi bitiyor, ne kararı bitiyor, ne yeni davası bitiyor, vallahi billahi bu paraya yapılacak meslek değil bu. 10:30-11:00 gibi gelir, 12:00'de çıkar, öğleden sonra 15:00 gibi gelir 17:00'de çıkar ne güzel iş.

Lütfen arkadaşlar girmeden önce iyi düşünün, burayı bir basamak olarak falan görmeyin çünkü buraya girerseniz bir daha çıkamazsınız.

07 Temmuz 2025 01:36

Hangi şehirdesin bide çalıştığın yer çok etki ediyor bu gibi durumlarda

Freuds
Aday Memur
07 Temmuz 2025 07:36

İstanbulda bir ağır ceza hikayesi... Anlattiklarinda fazla yok eksik var. Eski edepli adaplı hakimler yitip gidince malesef bu tarz karakterler türedi. Eskilerde de sorun yokmu var tabiki ama onlarinki yaşlılıktan...

OKYANUSÇİCEĞİ, 1 hafta önce

Hangi şehirdesin bide çalıştığın yer çok etki ediyor bu gibi durumlarda

mobilevalorant493
Aday Memur
07 Temmuz 2025 08:20

Ne hakkımız var ki buna itiraz etme hakkımız olsun ? malesef ki....

07 Temmuz 2025 08:59

sana bağlı

memuraday-y
Şube Müdürü
07 Temmuz 2025 09:21

Nasıl ona bağlı ? Ne yapabilir ki ?

ilahiadalet, 1 hafta önce

sana bağlı

kenandere
Aday Memur
07 Temmuz 2025 10:55

Zabıt katipliği düzenli ve disipli çalışmayan veya çalışmayı sevmeyen için eziyet gibi bir meslektir, bir katip kendi işinin her zaman pratik yollarını bulmaya mecburdur, aksi takdirde bitmeyen bir iş kısır döngüsünde bulur kendisini, karar meselesinde de emin olun hakimle kürsüde karar yazmak daha sıkıncı ve yorucu oluyor ama kendin karar yazdığında en azından istediğin zaman mola verip arada çayını kahveni içip kararı yazman çok daha pratik ve az yorucu oluyor, her iş için mutlaka şablon oluşturulmalı, hiçbir zaman sağda solda örnek aranmamalıdır, ama şuda bir gerçektir adliyelerin iş yükü her geçen gün artmaktadır, bu nedenle işlerin azalmasını beklemek boşunadır. İşini hakkıyla yapan ve yapmaya çalışan tüm zabıt katiplerine Allah kolaylıklar versin, iyi çalışmalar diliyorum.

Üye adı yokk
Aday Memur
07 Temmuz 2025 12:40

Adli yargıda ben de yıllarca sizin dediğiniz gibi yoğun tempoda çalıştım, işimi de iyi yaptığımı düşünüyorum ama en sonunda ne oldu derseniz en ufak hatalarda uyarı sözleri dinledik, bu ufak hatalarda katibin iş tanımı dışında kalan şeylerdi (karar yazımı, hesaplamalar, gerekçe vs) defalarca yer değişikliği talep etmeme rağmen ret geldi, en sonunda kendimi havuzla idari yargıya attım, adli yargının o yoğunluğundan sonra idari yargıda keyifle çalışıyorum, herkese de tavsiye ederim

makine90
Aday Memur
07 Temmuz 2025 14:05

itiraz etsen "o zaman sen hukuk okusaydın" derler. kendi işini alenen yaptırıyorlar yüzsüzce, hatanı bulunca yüzüne vururlar. hepsi bir değil tabi iyi amirlerde var ama e-imzasını şifresini bırakıp gidip işleri hallet diyen çok var. benimde başıma geldi 5 den sonra acil iş geliyor katibin biri kalması gerekiyormuş ama ortada amir yok e-imzasını bırakıp gidiyor. dürüstlükten dem vururlar ama kalemde her katip müdür kesilmiştir hesap sorar görmezden gelirler, mübaşire zoraki iş yaptırırsın amire söylersin dalgaya alır, maaşlar az dersin geçmişte çok daha kötüydü der. 3kişi bir olur iş yapmaz sen çalışırsın amire seni şikayet eder sen gider hesap verirsin. adliyede katiplik düşünülecek son meslektir

13 Temmuz 2025 15:16

fırsatını bulan az biraz dışarıda umudu olan istifayı basıyor zaten

kpssme
Aday Memur
13 Temmuz 2025 15:55

Bir Zabıt Katibi işe alınırken vasıfsız olarak kabul ediliyor, lise mezunu olması yeter deniyor, en düşük memur maaşı veriliyor ama işe başladıktan sonra bir hukukçu kadar hukuk bilmesi bekleniyor. Sıkıntı yok istersem öğrenirim, bir hukukçu kadar hukuk öğrenmek zor değil. Dilekçeleri incelerim, yasaları okurum öğrenirim. Zor bir şey değil ancak benden bu eğitim seviyesini istiyorlarsa bana hakime verdikleri maaşı vermeleri lazım. Hem hakimin 3'te 1'i maaşa çalıştır hem de onun kadar işi bil diyorlar. Maaşın sorumluluk oranında artması gerekiyor. Sen bana çok sorumluluk yüklemek istiyorsan çok para vermen lazım. Yok hem az para vereyim hem çok sorumluluk al diyorsan ben de kusura bakma ama keriz değilim derim. Dolamışlar dillerine vatan, millet, devlet sömürdükçe sömürüyorlar. Diğer üst düzey devlet görevlileri de benim aldığım maaşı alsın tamam diyeceğim, devlet için biz de elimizi taşın altına koyalım, onlar kadar sorumluluk alalım diyeceğim. Ama öyle bir şey yok. Bu bir sömürü düzeni resmen. Hakim işini katibe yaptırır, müdür işini katibe yaptırır, hepsi katipten fazla maaş alır. Canları istediklerinde işe gelmez, kimseden izin almalarına gerek yoktur. Kafalarına göre takılırlar, adliyede kahve çay sohbet takılırlar. Sonra her şeyi katip yapsın, devlet size boşa mı maaş veriyor, bu devlet işi, devlet işi kutsaldır bilmem ne derler. Devlet işi kutsal ise bir bana mı kutsal. Adam gibi bir düzen ve mevzuat getirmeleri gerekiyor artık. Kimsenin kimseye işini yıkamayacakları bir düzen getirmeleri gerekiyor. Benim işim belli, bana işe girerken sen vasıfsızsın dediler, hukuk bilmene gerek yok, lise mezunu olsan, 3 dakikada 90 kelime yazsan yeter dediler ama işe başladıktan sonra dosyayı incele, anla, ne yapılması gerektiğini bil yap, dosyayı incele, gerekçeyi yaz bilmem ne yüklendikçe yüklenirler. Katiplerin de bunda suçu var. Sırf yalakalık olsun diye kendileri atlıyor, ben yaparım, ben ederim diye atlıyorlar. Hakimleri de alıştırıyorlar, sonra hakimler diğer hakimlerden duyuyor benim katibim şunları yapıyor, gerekçeleri kendi yazıyor, duruşma hazırlığı yapıyor, ben yan gel yatıyorum, ondan sonra diğer hakimler de kendi katiplerinden bunu bekliyor. Sanki bunu yaptın diye sana madalya takacaklar. Böyle yalakalıklara gerek yok. İşin neyse onu yap, işgüzarlığa gerek yok

memuraday-y
Şube Müdürü
13 Temmuz 2025 22:51

Eeee çözüm öneriniz nerede ? Sadece durum tespiti yapmışsınız . ?

kenandere, 1 hafta önce

Zabıt katipliği düzenli ve disipli çalışmayan veya çalışmayı sevmeyen için eziyet gibi bir meslektir, bir katip kendi işinin her zaman pratik yollarını bulmaya mecburdur, aksi takdirde bitmeyen bir iş kısır döngüsünde bulur kendisini, karar meselesinde de emin olun hakimle kürsüde karar yazmak daha sıkıncı ve yorucu oluyor ama kendin karar yazdığında en azından istediğin zaman mola verip arada çayını kahveni içip kararı yazman çok daha pratik ve az yorucu oluyor, her iş için mutlaka şablon oluşturulmalı, hiçbir zaman sağda solda örnek aranmamalıdır, ama şuda bir gerçektir adliyelerin iş yükü her geçen gün artmaktadır, bu nedenle işlerin azalmasını beklemek boşunadır. İşini hakkıyla yapan ve yapmaya çalışan tüm zabıt katiplerine Allah kolaylıklar versin, iyi çalışmalar diliyorum.

Vortex8
Aday Memur
13 Temmuz 2025 23:19

Eninde sonunda hepimiz Allah?ın karşısına çıkacağız ben sözümü o güne bırakıyorum

kpssme, 10 saat önce

Bir Zabıt Katibi işe alınırken vasıfsız olarak kabul ediliyor, lise mezunu olması yeter deniyor, en düşük memur maaşı veriliyor ama işe başladıktan sonra bir hukukçu kadar hukuk bilmesi bekleniyor. Sıkıntı yok istersem öğrenirim, bir hukukçu kadar hukuk öğrenmek zor değil. Dilekçeleri incelerim, yasaları okurum öğrenirim. Zor bir şey değil ancak benden bu eğitim seviyesini istiyorlarsa bana hakime verdikleri maaşı vermeleri lazım. Hem hakimin 3'te 1'i maaşa çalıştır hem de onun kadar işi bil diyorlar. Maaşın sorumluluk oranında artması gerekiyor. Sen bana çok sorumluluk yüklemek istiyorsan çok para vermen lazım. Yok hem az para vereyim hem çok sorumluluk al diyorsan ben de kusura bakma ama keriz değilim derim. Dolamışlar dillerine vatan, millet, devlet sömürdükçe sömürüyorlar. Diğer üst düzey devlet görevlileri de benim aldığım maaşı alsın tamam diyeceğim, devlet için biz de elimizi taşın altına koyalım, onlar kadar sorumluluk alalım diyeceğim. Ama öyle bir şey yok. Bu bir sömürü düzeni resmen. Hakim işini katibe yaptırır, müdür işini katibe yaptırır, hepsi katipten fazla maaş alır. Canları istediklerinde işe gelmez, kimseden izin almalarına gerek yoktur. Kafalarına göre takılırlar, adliyede kahve çay sohbet takılırlar. Sonra her şeyi katip yapsın, devlet size boşa mı maaş veriyor, bu devlet işi, devlet işi kutsaldır bilmem ne derler. Devlet işi kutsal ise bir bana mı kutsal. Adam gibi bir düzen ve mevzuat getirmeleri gerekiyor artık. Kimsenin kimseye işini yıkamayacakları bir düzen getirmeleri gerekiyor. Benim işim belli, bana işe girerken sen vasıfsızsın dediler, hukuk bilmene gerek yok, lise mezunu olsan, 3 dakikada 90 kelime yazsan yeter dediler ama işe başladıktan sonra dosyayı incele, anla, ne yapılması gerektiğini bil yap, dosyayı incele, gerekçeyi yaz bilmem ne yüklendikçe yüklenirler. Katiplerin de bunda suçu var. Sırf yalakalık olsun diye kendileri atlıyor, ben yaparım, ben ederim diye atlıyorlar. Hakimleri de alıştırıyorlar, sonra hakimler diğer hakimlerden duyuyor benim katibim şunları yapıyor, gerekçeleri kendi yazıyor, duruşma hazırlığı yapıyor, ben yan gel yatıyorum, ondan sonra diğer hakimler de kendi katiplerinden bunu bekliyor. Sanki bunu yaptın diye sana madalya takacaklar. Böyle yalakalıklara gerek yok. İşin neyse onu yap, işgüzarlığa gerek yok

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi