Editörler : Pangaea
06 Temmuz 2025 22:18

Proje okul davaları

Merhabalar,

Ben de bir proje okul mağduru olarak bu konuyu açma gereği duydum. Malumunuz, proje okullarında görev yapan öğretmenlerin yer değişikliği işlemleri, diğer okullardaki norm fazlası/yer değişikliği süreçlerinden farklı ve zaman zaman keyfi olabiliyor.

Kendi adıma konuşacak olursam, uzun yıllardır proje okulda çalıştığım halde, hiçbir gerekçe sunulmadan görevime son verildi ve başka bir okula atandım. Halbuki;

Norm fazlası değildim,

Başarımı ölçen herhangi bir değerlendirme yapılmamıştı,

Öğrenci/veli/okul başarısına dair olumsuz bir durum da yoktu.

İdare mahkemesine dava açtım. İlk aşamada yürütmenin durdurulması istemiyle başvurdum, fakat ret aldım. Şimdi esas karar bekleniyor. Forumda benzer durumda olan, dava açan ya da kazanıp görevine dönen öğretmen arkadaşlar varsa; hangi belgeleri sundunuz, neye dikkat ettiniz, mahkeme süreci nasıl ilerledi? paylaşabilir misiniz?

Ayrıca elimde şu tür belgeler var:

Norm çizelgesi (görev yaptığım okulda hala norm açık)

Görev süremi gösteren hizmet cetveli

Aynı okuldaki başka öğretmenlerin yerinde kalıp benim gönderilmem

Bu belgelerin etkisi olur mu, bilgi verebilecek olan varsa çok sevinirim.

Proje okul atamalarına dair açılmış ve kazanılmış davalar varsa paylaşabilir misiniz? Dayanak olarak kullanılan Danıştay, Bölge İdare veya İdare Mahkemesi kararlarını da burada toparlayabiliriz.

Şimdiden katkı sunacak tüm öğretmen arkadaşlara teşekkür ederim. Dayanışma içinde olmak, yalnız olmadığımızı bilmek bu süreçte gerçekten önemli.

Reksai786
Aday Memur
06 Temmuz 2025 22:31

kaç yıldır çalışıyordun orada

Dantesedmond
Aday Memur
06 Temmuz 2025 22:31

4

Reksai786, 1 hafta önce

kaç yıldır çalışıyordun orada

Sourcherry
Aday Memur
06 Temmuz 2025 23:56

Fen ve Anadolu Liselerine Öğretmen Seçme Sınavını kazanarak yine sınavla öğrenci alan bir Anadolu Lisesine atandım. Okulumuz yürüttüğüm sosyal sorumluluk, değerler eğitimi ve ulusal ve uluslararası projeler sayesinde PROJE OKULU niteliği kazandı, öğrencilerim, velilerim ile iyi bir işbirliği kurmuş, arkadaşlarım ve idari kadro ile uyumlu ve huzurlu bir eğitim öğretim ortamında görevimi en iyi şekilde yaptım.Okulda kalan arkadaşlarım nasıl ve hangi kritere , ben hangi kritere göre herhangi bir değerlendirme yapılmaksızın kalamadım ve 8 Nisan 2025 tarihi akşamında norm fazlası yapıldım, kadro hala boşken. Biri bana adalet ve liyakatın varlığından bahsedebilir mi? Norm fazlası yapılmamın sebebini açıklayabilir mi?

arnu
Aday Memur
07 Temmuz 2025 00:45

proje okullarına atamalar kesinlikle öğretmenlerle ilgili hiç bir kriter göz önünde bulundurulmamıştır. kalanın, gidenin ve gelenin gerekçeleri sunulmamış olup liyakat gözetilmemiştir

sias
Şef
07 Temmuz 2025 17:05

Hocam atamalarda mudurun etkisi var mı, yoksa tümüyle bakanliklik mi, yani idare ile aranız nasıldı

Sourcherry, 1 hafta önce

Fen ve Anadolu Liselerine Öğretmen Seçme Sınavını kazanarak yine sınavla öğrenci alan bir Anadolu Lisesine atandım. Okulumuz yürüttüğüm sosyal sorumluluk, değerler eğitimi ve ulusal ve uluslararası projeler sayesinde PROJE OKULU niteliği kazandı, öğrencilerim, velilerim ile iyi bir işbirliği kurmuş, arkadaşlarım ve idari kadro ile uyumlu ve huzurlu bir eğitim öğretim ortamında görevimi en iyi şekilde yaptım.Okulda kalan arkadaşlarım nasıl ve hangi kritere , ben hangi kritere göre herhangi bir değerlendirme yapılmaksızın kalamadım ve 8 Nisan 2025 tarihi akşamında norm fazlası yapıldım, kadro hala boşken. Biri bana adalet ve liyakatın varlığından bahsedebilir mi? Norm fazlası yapılmamın sebebini açıklayabilir mi?

muhalif çocuk
Aday Memur
07 Temmuz 2025 18:09

Kaç yıldır aynı okuldaydınız hocam?
Sourcherry, 1 hafta önce

muhalif çocuk
Aday Memur
07 Temmuz 2025 18:11

Bu dediğiniz sınav son yapıldığından beri baya geçmişti çünkü.
muhalif çocuk, 1 hafta önce
Kaç yıldır aynı okuldaydınız hocam?

Dantesedmond
Aday Memur
07 Temmuz 2025 23:00

herhangi bir kriter yok

fenogretmeniyim
Şube Müdürü
07 Temmuz 2025 23:24

liyakat mi :D siz proje okullarının mantığını hiç anlamamışsınız.

atamalar puan üstünlüğüne göre yapılmaz ve müdür istediği öğretmeni okuldan gönderebilir. proje okulunda başarıyı artırmak için mümkün olduğunca başarılı öğretmenler ve idareciler seçilse de seçimin ana sebebi liyakat değildir.

selin-s
Şef
08 Temmuz 2025 00:28

proje okul atamalarında kılıfına uydurarak, işine nasıl geliyorsa öyle davranmaya son verilsin

ahmet-x
Aday Memur
08 Temmuz 2025 00:43

devletin okuluna kafana göre atama olmaz. talep eden çoksa bir kriter olmalı.

selin-s
Şef
08 Temmuz 2025 02:19

doğru söylüyorsunuz. liyakata gerek yok. müdür ortamlarda yalnız kalmasın, kendi arkadaş ekibini kurmalı, bu fırsat ona mutlaka verilmeli. hatta okul dışı isteklerine karşı öğretmenlere boyun eğdirmeli. okulun ağası olmalı.

fenogretmeniyim, 1 hafta önce

liyakat mi :D siz proje okullarının mantığını hiç anlamamışsınız.

atamalar puan üstünlüğüne göre yapılmaz ve müdür istediği öğretmeni okuldan gönderebilir. proje okulunda başarıyı artırmak için mümkün olduğunca başarılı öğretmenler ve idareciler seçilse de seçimin ana sebebi liyakat değildir.

selin-s
Şef
08 Temmuz 2025 02:27

eğer bu okullar özel okul olsaydı bile müdür keyfine göre alım yapmazdı, çünkü başarı artarsa para kazanır. ama proje okullarında müdürün kendi alınteri değil ki, batarsa batsın çok da umrunda . o yüzden eski arkadaşlarını topluyor ki canı sıkılmasın. o süre içinde.

Dantesedmond
Aday Memur
08 Temmuz 2025 21:53

evet

Yamyamav
Şef
08 Temmuz 2025 22:06

Proje okuluna nasıl atandiniz?

selin-s
Şef
08 Temmuz 2025 22:35

sınavla

Yamyamav, 6 gün önce

Proje okuluna nasıl atandiniz?

NidaOgr
Aday Memur
09 Temmuz 2025 00:08

Sınavla proje okuluna atandıysanız, 8 yıldan uzun bir süredir o okulda görev yapıyorsunuz demektir.

Bırakın da biraz başkaları çalışsın... O eski sınavı da unutun artık. YKS den bile basit bir sınav. Şimdi alan sınavı var. Alan sınavına giren öğretmenler, kenar mahallelerde, doğu ve güneydoğuda beklemekten emeklilikleri geldi.

Bir okulda 8 yıl, 10 yıl, 20 yıl çalışan öğretmenlerin hala aynı okulda kalmak istemeleri, öğretmenlik mesleğine ve diğer öğretmenlere saygısızlıktır. Farkında değiller ama toplumun her kesiminden büyük tepki görüyorlar.

Proje okulları tartışması bitmiştir bence. Atamalar yapıldı, herkes yeni okulunda göreve başladı. Proje okulunda ayrılanlar da tercih ettikleri okulda göreve başladılar.

Proje okullarının amacı biraz da budur. Sadece hizmet puanı ile şehir merkezindeki iyi okullara yerleşen ve yerinden kalkmayan öğretmenleri, başka okullara gönderebilmektir. Yıllardır aynı okulda görev yapan 10-20 yıllık eski öğretmenler, yeni öğretmenlere yer açmalıdır.

selin-s, 6 gün önce

sınavla

NidaOgr
Aday Memur
09 Temmuz 2025 00:10

4 yıl çalıştıysanız, 4 yıl önce nasıl geldiyseniz öyle gitmişsinizdir.

Proje okullarını bazıları yanlış anlıyor.

Her şeyin belgesi olmaz...

Dantesedmond, 1 hafta önce

4

selin-s
Şef
09 Temmuz 2025 09:46

Çalıştığım proje okulunda benden ve diğer süresi devam ettirilmeyen öğretmenlerden daha uzun süredir çalışanlar var. Okul kurulduğundan beri oradalar ve okuldaki öğretmenlerin yarısından fazlasını kapsıyor.

Bizim derdimiz güzel okul meselesi değil, bizim derdimiz kalanlar neye göre kalıyor. Müdür eski arkadaşlarını okula topladı. Haberiniz var mı. Ve müdürün okul dışı isteklerine boyun eğdiriliyor öğretmenler. İşin suyu çıktı. Hiç birşeyden haberiniz yok. Laçka olmuş herşey.

Tek istediğimiz ktiter, herkes her okulda çalışabilir. Adaletsizliğe son verilsin.

NidaOgr, 5 gün önce

Sınavla proje okuluna atandıysanız, 8 yıldan uzun bir süredir o okulda görev yapıyorsunuz demektir.

Bırakın da biraz başkaları çalışsın... O eski sınavı da unutun artık. YKS den bile basit bir sınav. Şimdi alan sınavı var. Alan sınavına giren öğretmenler, kenar mahallelerde, doğu ve güneydoğuda beklemekten emeklilikleri geldi.

Bir okulda 8 yıl, 10 yıl, 20 yıl çalışan öğretmenlerin hala aynı okulda kalmak istemeleri, öğretmenlik mesleğine ve diğer öğretmenlere saygısızlıktır. Farkında değiller ama toplumun her kesiminden büyük tepki görüyorlar.

Proje okulları tartışması bitmiştir bence. Atamalar yapıldı, herkes yeni okulunda göreve başladı. Proje okulunda ayrılanlar da tercih ettikleri okulda göreve başladılar.

Proje okullarının amacı biraz da budur. Sadece hizmet puanı ile şehir merkezindeki iyi okullara yerleşen ve yerinden kalkmayan öğretmenleri, başka okullara gönderebilmektir. Yıllardır aynı okulda görev yapan 10-20 yıllık eski öğretmenler, yeni öğretmenlere yer açmalıdır.

Dantesedmond
Aday Memur
09 Temmuz 2025 09:48

yönetmeliğe göre +4 yılı daha var bırak bir 4 yıl daha çalışsalardı herkes biliyor o okullardaki idareciler 20 yıldır o okulda işi başka konuya getirme mevcut idareciler oradan oraya emekliliğe kadar idareci kalıyor onlarda bıraksın o zaman gençlerin önü açılsın
selin-s, 5 gün önce

Çalıştığım proje okulunda benden ve diğer süresi devam ettirilmeyen öğretmenlerden daha uzun süredir çalışanlar var. Okul kurulduğundan beri oradalar ve okuldaki öğretmenlerin yarısından fazlasını kapsıyor.

Bizim derdimiz güzel okul meselesi değil, bizim derdimiz kalanlar neye göre kalıyor. Müdür eski arkadaşlarını okula topladı. Haberiniz var mı. Ve müdürün okul dışı isteklerine boyun eğdiriliyor öğretmenler. İşin suyu çıktı. Hiç birşeyden haberiniz yok. Laçka olmuş herşey.

Tek istediğimiz ktiter, herkes her okulda çalışabilir. Adaletsizliğe son verilsin.

Toplam 25 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi