Editörler : gül-feşan
07 Temmuz 2025 17:18

KPSS B

Uzun yıllar olmuş buraya girmeyeli. Biraz durumumdan bahsedip fikirlerinizi almak isterim. Kimya muh. Mezunuyum , 2014 te kpss ye gerçekten çok iyi hazırlanıp 86.7 puan alıp atanamamistim. Sonra özel sektörde yıllardır çalışıyorum ve tam anlamiyla çalışıp denedim tekrar. Satıs pazarlama departmanında uzman seviyesi deyim. Maaşım 60.000 + primlerle ortalama 100.000 TL yi buluyor. Senede 1 zam var başka ekstra hiçbir destek yok. Yurtdışı fuarlara gidiyorum ve iyi seviyede İngilizcem var. Ancak klasik özel sektör mobingi sebebi ile tekrar kpss yehazirlanmya karar verdim.esim.ostanbul da özel sektorde çalışıyor bu sebeple kpss ye hazirlansam bile bölümünden atanmam çok zor muhtemelen düz memur olurum.3 yaşında bir oğlum var ve evde yemek temizlik gibi sorumluklariniz var eşimle. İlk sorum işi birakip mi tekrar odaklanıp denesem? İşten ayrilmazsam zaten bütün gün yorgun olduğumdan akşam eve gel yemek biraz çocukla ilgilen derken uykum geliyor açıkçası. Nasıl bir yol izlerdiniz benim yerimde olsanız? Ya da boşver özel sektör de devam et de diyebilirsiniz?

bigot hunter
Aday Memur
07 Temmuz 2025 18:16

Hocam,

Özel sektörden kesin kurtulmak istiyorum diyorsanız. İngilizceniz iyiymiş zaten, YDS'den iyi bir puan alıp -genelde kurumlar 70 YDS istiyor- kendi branşınızdaki YDS'li alımları kovalayın. (Önce kendi branşınızdaki YDS'li alımları bir araştırın tabii.) Çoğu kişi YDS alamıyor. Öyle olunca YDS + KPSS alımlarında KPSS puanları 85'e hatta alım çoksa 80'e kadar bile inebiliyor. Hem böylelikle KPSS'ye çok çalışmanıza da gerek kalmaz.

bigot hunter
Aday Memur
07 Temmuz 2025 18:18

+ Kurumların alım sırasında şart koyduğu yaş sınırlarına da bir bakın.

bigot hunter, 8 ay önce

Hocam,

Özel sektörden kesin kurtulmak istiyorum diyorsanız. İngilizceniz iyiymiş zaten, YDS'den iyi bir puan alıp -genelde kurumlar 70 YDS istiyor- kendi branşınızdaki YDS'li alımları kovalayın. (Önce kendi branşınızdaki YDS'li alımları bir araştırın tabii.) Çoğu kişi YDS alamıyor. Öyle olunca YDS + KPSS alımlarında KPSS puanları 85'e hatta alım çoksa 80'e kadar bile inebiliyor. Hem böylelikle KPSS'ye çok çalışmanıza da gerek kalmaz.

pasaport35
Aday Memur
07 Temmuz 2025 19:38

hocam özel sektörde iyi bi durumdasın bana kalırsa. aktifsin de yurtdışı fuarlar falan. empati yaptım da baya bi kararsızlık yaşardım ama özelden devam ederdim gibi.

chmmüh
Aday Memur
07 Temmuz 2025 21:43

Belirli bir yaştan sonra zor geliyor. Bir de 3 yaşında çocuk olduğunu dusununce zor. Ülkeyi secemiyorsun ve en son gittiğim Libya fuarında çıkan olaylar sebebi ile fuar da yapılamadı, mahsur kaldık. Özelde şartlarım iyi çok şükür ama mobing malesef her zaman var ve izin vadede çalışabilirim gibi gelmiyor. Max. 5 yıl daha tahammül edebilirim diye düşünüyorum.memur olup ayanabilirsem en azından iş stresim olmaz diye düşünüyorum.

pasaport35, 8 ay önce
hocam özel sektörde iyi bi durumdasın bana kalırsa. aktifsin de yurtdışı fuarlar falan. empati yaptım da baya bi kararsızlık yaşardım ama özelden devam ederdim gibi.

chmmüh
Aday Memur
07 Temmuz 2025 21:45

Yaş 36 o yüzden geçti gibi geliyor, sanırım 35 yaş şartı vardı eskiden bir bakayım tekrar

bigot hunter, 8 ay önce

Hocam,

random1001
Kapalı
08 Temmuz 2025 08:00

hocam 4001 kodlu düz memurlar da artık 88+ üstü kapatıyor. ortalama sizin maaşınızın yarısı kadar maaş alıyorlar. tavsiyem mühendislik kadrosuna atanmayı hedeflemeniz. kimya müh. atama puanlarına baktım, son atamada 83 le kapatmış. düz memurluktan daha düşük puanda yani.

random1001
Kapalı
08 Temmuz 2025 08:02

merkezi atamada yaş şartı yok hocam. merkezi atamada yılda 2 kez olur. kpss 2026 puanıyla 4 merkezi atama göreceksiniz.

random1001, 8 ay önce

hocam 4001 kodlu düz memurlar da artık 88+ üstü kapatıyor. ortalama sizin maaşınızın yarısı kadar maaş alıyorlar. tavsiyem mühendislik kadrosuna atanmayı hedeflemeniz. kimya müh. atama puanlarına baktım, son atamada 83 le kapatmış. düz memurluktan daha düşük puanda yani.

zirmüh64
Aday Memur
08 Temmuz 2025 09:05

Hocam Tarım Bakanlığı taşra teşkilatında Ziraat Mühendisi olarak görev yapıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim. Kimya Mühendisliği bölümü mezunlarından her yıl en az 2 farklı zamanda alım yapıyor bakanlık. Şeker fabrikaları, Enstitüler, Toprak Mahsulleri Ofisleri, Gıda Kontrol Laboratuvarları ve İl İlçe Müdürlükleri. Puan olarak 85 almanız yeterli. Kpss-2026 ya daha 1 seneden biraz fazla süre var. Eğer son 4,5 ay sıkı bir çalışma yapabileceğinizi düşünüyorsanız o zamana kadar iyice değerlendirin. Ya da şimdiden ufak ufak çalışma yapmaya başlayın. 87 gibi bir puan almışsınız çok sağlam bir temeliniz varmış ben kesinlikle çaba sarfetmenizi öneririm. Evet maaşınız düşecek, özel sektördeki imkanların bir çoğunda noksanlık yaşayacaksınız fakat çocuklarınız ve bir aileniz olduğunu düşünürsek kamuda kaygı olmadan çalışma imkanı ağır basıyor.

chmmüh
Aday Memur
08 Temmuz 2025 09:37

Zaten özelde kamuya geçmek istemedim en büyük sebebi devlette mobingin olmaması. Maaş çok daha arka planda benim için. Stressiz bir isim olur diye düşünüyorum. Temelim iyidir. Biraz sıkı çalışırsam yine 87-88 alabilirim diye düşünüyorum tabii herşey nasip kısmet. Teşekkürler yorumunuz icin

zirmüh64, 8 ay önce

Hocam Tarım Bakanlığı taşra teşkilatında Ziraat Mühendisi olarak görev yapıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim. Kimya Mühendisliği bölümü mezunlarından her yıl en az 2 farklı zamanda alım yapıyor bakanlık. Şeker fabrikaları, Enstitüler, Toprak Mahsulleri Ofisleri, Gıda Kontrol Laboratuvarları ve İl İlçe Müdürlükleri. Puan olarak 85 almanız yeterli. Kpss-2026 ya daha 1 seneden biraz fazla süre var. Eğer son 4,5 ay sıkı bir çalışma yapabileceğinizi düşünüyorsanız o zamana kadar iyice değerlendirin. Ya da şimdiden ufak ufak çalışma yapmaya başlayın. 87 gibi bir puan almışsınız çok sağlam bir temeliniz varmış ben kesinlikle çaba sarfetmenizi öneririm. Evet maaşınız düşecek, özel sektördeki imkanların bir çoğunda noksanlık yaşayacaksınız fakat çocuklarınız ve bir aileniz olduğunu düşünürsek kamuda kaygı olmadan çalışma imkanı ağır basıyor.

endstrci
Aday Memur
08 Temmuz 2025 13:50

Önceden temeliniz olduğu için 85 üzerini rahatlıkla yapabilirsiniz diye düşünüyorum hayırlısı olsun hakkınızda. Herkes yaşadığını kendi bilir eğer mecburiyet yoksa para ilk öncelik olmamalı, mutlu olmak daha önemli. hem iş hem kpss hem çocuk zor olacağı için yerinizde olsam en azından sınava 6 ay kala işten çıkıp sınava ağırlık verirdim öncesinde de ufak ufak çalışmaya başlardım.

imagination7
Aday Memur
08 Temmuz 2025 14:24

Hocam merhaba, bende sizinle benzer durumdayım. Yaşım 28, bekarım kendi şehrimde özel sektörde çalışıyorum 1,5 yıl oldu ve ben şimdiden uzun süreli yapmak istemediğime karar verdim. 51k maaşım var ve maaşımın düşmesini göze aldım. Özel sektörde mobbing ve sürekli kovulma endişesi insanı Kpss'ye itiyor. 2024ten 83 puanım var ve bende Temmuzda atanamazsam vakit varken 2026'ya çalışacağım. İnşallah gönlünüzce olur.

e.cartman
Aday Memur
10 Temmuz 2025 10:27

Memurların hepsi kolay iş yapmıyor. Yoğun birimlere denk gelirsin, memuriyette mobbing olmuyor sanma orda da oluyor. Müdürcülük oynayanlar çok olur. Hazırda 100 bin tl geliri olan bir işi bırakmazdım ben olsam. Ayrıca Kamu seni tatmin etmeye de bilir.

besma83
Aday Memur
16 Temmuz 2025 14:48

Hocam burda bahsettiğiniz alımlar acaba yakın zamanda da olacakmı ,2024 kpss 83.9 puandayım ve tarım bakanlığının alımlarını dört gözle bekliyorum.Kulağınıza gelen bir duyum varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum

zirmüh64, 8 ay önce

zirmüh64
Aday Memur
16 Temmuz 2025 15:22

Branşınızı bilmediğim için puanınız hakkında yorum yapamıyorum maalesef, Bakan Bey yıl başında yaptığı konuşmada 2025 yılı içerisinde bir alım yapılacağını açıklamıştı tahminim yakın zamanda duyrulur fakat bu yalnızca benim tahminim. Ülkede her an her şey değişebiliyor.

besma83, 8 ay önce

Hocam burda bahsettiğiniz alımlar acaba yakın zamanda da olacakmı ,2024 kpss 83.9 puandayım ve tarım bakanlığının alımlarını dört gözle bekliyorum.Kulağınıza gelen bir duyum varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum

besma83
Aday Memur
16 Temmuz 2025 15:26

bende kimya mühendisiyim

zirmüh64, 8 ay önce

Branşınızı bilmediğim için puanınız hakkında yorum yapamıyorum maalesef, Bakan Bey yıl başında yaptığı konuşmada 2025 yılı içerisinde bir alım yapılacağını açıklamıştı tahminim yakın zamanda duyrulur fakat bu yalnızca benim tahminim. Ülkede her an her şey değişebiliyor.

besma83
Aday Memur
16 Temmuz 2025 15:27

ayrıca cevabınız için de teşekkür ederim

zirmüh64, 8 ay önce

chmmüh
Aday Memur
09 Eylül 2025 09:19

belirli bir yastan sonra paradan daha önemli şeyler olduguna kanaat getirdim açıkçası. Şuan çalıstıgım şirkette 4 yıldır devam ediyorum ve sartlarım iyi çok sukur ama her ay yapılan satış tıolantılarındaki tavirları görmen gerek. Suan 2 aylık fabrika full kapasite calısacak kadar siparis var ama patrona göre işler durgun. sürekli b,ir satış mobingi oluyor dogal olarak. karsıdan bakınca yurtdişi fuarları iyi gelebilir ama evli cocuklu olunca malesef pek de cezbedici gelmiyor. bu arada ABD ve Kanada tarafindaki müşteriler ile ilgilendiğimden saat farkı sebebi ile evde de sürekli telefonda destek oluyorum. maaş dediğim gibia arka planda zaten benim için ama daha az stresli yapabilecegim bir işim olsun istiyorum. yogunluk her işte olabilir ve hiçbir zaman şikayetçi olmadım ama düzenlim aile hayatı istiyorum artık açıkçası. son atamalara baktıgımda bölümümdeki puanlar 4001 in de altına inmiş bu umut verici geldi açıkçası. ekim ayında yavas yavas başlayıp şubata kadar götürmeyi planlıyorum. şubattan sonra da duruma bakıp işe devam etme veya ayrrılma üzerine karar verecek gibiyim.

e.cartman, 8 ay önce

Memurların hepsi kolay iş yapmıyor. Yoğun birimlere denk gelirsin, memuriyette mobbing olmuyor sanma orda da oluyor. Müdürcülük oynayanlar çok olur. Hazırda 100 bin tl geliri olan bir işi bırakmazdım ben olsam. Ayrıca Kamu seni tatmin etmeye de bilir.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi