Editörler : bilgisayartekniker
10 Temmuz 2025 19:16

Sözleşmeli Personel-Kit Sözleşmeli Personel

Arkadaşlar merhaba, üniversitede sözleşmeli inşat müh. olarak çalışıyorum. Kılavuzdaki kit sözleşmeli personel ilanlarına başvuru yapabilir miyim ? Normalde sözleşmeli personel başka bir sözleşmeli personel ilanına başvuramıyor ama burada bir farklı bir durum var mı ?

F4ntomm
Şef
10 Temmuz 2025 21:25

Var.sen şuanda 657 4b sözleşmeli olarak çalışıyorsun.ve başka bir 657 4b sözleşmeliye tercih verip yerleşebilirsin burada bir kısıt yok.ancak kanunen, yerleştiğin kurum atamanı yapmaz. Kit sözleşmeliler ise 399 sayılı kanuna tabidir.dolayısıyla 657 nin sözleşmelisinden 399 un sözleşmelisine yerleşip atanmanda herhangi bir sıkıntı yok.

F4ntomm
Şef
10 Temmuz 2025 21:27

Sözleşmeli personel başka bir sözleşmeliye başvuramıyor diye bir olay yok.istersen 1000 tane 4b sözleşmeli ilana başvurup yerleşebilirsin.ama yerleştiğin kurum atamanı yapmaz.başvurup yerleşmek farklı bir olay, atanmak çok farklı bir olay.bu ikisini herkes aynı şey zannediyor.

Kaan CE
Aday Memur
10 Temmuz 2025 22:17

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Konuyu açmadan önce 657nin 4/b sine ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar' a baktım ama tam olarak içimi rahatlatacak bir madde bulamadım.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar?ın ek 1 inci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan istisnalar dışında, üçüncü fıkrasında yer alan; ?Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

Kılavuza koydukları bu madde özellikle beni korkutuyor. Bildiğiniz resmi bir dayanak varsa paylaşır mısınız

Kaan CE
Aday Memur
10 Temmuz 2025 22:26

Kamu kurum ve kuruluşlarının diye genel bi ifade kullanılmış çünkü

mevo4312
Aday Memur
11 Temmuz 2025 08:04

hocam farklı kanunlar arası geçişte hiçbir sorun yaşamazsınız siz 657 tabiisiniz 399'a sorunsuz geçiş yapabilirsiniz
11 Temmuz 2025 17:49

Arkadaşlar bende de benzer durum var.

2022 KPSS yedekten dış alımla kasım 2024 de 4001 ile Yurt Yönetim Personeli oldum. Başlayalı 1 yıl olmadı.

2024 KPSS ile 2025/1 atamasında işletme 4431 kodlu mezuniyetimle KİT SÖZLEŞMELİ PERSONEL olarak TEİAŞ a memur olarak geçebilirim doğru mudur?

En sağlıklı bilgiyi de TEİAŞ dan alırım herhalde

F4ntomm
Şef
12 Temmuz 2025 08:16

Bahsettiğin madde 657-657 arası geçişleri kapsıyor.657-399 arasını bağlamaz.
Kaan CE, 8 ay önce

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Konuyu açmadan önce 657nin 4/b sine ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar' a baktım ama tam olarak içimi rahatlatacak bir madde bulamadım.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar?ın ek 1 inci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan istisnalar dışında, üçüncü fıkrasında yer alan; ?Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

Kılavuza koydukları bu madde özellikle beni korkutuyor. Bildiğiniz resmi bir dayanak varsa paylaşır mısınız

F4ntomm
Şef
12 Temmuz 2025 08:18

Geçersin güzel kardeşim 657-399 arası geçişlerde kısıt yok.burada tek düşünmen gereken teiaş özelleşirse havuza düşersin ve yine 657 ye tabi bir kuruma memur olarak geri gönderilirsin.dsi,ogm,kgm,üniversite,bakanlıklar gibi.
mmustafaaydemir, 8 ay önce

2022 KPSS yedekten dış alımla kasım 2024 de 4001 ile Yurt Yönetim Personeli oldum. Başlayalı 1 yıl olmadı.

2024 KPSS ile 2025/1 atamasında işletme 4431 kodlu mezuniyetimle KİT SÖZLEŞMELİ PERSONEL olarak TEİAŞ a memur olarak geçebilirim doğru mudur?

12 Temmuz 2025 22:13

KİT lerde evet bu sıkıntı var maalesef ama Yurt yönetim memurluğu yerine istifa süresiz geçebileceğim için oralar bana daha mantıklı geliyor bakalım hayırlısı bu alımda yapmayacağım bunu da araştırıyorum. Mekatronik Mühendisiyim aslında ama öyle atanamazsam 88 puanla GSB de kalmak istemiyorum.

F4ntomm, 8 ay önce
Geçersin güzel kardeşim 657-399 arası geçişlerde kısıt yok.burada tek düşünmen gereken teiaş özelleşirse havuza düşersin ve yine 657 ye tabi bir kuruma memur olarak geri gönderilirsin.dsi,ogm,kgm,üniversite,bakanlıklar gibi.

acemimemur14
Aday Memur
07 Ocak 2026 10:37

kendi mesleğimden 2024 sağlık bakanlığı alımıyla sözleşmeli memur olarak atandım .yine aynı puanla bu sefer merkezi alımdan kitlere düz memur olarak atanabilir miyim.farklı kadrolar yani

F4ntomm, 8 ay önce
Var.sen şuanda 657 4b sözleşmeli olarak çalışıyorsun.ve başka bir 657 4b sözleşmeliye tercih verip yerleşebilirsin burada bir kısıt yok.ancak kanunen, yerleştiğin kurum atamanı yapmaz. Kit sözleşmeliler ise 399 sayılı kanuna tabidir.dolayısıyla 657 nin sözleşmelisinden 399 un sözleşmelisine yerleşip atanmanda herhangi bir sıkıntı yok.

SBL3217
Aday Memur
07 Ocak 2026 15:54

Ben 2026 yılında kpss girip memur olmak istiyorum nasipse düz memurluk düşünüyorum Lisans İşletme Me

F4ntomm
Şef
07 Ocak 2026 18:56

Atanabilirsin.kitlerin düz memur maaşı bakanlıklara göre yüksek ama sağlık bakanlığında döner sermaye gibi ekstra ödemeler olduğu için hemen hemen aynı alırsın yine.
acemimemur14, 2 ay önce

kendi mesleğimden 2024 sağlık bakanlığı alımıyla sözleşmeli memur olarak atandım .yine aynı puanla bu sefer merkezi alımdan kitlere düz memur olarak atanabilir miyim.farklı kadrolar yani

Yenifikir
Aday Memur
10 Ocak 2026 12:03

Arkadaşlar kit iibf memur ünvandan 4/b mühendis ünvana geçebilir miyim kitin personel müdürü genel merkezin görüşüne bağlı dedi bende mevzuat açık dedim okudum o kitlerinkendi içindeki durum için dedi başka kurum olduğu için genel merkez görüşüne bağlı dedi ?

13 Şubat 2026 14:31

hocam ne yaptınız. atandınız mı. bende sizin gibi sözleşmeli yurt yönetim personeliyim ve kurumdan çıkmak istiyorum

mmustafaaydemir, 8 ay önce

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi