Editörler : Pangaea
14 Temmuz 2025 15:17

Yeni gittiğim yerde promosyon alabilir miyim?

selamlar, yer değişikliği olursa iki sorum var :

1) eski ilçeden alınan promosyon üzerinden yaklaşık 1 yıl 4 ay geçti. iade olacak mı ?

2) yeni ilçedeki promosyonu alabilir miyim , ne yapmak lazım?

Mamut hoca
Aday Memur
14 Temmuz 2025 15:54

Tamamem ilçe memin imzaladığı sözleşmeye bağlı. Eğer sözleşmeye iade maddesi eklendiyse iade edersin eklenmediyse iade etmezsin yeni gittiğin yerde de ilçe meme dilekçeni verir oranın promosyonunu alırsın.

kimuni
Genel Müdür
14 Temmuz 2025 23:14

ilçe memin imzaladığı sözleşmeye bağlı olduğuna göre ilçe memdeki memurlar bilebilir mi acep onlara mı sormalı?

m.r_f
Genel Müdür
15 Temmuz 2025 12:46

Genelde iade maddesi koyulmuyor, yine de ilçe mem kesin cevabı verebilecektir. Ancak şöyle özel bir durum var; tayin ile gittiğiniz yer ve önceki görev yeriniz aynı bankadan maaş alıyorsa tekrar promosyon alamazsınız. İlk aldığınız 1 yıl 4 aylık promosyonu ya dilekçe ile iade edersiniz, ya da süresi dolunca gittiğiniz yerde kalan süre için promosyon alırsınız.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
15 Temmuz 2025 12:49

Bu husus yani aynı banka durumu da "protokol"e bağlıdır. Protokollerde buna ilişkin düzenleme yoksa doğal olarak kimse bu uygulamayı yapamaz.

m.r_f, 7 ay önce

Genelde iade maddesi koyulmuyor, yine de ilçe mem kesin cevabı verebilecektir. Ancak şöyle özel bir durum var; tayin ile gittiğiniz yer ve önceki görev yeriniz aynı bankadan maaş alıyorsa tekrar promosyon alamazsınız. İlk aldığınız 1 yıl 4 aylık promosyonu ya dilekçe ile iade edersiniz, ya da süresi dolunca gittiğiniz yerde kalan süre için promosyon alırsınız.

ta345
Şube Müdürü
15 Temmuz 2025 15:26

farklı bankalar arkadaşlar.

m.r_f
Genel Müdür
15 Temmuz 2025 15:28

Tabi protokolle ilgili durumu net bilmiyorum. Ben kurum değiştirmiştim 2020 yılında, farklı kurum olmasına rağmen vermediler promosyon :D

YUSUF YILDIRIM, 7 ay önce

Bu husus yani aynı banka durumu da "protokol"e bağlıdır. Protokollerde buna ilişkin düzenleme yoksa doğal olarak kimse bu uygulamayı yapamaz.

ta345
Şube Müdürü
15 Temmuz 2025 15:30

... farklı bankalar olursa üsttekiler mi gecerli olur yani ?

bir de ilçe mem denilmiş hangi birimine danışılacak?

ta345, 7 ay önce

farklı bankalar arkadaşlar.

m.r_f
Genel Müdür
15 Temmuz 2025 20:43

Evet, bankalar farklı ise %99 alırsınız. İlçe MEM içerisinde straeji veya Destek hizmetleri bakar.

ta345, 7 ay önce

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
15 Temmuz 2025 20:43

Burda yazılı ve yazılacak cevaplardan en ve tek doğru cevap ?protokollerde ne yazıyorsa o?dur. Geri kalan cevaplar kurumların imzaladığı protokollere uygun ya da aykırı olabilir. Bu nedenle her durum için geçerli değildir. Promosyon protokolünü hazırlayan ve imzalayan birimle görüşmelisiniz. Genelde mutemet yani mali işler birimi ilgilenir.

ta345, 7 ay önce

metinturan99
Aday Memur
04 Ağustos 2025 19:42

Promosyon ilk maaşı aldıktan sonra kendiliğinden mi yatar, yoksa başvuru yapmak gerekiyor mu?

m.r_f
Genel Müdür
04 Ağustos 2025 20:00

Kurumda çalışmaya yeni başladığınızı varsayarak yazıyorum. Kendiliğinden yattığı pek görülmemiştir. Maaşınızı aldıysanız, hemen ilçe mem destek hizmetlerini arayın, durumu izah edin, promosyon için isminizi bankaya göndermişler mi, gönderecekler mi, bu aşamada sizin yapmanız gerekn bir şey var mı sorun. Ayrıca bi sefer sormakla kalmayın, haftada bir arayıp bilgi isteyin.

metinturan99, 6 ay önce

Promosyon ilk maaşı aldıktan sonra kendiliğinden mi yatar, yoksa başvuru yapmak gerekiyor mu?

metinturan99
Aday Memur
04 Ağustos 2025 20:13

Teşekkür ederim. Kurumla bugün görüştüm. İsmimizi bankaya bildirmişler. 2 hafta olmuş hatta. Güya bankadan bizi arayacaklarmış imza için. 2 hafta olmuş arayan soran olmadı

m.r_f, 6 ay önce

Kurumda çalışmaya yeni başladığınızı varsayarak yazıyorum. Kendiliğinden yattığı pek görülmemiştir. Maaşınızı aldıysanız, hemen ilçe mem destek hizmetlerini arayın, durumu izah edin, promosyon için isminizi bankaya göndermişler mi, gönderecekler mi, bu aşamada sizin yapmanız gerekn bir şey var mı sorun. Ayrıca bi sefer sormakla kalmayın, haftada bir arayıp bilgi isteyin.

m.r_f
Genel Müdür
04 Ağustos 2025 20:59

Siz onları arayın. Sizin kurumla ilgilenen bi kurum temsilcisi vardır, numarasını alın ve mütemadiyen taciz edin :D

metinturan99, 6 ay önce

Teşekkür ederim. Kurumla bugün görüştüm. İsmimizi bankaya bildirmişler. 2 hafta olmuş hatta. Güya bankadan bizi arayacaklarmış imza için. 2 hafta olmuş arayan soran olmadı

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi