Editörler : gül-feşan

Aimforblabla
Memur
26 Kasım 2025 14:00

kurumda 2 yıl fiilen çalıştıktan sonra ilk şubat veya temmuz ayında dilekçenizi verirsiniz değerlendirirler. evlendikten sonra ne kadar çalıştığınızın önemi yok. örneğin kasım 2025 te kurumu başladınız 2026 yılında evlendiniz, kasım 2027 de 2 yılınız dolduktan sonra ilk talep döneminde dilekçenizi verirsiniz.

SauronOz, 3 ay önce
atandıktan sonra evlenirsem eşimin bulunduğu yere tayin olmam için ne kadar çalışmam gerekiyor kurumda?

reuenthal
Kapalı
26 Kasım 2025 15:59

Dilekçesini verir de:D dilekçeyi istediği zaman istediği gibi verir devamı ne olacak o önemli... neyse gerisini kendisi yaşasın görsün

Aimforblabla, 3 ay önce

kurumda 2 yıl fiilen çalıştıktan sonra ilk şubat veya temmuz ayında dilekçenizi verirsiniz değerlendirirler. evlendikten sonra ne kadar çalıştığınızın önemi yok. örneğin kasım 2025 te kurumu başladınız 2026 yılında evlendiniz, kasım 2027 de 2 yılınız dolduktan sonra ilk talep döneminde dilekçenizi verirsiniz.

Usta memur
Aday Memur
26 Kasım 2025 17:58

Atamada bile şart var atama şartını deliyor gidiyor ne güzel memleket :) tercihi ben 13 sene önce yaptım kardeşim. Dilekçe vermekte senin hakkın ver tabiki yalana gerek yok adamı düzgün bilgilendir adam göze alsın en az 8 seneyi öyle paşa paşa gitsin memleketin heryeri bizim ha Şırnak ha İstanbul heryerde çalışılır.

muhendisgaliba, 3 ay önce
çalıştığım kurumu bana mı anlatıyorsun? millet eş durumundan takır takır gidiyor. gidemeyen de dava açıp gidiyor. herhalde sen millet tercih vermesin ben gideyim zekasındasın.
26 Kasım 2025 18:01

atamada isteğe bağlı yer değiştirme yani tayin için en az 4 sene çalışır diyor kurum orada isterse 10 sene de tayin yapmaz ama mevzu eş durumu. atandıktan sonra evlenirse zaten veriyorlar, vermedikleri de mahkeme yoluyla çözüyor işi. bir sürü de örnek var ama neyse seni dinlesin yazmasınlar yapacak bir şey yok.
Usta memur, 3 ay önce

Atamada bile şart var atama şartını deliyor gidiyor ne güzel memleket :) tercihi ben 13 sene önce yaptım kardeşim. Dilekçe vermekte senin hakkın ver tabiki yalana gerek yok adamı düzgün bilgilendir adam göze alsın en az 8 seneyi öyle paşa paşa gitsin memleketin heryeri bizim ha Şırnak ha İstanbul heryerde çalışılır.

Usta memur
Aday Memur
26 Kasım 2025 18:12

Anlamadın sen yazsınlar diyorum hemen tayin yapıp gideceğini düşünmesinler memleketin heryeri bizim ben antalyada yurtdışı merkezli bir şirkette çalışırken doğuya geldim doğuda bişey yok millet öyle abartmasın doğuyu.

muhendisgaliba, 3 ay önce
atamada isteğe bağlı yer değiştirme yani tayin için en az 4 sene çalışır diyor kurum orada isterse 10 sene de tayin yapmaz ama mevzu eş durumu. atandıktan sonra evlenirse zaten veriyorlar, vermedikleri de mahkeme yoluyla çözüyor işi. bir sürü de örnek var ama neyse seni dinlesin yazmasınlar yapacak bir şey yok.

İklimtek
Aday Memur
26 Kasım 2025 19:09

üniversitelerde tayin hakkı yok. böyle bir durumda ne diyecekler?

Usta memur, 3 ay önce

Ne 2 senesinden bahsediyorsun sen hayaller aleminde yaşıyorsun eş durumundan eşin memursa o gelsin tayin alsın diyorlar özel sektörse heryerde özel sektör var diyorlar milleti kandırıp sebep olunca ne haz alıyorsunuz bundan anlamadım

SauronOz
Aday Memur
28 Kasım 2025 10:09

tcdd Tekniker olarak atanırsam sınava tekrar girip dhmide iş makinesi ya da köprü operatörü olarak atanabilir miyim 3 sene beklemeden?
Aimforblabla, 3 ay önce

Usta memur
Aday Memur
28 Kasım 2025 10:27

nasıl tayin hakkı yok? Üniversitelerde kendin gideceksin ihtiyacı olan kuruma belgelerini göndereceksin kendi kurumunla da görüşeceksin muvafakat verirse gideceksin. hiç bir kurum zaten yeni gelen memuru istediği yere göndermez orada en az 5 sene çalışmanı ister 2 seneye zaten asalet alacaksın 3 senede görev yapacaksın ve isteyeceksin. tabiki zaruri hallerde daha önce gönderilirsin

İklimtek, 3 ay önce

üniversitelerde tayin hakkı yok. böyle bir durumda ne diyecekler?

Usta memur
Aday Memur
28 Kasım 2025 10:31

üst kadro veya maaş özlük haklarında değişimde istifa ederek başka kurumda çalışabilirsin bunlarda zorunlu 6 ay veya 1 yıl istifa hakkı aranmaz. İstifa eder atamayı takip eden ilk gün başlarsın. Bazı kurumlar zorluk çıkarabilir işten anlamayan olunca yapabilirler ama dava yoluyla anında gidebiliyorsun.

SauronOz, 2 ay önce
tcdd Tekniker olarak atanırsam sınava tekrar girip dhmide iş makinesi ya da köprü operatörü olarak atanabilir miyim 3 sene beklemeden?

SauronOz
Aday Memur
28 Kasım 2025 11:08

eğer teknikerken iş makinesine geçmiş olursam Alt kadroya geçmiş olurum bunda sorun yaşar mıyım acaba?
Usta memur, 2 ay önce

üst kadro veya maaş özlük haklarında değişimde istifa ederek başka kurumda çalışabilirsin bunlarda zorunlu 6 ay veya 1 yıl istifa hakkı aranmaz. İstifa eder atamayı takip eden ilk gün başlarsın. Bazı kurumlar zorluk çıkarabilir işten anlamayan olunca yapabilirler ama dava yoluyla anında gidebiliyorsun.

Usta memur
Aday Memur
28 Kasım 2025 13:28

Maaş ve özlük haklarında + yönde değişim olacağı için mevcut durum senin için fayda sağlıyor. Yani Hiç bir sorun çıkmaz.

SauronOz, 2 ay önce
eğer teknikerken iş makinesine geçmiş olursam Alt kadroya geçmiş olurum bunda sorun yaşar mıyım acaba?

alikuşcu
Memur
28 Kasım 2025 22:30

3 yıl olmuyor kitlerde yeni atama.

yeşilrussel
Memur
29 Kasım 2025 10:58

Gecemezsin diye biliyorum yine de cimerden dhmi sor cevap veriyorlar

SauronOz, 2 ay önce
Toplam 33 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi