20 Temmuz 2025 01:02

32.dönem POMEM Kazandım. Mezuniyet sonrası Hk.

Merak ettiğim konu şu Pomem bittikten sonra ilk görev yerimizde giderken ne kadar bir sürelik iznimiz oluyor. Gittiğimiz şehirde ev tutmak ve evi yerleştirmek için bir süremiz oluyor mu? Birde Bu süreç için bir ücret desteği var mı? Yoksa elimizde maaşımız bile olmadan mı bunları halletmemiz gerekecek. ek olarak daha önce Diyarbakır pomemde eğitim görenler orası hakkında bildiklerini paylaşırsa çok memnun olurum.

Baypar
Daire Başkanı
20 Temmuz 2025 11:45

Bunların konuşmak için çok erken. Önce bir intibak eğitimine katıl. Akademik takvim belirlenince her şey netleşir. Akademiden mezun olup atandığın zaman arasında ortalama 15-30 gün tatilin oluyor.

Eğitim süresincede harçlık alıyorsun.

Atandığın zaman belirli bir ücret alırsın.

FoGues
Aday Memur
20 Temmuz 2025 17:40

Şu forumda moda olmuş bazı şeyler, adam merak ediyor soruyor ilerisi için meslek için kötü niyetle değil ama herkes hemen aynı cevabı veriyor. Önce mezun ol sonra bakarsın, önce mesleğe gir bakarsın. Güzelce cevap vermek yerine neden hemen onca şart koşuyorsunuz adama?

15 Gün mehil iznin olur fakat bazı iller duruma göre tüm izni erkenden kullandırtmayıp birkaç gün öncesinden çağırabiliyor. Mezun olduğun tarihe göre bir sonra ki ayın 15 inde yetişip yetişmeyeceği belli olur. Ya toplu para alırsın 45/50 günlük ya da yetişirse bir sonra ki ayın 15 inde yatar maaşın. Eğitimde az bir cep harçlığı veriliyor şu an verilen ücreti bilmiyorum fakat 3000-4000 tl civarıdır diye düşünüyorum

fearlessgokmen
Aday Memur
20 Temmuz 2025 20:30

Teşekkürler

Baypar, 6 ay önce

Bunların konuşmak için çok erken. Önce bir intibak eğitimine katıl. Akademik takvim belirlenince her şey netleşir. Akademiden mezun olup atandığın zaman arasında ortalama 15-30 gün tatilin oluyor.

Eğitim süresincede harçlık alıyorsun.

Atandığın zaman belirli bir ücret alırsın.

fearlessgokmen
Aday Memur
20 Temmuz 2025 20:36

Çok sağolasın. Tamda tahmin ettiğim gibiymis durum ama yinede şükür hayırlısıyla göreve başlayalım da gerisi bir şekilde halledilir. Erzurum'un kontenjan açma durumları hakkında bilginiz var mı peki memlekete yakın olduğu için ilk tercihi Erzurum, Bayburt, Gümüşhane illerinden biri olarak düşünüyorum.

FoGues, 6 ay önce

Şu forumda moda olmuş bazı şeyler, adam merak ediyor soruyor ilerisi için meslek için kötü niyetle değil ama herkes hemen aynı cevabı veriyor. Önce mezun ol sonra bakarsın, önce mesleğe gir bakarsın. Güzelce cevap vermek yerine neden hemen onca şart koşuyorsunuz adama?

15 Gün mehil iznin olur fakat bazı iller duruma göre tüm izni erkenden kullandırtmayıp birkaç gün öncesinden çağırabiliyor. Mezun olduğun tarihe göre bir sonra ki ayın 15 inde yetişip yetişmeyeceği belli olur. Ya toplu para alırsın 45/50 günlük ya da yetişirse bir sonra ki ayın 15 inde yatar maaşın. Eğitimde az bir cep harçlığı veriliyor şu an verilen ücreti bilmiyorum fakat 3000-4000 tl civarıdır diye düşünüyorum

FoGues
Aday Memur
20 Temmuz 2025 23:31

Umarım hakkınızda hayırlısı olur şimdiden başarılar. O iller ilkten açılmaz, 450 kişilik mezun yerde yaklaşık %80-85 i büyük şehirler olur. Kalan yerleri de genellikle batıda, Ege ve Trakya da küçük şehirler alır. Son zamanlarda bildiğim kadarıyla Anadolu-Karadeniz kısmı ilk mezunlar için hiç açmıyor ya da çok az açıyordu.

fearlessgokmen, 6 ay önce

Çok sağolasın. Tamda tahmin ettiğim gibiymis durum ama yinede şükür hayırlısıyla göreve başlayalım da gerisi bir şekilde halledilir. Erzurum'un kontenjan açma durumları hakkında bilginiz var mı peki memlekete yakın olduğu için ilk tercihi Erzurum, Bayburt, Gümüşhane illerinden biri olarak düşünüyorum.

fearlessgokmen
Aday Memur
21 Temmuz 2025 02:13

Çok teşekkürler. Sağlıklı günler dilerim.

FoGues, 6 ay önce

Umarım hakkınızda hayırlısı olur şimdiden başarılar. O iller ilkten açılmaz, 450 kişilik mezun yerde yaklaşık %80-85 i büyük şehirler olur. Kalan yerleri de genellikle batıda, Ege ve Trakya da küçük şehirler alır. Son zamanlarda bildiğim kadarıyla Anadolu-Karadeniz kısmı ilk mezunlar için hiç açmıyor ya da çok az açıyordu.

FoGues
Aday Memur
21 Temmuz 2025 23:02

Sağ ol kardeşim, hepimiz için umarım

fearlessgokmen, 6 ay önce

Çok teşekkürler. Sağlıklı günler dilerim.

VP67
Kapalı
02 Ağustos 2025 23:43

Mezun olduktan sonra 15 gün iznin oluyor kardeşim. Sana herhangi bir ödeme yapılmıyor. Evi 15 gün içinde tutabilirsin ama sana tavsiyem tam görev yerin belli olduktan sonra tut. İstanbula atanırsan 15 gün mehil izni + 15 gün çevik kuvvette oryantasyon derken mezun olduktan 1 ay sonra yerin belli olur. Yerin tam belli olduktan sonra tutman doğru olur.

04 Ağustos 2025 23:18

Ben 30 dönem pomemi kazandım intibak egitimimi bitirip okula kesin kaydımı yaptım daha sonrasından büyükşehir belediyesine atamam yapıldı ailemin zorlayıcı isteği üzerine POMEM okulunu kendi isteğimle bıraktım şuan büyükşehir belediyesinde calışıyorum daha sonrasından 32. Dönem pomemde kazandım merak ettiğim durum POMEM okulunu kendi isteğiyle bırakıp başka bir dönemi kazanıp mezun olan ve polis olan tanıdıklarınız varmı?

fearlessgokmen
Aday Memur
04 Ağustos 2025 23:24

Çok teşekkürler. Aklımda tutacağım evi tutmak için acele etmeye gerek yok o halde bir süre günlük yerlerde idare edeceğiz. Sağolasın

VP67, 6 ay önce

Mezun olduktan sonra 15 gün iznin oluyor kardeşim. Sana herhangi bir ödeme yapılmıyor. Evi 15 gün içinde tutabilirsin ama sana tavsiyem tam görev yerin belli olduktan sonra tut. İstanbula atanırsan 15 gün mehil izni + 15 gün çevik kuvvette oryantasyon derken mezun olduktan 1 ay sonra yerin belli olur. Yerin tam belli olduktan sonra tutman doğru olur.

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi