Editörler : supporters.

Ruser2119
Aday Memur
03 Ağustos 2025 22:29

Hocam dedikleriniz doğru ama ufak bir düzeltme veya fikir belirtmiş olayım, uzaktan öğretimlerin, aöflerin, ikinci öğretimlerin kapatılmasının sebebi DHMİ değil, bütün bakanlıklar ve kitlerin ortak talimatı. DHMİ bu havuzdaki balıklardan sadece biri yani.

Şuan memur olan adamın teknik bir bölüm okuma ihtimali neredeyse kalmadı eğer söz konusu üniversitede çalışmıyorsa.

Mesela ben Elektronik okumak istiyordum. Sadece DHMİ için değil elektrik/elektroniği sevdiğim için ancak şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Büyük ihtimalle devlette bir yeri yazacağım ve hocalara yalvaracağım devamsızlık için onlarda uygulama derslerine gelmezsen bırakırım diyecek ve sonuç olarak öyle oyalanacağım

serhado mercado, 5 ay önce

Sayin zeka küpü , 2024/2 de yerleşen 10 kisiden 8 i zaten farkli unvanda dhmi personeliydi. Yine yerlesenlerin nerdeyse hepsi 32 yas üstü . Dhmi Mart ayinda durumu anladi, bir unvanda eleman yetiştiriyorum sonra adam istifa ediyor hem kadrosu boşalıyor,hem de atsep icin ayni adami tekrardan egitiyorum ve bu da kamu zararina yol açıyor diyerek Nisan 'da hemen atsep yonetmeligini guncellediler ve lisans alma şartları zorlastirdilar. ne bunu gerekçe gostererek YÖK e ust yazi gonderip uzaktan egitim tum teknik bölümleri kapattirdilar, dhmi icinde 40 yasindaki taşeron paspasçi,torpilli guvenlik bile atsep olmanın peşine düşerse kurum yaş sınırı da getirir , Yds şartı da. Detaylar yayimlanmadigi için de 2025/1 de alim yapmadı, KPSS öncelikti ama artık değil.

serhado mercado
Kapalı
04 Ağustos 2025 10:31

Hayatta hicbir sey başaramanin aşağılık kompleksi bu üslup, terbiyemiz seni kaale almamamizdan kaynakli, birkac ay sonra gorusecez bakalim geliyor mi gelmiyor mu

memuramamamur, 5 ay önce

Arkadaşım demişsin ki merkeziden 30 yaş şartı var sen de diyorsun ki üslup falan.

Nerede 30 yaş merkezi gostersene

Açıktan atamalarda yaş sınırı olur zaten adı üstünde.

Bazı düşük zekalı ve az puan alan tipler kendi kıt beyinleriyle iyi puan alanların beynini sulandırmak için yaş muhabbetti başlattılar.

Kendi düşük beyinlerine bakmadan yapıyorlar bir de bunu.

Öfkem de bu yalanı atan ufak insanlaradir.

serhado mercado
Kapalı
04 Ağustos 2025 11:05

2025/1 kılavuzundan;

2.10. İCRA MEMURU (7315) Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına ait bu kadroyu tercih edecek adayların, ?Sosyal Güvenlik Kurumu İcra Memurları Yönetmeliği?nin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi gereğince, başvuru tarihi itibarı ile 30 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir. (Öğrenim şartını taşıyan, bunun yanında 10 Temmuz 1995 ve sonrasında doğanlar bu kadroyu tercih edebilirler. 9 Temmuz 1995 tarihinde ve öncesinde doğanlar 30 yaşını doldurduğundan bu kadroyu tercih edemezler, tercih edip yerleşseler bile atamaları yapılamaz.)

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait Hareket Memuru, Memur (Hat Bakım Onarım Memuru) ve Sürveyan pozisyonlarını tercih edecek adayların; ?Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Mühendis, Mimar, Tekniker, Sürveyan, Hat Bakım Onarım Memuru, Tren Teşkil Memuru, Hareket Memurları Hakkında Sınav ve Atama Yönetmeliği?nin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi gereğince, başvuru tarihi itibarı ile 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. (Öğrenim şartı ile diğer gerekli şartları taşıyan, bunun yanında 10 Temmuz 1995 ve sonrasında doğanlar bu pozisyonları tercih edebilirler. 9 Temmuz 1995 tarihinde ve öncesinde doğanlar 30 yaşını doldurduğundan bu pozisyonları tercih edemezler, tercih edip yerleşseler bile atamaları yapılamaz

memuramamamur
Yasaklı
04 Ağustos 2025 11:09

bu üslubun sebebi, muhattaplarımın otçul ve mamana olması. ula, olağanüstü hal zamanında yaş muhabbeti çıkarmak istedi bir devlet kurumu anayasa mahkemesi anında iptal etti. hiç bir halttan haberi olmayan çalışan arkadaşların motivasyonunu azaltmak için senin gibi ne iduğu belirsiz tipler eskiden de vardı şimdi de var yarın da olacak. sizin gibi meczuplara en ağır lafları yazardım da neyse...

Hayatta hicbir sey başaramanin aşağılık kompleksi bu üslup, terbiyemiz seni kaale almamamizdan kaynakli, birkac ay sonra gorusecez bakalim geliyor mi gelmiyor mu

memuramamamur
Yasaklı
04 Ağustos 2025 11:14

Yaş şartı: 35 yaş sınırı kaldırıldı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki yaş şartı esas alındı. Yeni kadrolar ve şartlar: Fizyoterapist ve işaret dili tercümanı kadroları eklendi, atanma şartları belirlendi. Zabıt kâtipliği için kolaylıklar: Uygulama sınavında anlam bütünlüğünü artıracak revizyonlar yapıldı. Koruma ve güvenlik görevlileri için düzenleme: Boy, kilo ve 30 yaş sınırı kaldırıldı. Öncelik hakkı: Zabıt kâtibi, mübaşir, cezaevi kâtibi ile infaz ve koruma memuru kadroları için ilgili alan mezunlarına kontenjanlı öncelik hakkı getirildi. KPSS puan türlerinin değerlendirilmesi: Lise, ön lisans ve lisans KPSS puan türleri birbirinden bağımsız değerlendirilecek, farklı düzeylerdeki puanlar arasında karşılaştırma yapılmayacak. Rotasyon uygulamaları: Zorunlu atamaya tabi kadrolar için uygulamaya geçirilmeyen rotasyon hükümleri yürürlükten kaldırıldı. Yer değiştirme talepleri: Personelin isteğe bağlı yer değiştirme talepleri, yılda en az bir kez alınacak.

Yönetmeliğin adalet teşkilatımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.?

2025/1 kılavuzundan;

2.10. İCRA MEMURU (7315) Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına ait bu kadroyu tercih edecek adayların, ?Sosyal Güvenlik Kurumu İcra Memurları Yönetmeliği?nin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi gereğince, başvuru tarihi itibarı ile 30 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir. (Öğrenim şartını taşıyan, bunun yanında 10 Temmuz 1995 ve sonrasında doğanlar bu kadroyu tercih edebilirler. 9 Temmuz 1995 tarihinde ve öncesinde doğanlar 30 yaşını doldurduğundan bu kadroyu tercih edemezler, tercih edip yerleşseler bile atamaları yapılamaz.)

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait Hareket Memuru, Memur (Hat Bakım Onarım Memuru) ve Sürveyan pozisyonlarını tercih edecek adayların; ?Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Mühendis, Mimar, Tekniker, Sürveyan, Hat Bakım Onarım Memuru, Tren Teşkil Memuru, Hareket Memurları Hakkında Sınav ve Atama Yönetmeliği?nin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi gereğince, başvuru tarihi itibarı ile 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. (Öğrenim şartı ile diğer gerekli şartları taşıyan, bunun yanında 10 Temmuz 1995 ve sonrasında doğanlar bu pozisyonları tercih edebilirler. 9 Temmuz 1995 tarihinde ve öncesinde doğanlar 30 yaşını doldurduğundan bu pozisyonları tercih edemezler, tercih edip yerleşseler bile atamaları yapılamaz

13 Ağustos 2025 09:49

SHGM Duyurular kısmına bakabilirsiniz, açılandı...

serhado mercado
Kapalı
13 Ağustos 2025 13:03

halihazırdaki atsepçiler için açıklandı, atama bekleyen için henüz bir şey açıklanmadı, YDS şartı kesinleşti gibi görünüyor

Habmekelomüh, 5 ay önce

SHGM Duyurular kısmına bakabilirsiniz, açılandı...

Ruser2119
Aday Memur
13 Ağustos 2025 15:48

Arkadaşlar konu dışı biraz ancak Elektrik veya Elektronik teknolojisi için devamsızlık konusunda yardımcı olan hocaların olduğu üniversiteleri biliyor musunuz? Uzaktan eğitimler kaldırıldı malum artık çalışırken okumak hayal oldu. En azından böyle yardımsever hocaların olduğu okulları bildirirsek iyi olur :)

Sefa-25
Aday Memur
13 Ağustos 2025 16:02

YDS kaç istemiş belli mi?

halihazırdaki atsepçiler için açıklandı, atama bekleyen için henüz bir şey açıklanmadı, YDS şartı kesinleşti gibi görünüyor

serhado mercado
Kapalı
13 Ağustos 2025 19:12

Tüm örgün üniversitelerde teorik derslere %70 ama uygulamali derslere %80 devam zorunluluğu var ,hocanin inisiyatifinde olan bir şey değil yani :)

Ruser2119, 5 ay önce

Arkadaşlar konu dışı biraz ancak Elektrik veya Elektronik teknolojisi için devamsızlık konusunda yardımcı olan hocaların olduğu üniversiteleri biliyor musunuz? Uzaktan eğitimler kaldırıldı malum artık çalışırken okumak hayal oldu. En azından böyle yardımsever hocaların olduğu okulları bildirirsek iyi olur :)

serhado mercado
Kapalı
13 Ağustos 2025 19:15

Mevcut atsep personeline 2 yılda bir kurum içi İngilizce sınavı yapılacak ise yeni alınacak elektronik teknikerine YDS kesin istenir. Bence en az D düzey istenecek yani 60 . 2.duyuruyu bekliyoruz

Sefa-25, 5 ay önce
YDS kaç istemiş belli mi?
14 Ağustos 2025 11:06

50 olsun bizim olsun o zaman...

Mevcut atsep personeline 2 yılda bir kurum içi İngilizce sınavı yapılacak ise yeni alınacak elektronik teknikerine YDS kesin istenir. Bence en az D düzey istenecek yani 60 . 2.duyuruyu bekliyoruz

Ruser2119
Aday Memur
16 Ağustos 2025 11:41

üniversiteden üniversiteye, hocadan hocaya değişiyor aslan parçası :)

Tüm örgün üniversitelerde teorik derslere %70 ama uygulamali derslere %80 devam zorunluluğu var ,hocanin inisiyatifinde olan bir şey değil yani :)

Thoriannn
Aday Memur
13 Eylül 2025 14:25

Beyler elektronik teknikeri dhmi ataması için zaten yds şartı vardı ben mi yanlış biliyorum ?? Yds sarti falan getirilecek demişsiniz, fakat 7322 nitelik kodu elektronik teknikeri icin 50 puan yds şartı demek değil mi?

13 Eylül 2025 19:29

onun ''veya''sı vardı o ''veya''lar kaldırılıp sadece yds olacak demek istemiş ilgili metin : ''a) İngilizce dilinden, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az 50 puan almış olmak veya

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yönetim Kurulunca denkliği kabul edilen ulusal veya

uluslararası düzeydeki sınavlardan en az bu puana denk puan almış olmak''

Thoriannn, 4 ay önce

Beyler elektronik teknikeri dhmi ataması için zaten yds şartı vardı ben mi yanlış biliyorum ?? Yds sarti falan getirilecek demişsiniz, fakat 7322 nitelik kodu elektronik teknikeri icin 50 puan yds şartı demek değil mi?

Toplam 35 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi