Editörler : Pangaea
29 Temmuz 2025 00:52

Ortaokullara almancacı idareci olabilir mi ?

Almanca veya İngilizce diye ders yok aslında. Yabancı dil diye var bu sebepten olabilir gibi ?

fen-25
Şef
29 Temmuz 2025 00:55

okulda okutabileceginiz ders olması lazım diye biliyorum.

ortaokulda anasınıfı idareci gördüm ve sordum nasıl oldu hocam diye.bana ortaokula ait ana sınıfı olduğu icin oldugunu söyledi ki baya da iyi bir okul.

bu mantıkla secmeli almanca da acılabilir olabilir gibi ama daha iyisini bakanlık bilir.

benimki yorum ,kesin bilgim yok.

786786
Şef
29 Temmuz 2025 01:07

teşekkür ederim fen yirmi beş

fen-25, 6 ay önce

okulda okutabileceginiz ders olması lazım diye biliyorum.

ortaokulda anasınıfı idareci gördüm ve sordum nasıl oldu hocam diye.bana ortaokula ait ana sınıfı olduğu icin oldugunu söyledi ki baya da iyi bir okul.

bu mantıkla secmeli almanca da acılabilir olabilir gibi ama daha iyisini bakanlık bilir.

benimki yorum ,kesin bilgim yok.

yas1978
Şef
29 Temmuz 2025 09:21

valla bedenci müzikçi resimci pdrci teknoloji tasarımcı ne kadar olabiliyorsa!!! almancacı hayli hayli olur...Bu arada yukarıdaki branşlarda olanların yönetemedikleri okulllarda sadece isimleri var okullar fiyasko halinde..

Pratik Hoca
Şube Müdürü
29 Temmuz 2025 17:11

Olamaz hocam.

Basit kural şu okula normal atanna şansın varsa idareci olarakta atanırsın.

Ortaokulda almanca dersi yok. Çoklu dil programı kapsamında okulda norm oluşursa o zaman bir ihtimalin olur

31 Temmuz 2025 21:06

Bazı okullarda evet olabilirsiniz, şuan aşamalı olarak yeni sisteme geçiliyor, biz geçen sene başladık, her sınıfta 2 saat Almanca var. Yani böyle bir okul bulursanız tercih yapabilirsiniz veya bekler birkaç sene içinde bu sistem yaygınlaşacak daha fazla okul seçeneğiniz olur

31 Temmuz 2025 23:02

d) Görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birine öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak ve görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birinde aylık karşılığında okutabileceği ders bulunmak. yazıyor yönetmelikte. Tüm ortaokullarda zorunlu veya haftalık ders çizelgelerinde almanca dersi olmadığı için atama yapılmaz diye düşünüyorum. Görüş yazısı sorulabilir MEBe en azından onlar kesin cevabı verir.

ömer42
Genel Müdür
31 Temmuz 2025 23:59

İstisnasız tüm ortaokullarda Almanca öğretmenleri idareci olabilir. Matematikçi hocam yönetmeliğin ilgili maddesini atmış ama yanlış yorumlamış. A ortaokulunda Almanca dersi varsa Almanca dersi olsun olmasın B,C,D....tüm ortaokullarda ilgili öğretmenler idareci olabilir. İmam Hatip ortaokulları da dahil. Ancak imam hatip ortaokulları müdürlüğünde DKAB öğretmenlerinin önceliği var. Müdür yardımcılarının da en az bir tanesinin DKAB öğretmeni önceliği var. (Çoklu yabancı dil projesi uygulayan okullarda Almanca dersi var)

ömer42
Genel Müdür
01 Ağustos 2025 00:04

Bahsettiğiniz basit kural öğretmenler için geçerli hocam. Örneğin bir ortaokulda birer şube varsa ve seçmeli müzik dersi yoksa 4 saat müzik dersi olur. Bu okula müzik öğretmeni atanamaz. Çünkü normu olmaz. Ancak müzik öğretmeni idareci olarak atanabilir.

Pratik Hoca, 6 ay önce

Olamaz hocam.

Basit kural şu okula normal atanna şansın varsa idareci olarakta atanırsın.

Ortaokulda almanca dersi yok. Çoklu dil programı kapsamında okulda norm oluşursa o zaman bir ihtimalin olur

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi