Editörler : StMngr
30 Temmuz 2025 14:12

2025 Ekim Doçentlik Başvuru

2025 Ekim Doçentlik Başvuru süreci

Dromerrr
Aday Memur
30 Temmuz 2025 14:12

Başvuru şartları değişmedi sanırım.

bayern-münih
Aday Memur
30 Temmuz 2025 20:47

Şu an değişse bile 2026 Mart başvurularında geçerli olacak yeni şartlar ama tahminim ekim başvurularından sonra değişeceği ve yeni şartların 2026 ekimde geçerli olacağı yönünde. Bir sonraki değişiklik de 2030'da olur. Dünya kupası gibi her 4 yılda bir kriter değişiyor :)

Dromerrr
Aday Memur
30 Temmuz 2025 23:44

Saglik alanında dbs sistemine giriş yardımı yapılır. Özelden mesaj atabilirsiniz.

Sesliseda
Aday Memur
01 Ağustos 2025 20:12

Merhaba scopus tr dizin sayılıyor mu?

3510i3510i
Aday Memur
04 Ağustos 2025 11:25

hayır. ikisi farklı dizinler.

Sesliseda, 7 ay önce

Sesliseda
Aday Memur
04 Ağustos 2025 23:12

Teşekkür ederim hocam 5 ulakbim sağlamaya çalışıyorum. 3 ulakbim 1 scopus var sanırım 2 ulakbim gerek

Sesliseda, 7 ay önce

s__r
Aday Memur
05 Ağustos 2025 14:15

merhaba katıldıgım bazı kongre ve sempozyumların kitapcıklarını, düzenleme komitesi veya katılım belgesini bulamıyorum, ne yapmam gerekir bilemedim, sisteme bunları hiç yüklemesem mi, o durumdada yanlış beyan mı vermiş olacağım, bilgisi olan var mı acaba ?

ahmettdemr
Genel Müdür
05 Ağustos 2025 15:42

özgeçmişe ekleyin ama beyannamede puanlamayın.

s__r, 6 ay önce

merhaba katıldıgım bazı kongre ve sempozyumların kitapcıklarını, düzenleme komitesi veya katılım belgesini bulamıyorum, ne yapmam gerekir bilemedim, sisteme bunları hiç yüklemesem mi, o durumdada yanlış beyan mı vermiş olacağım, bilgisi olan var mı acaba ?

11 Ağustos 2025 19:25

DBS sistemi açık mı? Yani şimdiden sisteme belge vs. yükleyebiliyor muyuz?

StMngr
Editor
11 Ağustos 2025 20:28

DBS, başvurudan bağımsız olarak daimi açıktır, dilediğiniz zaman belge yükleyebilir ve veri girişi yapabilirsiniz.
mahmutsoygeze, 6 ay önce

DBS sistemi açık mı? Yani şimdiden sisteme belge vs. yükleyebiliyor muyuz?

s__r
Aday Memur
13 Ağustos 2025 15:44

başvuru şartları ne zaman açıklanır acaba?

Makuliyet
Aday Memur
14 Ağustos 2025 01:16

Sorum olacak, doçentlik için 5 tr dizin gerekiyor. Makale gönderilen dergiler hem Scopus hem TR Dizinde. Ama bu makaleler sadece Tr Dizin olarak değerlendirmek istense sorun olur mu? Yani Tr dizin yanında ayrıyetene Scopusta da taranması sorun yaratır mı?

Hkn Hkn
Aday Memur
17 Ağustos 2025 16:56

Merhabalar, mühendislik temel alanından başvuru yapacağım. Yalnız bildiri/tebliğ kısmında "düzenleme komitesi belgesi (akademisyen temsilcisi bulunan)" ifadesi kafamı karıştırıyor. Bildiri kitapçığında düzenleme komitesi mevcut ancak akademisyen temsilcisi olup olmadığını anlamıyorum. İlgili konferansın iletişimine yazdığımda bana bildiri kitabındaki düzenleme komitesi sayfasını gönderiyor ve doçentlik için bunu kullanın diyor. Kısacası ben katıldığım konferansların hangilerini puanlamalıyım hangileri başvuru şartlarına uygun nasıl anlayacağım? Bu konuda yardımcı olabilecek veya daha detaylı bilgi bulabileceğim yere yönlendirebilecek varsa çok mutlu olacağım. Şimdiden teşekkürler.

profemoff
Aday Memur
20 Ağustos 2025 22:45

Sorun yaratmaz.

Makuliyet, 6 ay önce

Sorum olacak, doçentlik için 5 tr dizin gerekiyor. Makale gönderilen dergiler hem Scopus hem TR Dizinde. Ama bu makaleler sadece Tr Dizin olarak değerlendirmek istense sorun olur mu? Yani Tr dizin yanında ayrıyetene Scopusta da taranması sorun yaratır mı?

mazrufa bak
Aday Memur
23 Ağustos 2025 18:13

Merhabalar, öncelikle herkese sorunsuz bir başvuru dönemi diliyorum. Derleme makaleleri doçentlik sürecinde puanlayabiliyor muyuz? Bu konu daha önceki dönemlerde tartışılmış ancak bir sonuca varılamamış. Puanlama diyen de var, puanla en kötü juri o yayını değerlendirmeye almaz diyende var. Sanırım bu sorunun cevabını önceki dönem başvurularda derleme makaleyi puanlayan hocalarımız verebilir. Deneyimlerinizi aktarırsanız, çok seviniriz.

ahmettdemr
Genel Müdür
24 Ağustos 2025 09:54

doçentlikte herkesin süreci kendine özgüdür. bir makalede yer alan iki yazar aynı anda doçentliğe başvurduğunda birisi o makaleden etik ihlal alabilirken diğer sorunsuz doçent olabiliyor. bunun onlarca örneği var. tecrübeli kişilerden fikir almak tabi ki doğru bir uygulama ancak bir adayı sorun yaşamaması onun doğru bir yol izlediği anlamına gelmiyor maalesef. tam tersi, sorun yaşayan bir adayın da yanlış yol izlediği anlamı çıkmaz. şu anki haliyle doçentlik süreci tamamen jürilerin insafına bırakılmış durumda. soru işareti yaratabilecek en ufak bir puanlamanız size inanılmaz bir risk doğurur. mümkün olduğunca net ve garanti bir dosya ile başvurup hakkaniyetli jüriler gelsin diye dua etmekten başka çare yok. eğer sizin şartlarınızda derleme makale ile ilgili bir madde yoksa en iyisi o tarz eserlerinizi puanlamamak. sadece özgeçmişinize ekleyin. bir jüri denk gelir derlemeyi puanladığınız için size etik verir, üak da bunu onaylar. boşu boşuna kendinizi yakarsınız.

mazrufa bak, 6 ay önce

Merhabalar, öncelikle herkese sorunsuz bir başvuru dönemi diliyorum. Derleme makaleleri doçentlik sürecinde puanlayabiliyor muyuz? Bu konu daha önceki dönemlerde tartışılmış ancak bir sonuca varılamamış. Puanlama diyen de var, puanla en kötü juri o yayını değerlendirmeye almaz diyende var. Sanırım bu sorunun cevabını önceki dönem başvurularda derleme makaleyi puanlayan hocalarımız verebilir. Deneyimlerinizi aktarırsanız, çok seviniriz.

mazrufa bak
Aday Memur
24 Ağustos 2025 15:37

Oldukça aydınlatıcı bir yanıt oldu, teşekkür ederim. Bu süreçte insanın aklına her şey geliyor, oluşan soru işareti yerli mi, yersiz mi ayırmakta zorlanıyor. Bu gibi durumlarda da deneyimler oldukça yol gösterici oluyor. Söylediklerinizden sonra bu soru işaretinin oldukça yerinde olduğunu ve derleme makaleyi puanlamamam gerektiğini anladım. Peki, sizce tezden üretilmiş bir yayında danışman isminin olmaması da bir risk doğurur mu? Bu konu derleme makalede olduğu gibi tartışmaya açık bir konu olmayabilir, o nedenle sormak istedim. Teşekkür ederim

ahmettdemr, 6 ay önce

doçentlikte herkesin süreci kendine özgüdür. bir makalede yer alan iki yazar aynı anda doçentliğe başvurduğunda birisi o makaleden etik ihlal alabilirken diğer sorunsuz doçent olabiliyor. bunun onlarca örneği var. tecrübeli kişilerden fikir almak tabi ki doğru bir uygulama ancak bir adayı sorun yaşamaması onun doğru bir yol izlediği anlamına gelmiyor maalesef. tam tersi, sorun yaşayan bir adayın da yanlış yol izlediği anlamı çıkmaz. şu anki haliyle doçentlik süreci tamamen jürilerin insafına bırakılmış durumda. soru işareti yaratabilecek en ufak bir puanlamanız size inanılmaz bir risk doğurur. mümkün olduğunca net ve garanti bir dosya ile başvurup hakkaniyetli jüriler gelsin diye dua etmekten başka çare yok. eğer sizin şartlarınızda derleme makale ile ilgili bir madde yoksa en iyisi o tarz eserlerinizi puanlamamak. sadece özgeçmişinize ekleyin. bir jüri denk gelir derlemeyi puanladığınız için size etik verir, üak da bunu onaylar. boşu boşuna kendinizi yakarsınız.

StMngr
Editor
24 Ağustos 2025 16:54

Bu durumu etiğe sevk eden birçok jüri oldu geçmişte. İlla böyle bir şey yapacaksanız ya da yapmanız gerekiyorsa, tez danışmanından feragatname alın, dosyanıza koyun ve bunu da belirtin.
mazrufa bak, 6 ay önce

Oldukça aydınlatıcı bir yanıt oldu, teşekkür ederim. Bu süreçte insanın aklına her şey geliyor, oluşan soru işareti yerli mi, yersiz mi ayırmakta zorlanıyor. Bu gibi durumlarda da deneyimler oldukça yol gösterici oluyor. Söylediklerinizden sonra bu soru işaretinin oldukça yerinde olduğunu ve derleme makaleyi puanlamamam gerektiğini anladım. Peki, sizce tezden üretilmiş bir yayında danışman isminin olmaması da bir risk doğurur mu? Bu konu derleme makalede olduğu gibi tartışmaya açık bir konu olmayabilir, o nedenle sormak istedim. Teşekkür ederim

01 Eylül 2025 21:38

Hocalarım merhaba. Alanım sosyal bilimler. Yeni sistemde atıfları DBS?ye nasıl girmem gerekli. Anlamadım.

s__r
Aday Memur
02 Eylül 2025 15:27

merhaba, DBS ye gerekli belgeleri yükledim, doçentlik basvuruya tıklıyorum, ilk aşama dbs ontrol tamam ancak sonraki kısmına (beyanname) geçilmiyor, ilişkilendirmeleri yapıp puanıma bakacaktım. bu kısım sadece basvuru dönemindemi aktif oluyor acaba ?

Toplam 2094 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi