Editörler : StMngr
«49505152535455565758596061

fange
Aday Memur
11 Ocak 2026 11:41

Dışarıdan etik ihlal şikayeti ihtimali olan yayınları (haksız da olsa), beyannameye koymamak gerekir. Benzer bir şey bizim başımıza gelmişti, 4 isimli uluslararası bir yayın yaptık, sonra bir psikopat benden veri çaldınız diye yaygara kopardı. Oysa ki verileri sadece hastanenin database'inden çekmiştik. Haksızsın ama istersen senle de yeni yayınlar yapalım dedik. Bu psikopat bu sefer dedi ki, beni bütün yayınlarınızda birinci isim yapacaksınız. Tabi yürü git dedik. Böyle tipler şikayer edebiliyor, bu sebeple süreç uzayabiliyor. Yine de etik toplantıdan bir alehyte karar gelmez ama sürecin uzamaması adına bu tarz problemli durumları beyannamede belirtmemekte, sadece özgeçmiş ve eserler listesinde bulundurmakta fayda var. Ben de bu manyak zıplamasın diye mesela bu yayını özgeçmişe koydum ama beyannamede değerlendirmedim birinci isim olmama rağmen.

StMngr
Editor
11 Ocak 2026 12:07

Hocam, yayın gizlemek de etik ihlal sebebidir. O sebeple yayınların özgeçmişe koyulması daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.
fange, 1 hafta önce

Dışarıdan etik ihlal şikayeti ihtimali olan yayınları (haksız da olsa), beyannameye koymamak gerekir. Benzer bir şey bizim başımıza gelmişti, 4 isimli uluslararası bir yayın yaptık, sonra bir psikopat benden veri çaldınız diye yaygara kopardı. Oysa ki verileri sadece hastanenin database'inden çekmiştik. Haksızsın ama istersen senle de yeni yayınlar yapalım dedik. Bu psikopat bu sefer dedi ki, beni bütün yayınlarınızda birinci isim yapacaksınız. Tabi yürü git dedik. Böyle tipler şikayer edebiliyor, bu sebeple süreç uzayabiliyor. Yine de etik toplantıdan bir alehyte karar gelmez ama sürecin uzamaması adına bu tarz problemli durumları beyannamede belirtmemekte, sadece özgeçmiş ve eserler listesinde bulundurmakta fayda var. Ben de bu manyak zıplamasın diye mesela bu yayını özgeçmişe koydum ama beyannamede değerlendirmedim birinci isim olmama rağmen.

fange
Aday Memur
11 Ocak 2026 12:11

Özgemişe koyduğumu belirttim zaten alıntıladığınız paylaşımda

StMngr, 1 hafta önce
Hocam, yayın gizlemek de etik ihlal sebebidir. O sebeple yayınların özgeçmişe koyulması daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

1 Message you have
Aday Memur
11 Ocak 2026 15:42

Kendimi en kötü senaryoya hazırlıyorum. Şok etkisi yaratmamak adına.

StMngr, 1 hafta önce
Neden? Herhangi bir sonuç aldınız mı?

StMngr
Editor
11 Ocak 2026 16:19

İyi düşünelim, iyi olsun hocam.
1 Message you have, 1 hafta önce

Kendimi en kötü senaryoya hazırlıyorum. Şok etkisi yaratmamak adına.

1 Message you have
Aday Memur
11 Ocak 2026 20:53

İnşallah öyle olur. 🙏🏼

StMngr, 1 hafta önce
İyi düşünelim, iyi olsun hocam.

anna10
Aday Memur
11 Ocak 2026 21:55

Benimde hala süreç devam ediyor yazısı var. Dk toplantısından sonra süreç nasıl işleyecek. Sonuç olumlu olursa şubat ayındaki arkadaşlarla beraber mi açıklanacak?

efe332
Aday Memur
11 Ocak 2026 22:09

Peki hocam sizin jürilerin tamamı eserlerini inceledikten sonra DBS nizde " 7 Ocak ÜAK Yönetim Kurulu tarafından onaylanacak" mesajı gelmişmiydi ?

anna10, 1 hafta önce

Benimde hala süreç devam ediyor yazısı var. Dk toplantısından sonra süreç nasıl işleyecek. Sonuç olumlu olursa şubat ayındaki arkadaşlarla beraber mi açıklanacak?

anna10
Aday Memur
11 Ocak 2026 22:14

Yok hocam. Benim gördüğüm tek tarih 04.01 idi. Son jüri girdikten sonra değerlendirme süreci devam ediyor yazısı çıktı. Çıkış o çıkış hala öyle.

efe332, 1 hafta önce

Peki hocam sizin jürilerin tamamı eserlerini inceledikten sonra DBS nizde " 7 Ocak ÜAK Yönetim Kurulu tarafından onaylanacak" mesajı gelmişmiydi ?

Kznmx
Aday Memur
11 Ocak 2026 23:58

Merhaba hocalarım doçentlik ünvanı alınca çalıştığımız kuruma dilekçe vermemiz gerekiyor mu

Kznmx
Aday Memur
12 Ocak 2026 00:00

Gerekli ise elinde dilekçe örneği olan varsa yollayabilir mi

Kznmx, 1 hafta önce

Merhaba hocalarım doçentlik ünvanı alınca çalıştığımız kuruma dilekçe vermemiz gerekiyor mu

fange
Aday Memur
12 Ocak 2026 18:26

Ne için gerekiyor bu? Dilekçe vererek doçent kadrosuna geçemezsiniz, kadro açılır resmi gazetede yayınlanır, sonra bu kadroya doçentlik belgesi ile başvuru yapabilirsiniz.

Kznmx, 1 hafta önce

ahmettdemr
Genel Müdür
12 Ocak 2026 19:04

üniversitede çalışanlar intibak işlemleri için kurumuna bildirmesi gerekiyor. doçent ünvanı ile alınan bazı haklar var. bunlardan yararlanmak için kurumun doçent olduğunuzdan haberi olmalı.

12 Ocak 2026 19:19

Aldığınız yeni ünvanı üniversitenize bildirmeniz gerekli. Kadro doç olmasa bile artık siz doçentsiniz. Bu ünvan artık hayatınızın sonuna kadar sizinle gelir. Örneğin profesörlük böyle değildir. Prof kadrosunu aldığınız okuldan ayrılırsanız artık prof olmazsınız. Tekrar başka bir yerde prof kadrosuna başvurmanız ve kadroyu almanız gerekir.

Doç ünvanını okula bildirdiğinizde kapıda yazan ünvan, kimlik, web sitesi güncellenmesi ve doç yazması gerekir. Ayrıca ek ders ödemelerinde ünvan esastır. Kadroya atanmamış olsanız bile doç unvanı ile ödeme yapılır.

Kznmx
Aday Memur
12 Ocak 2026 21:42

Çok teşekkür ederim hocam sağ olun

Genelkurmaybaşkanı20, 1 hafta önce

Aldığınız yeni ünvanı üniversitenize bildirmeniz gerekli. Kadro doç olmasa bile artık siz doçentsiniz. Bu ünvan artık hayatınızın sonuna kadar sizinle gelir. Örneğin profesörlük böyle değildir. Prof kadrosunu aldığınız okuldan ayrılırsanız artık prof olmazsınız. Tekrar başka bir yerde prof kadrosuna başvurmanız ve kadroyu almanız gerekir.

Doç ünvanını okula bildirdiğinizde kapıda yazan ünvan, kimlik, web sitesi güncellenmesi ve doç yazması gerekir. Ayrıca ek ders ödemelerinde ünvan esastır. Kadroya atanmamış olsanız bile doç unvanı ile ödeme yapılır.

qarishqa
Aday Memur
12 Ocak 2026 21:44

merhaba hocalarım, bitiren jüri sayısında değişiklik olan var mı acaba?

karkinli
Aday Memur
12 Ocak 2026 22:18

6 -1 olarak bekliyorum ben 4 ocak son tarihlilerdenim.

qarishqa, 1 hafta önce

merhaba hocalarım, bitiren jüri sayısında değişiklik olan var mı acaba?

12 Ocak 2026 22:36

5-2 devam son tarih 3 şubat. bu ara yaprak kımıldamıyor resmen.

qarishqa
Aday Memur
12 Ocak 2026 23:20

jüri üyeleri akademik teşvik dosyaları ve final sınavları ile meşguller sanırım

highheel
Aday Memur
12 Ocak 2026 23:46

benim de bir sorum var

Toplam 1203 mesaj
«49505152535455565758596061

Çok Yazılan Konular

Sözlük