Editörler : StMngr
«626364656667686970717273»

anna10
Aday Memur
21 Ocak 2026 07:57

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Tez zamanda yeniden başvurursunuz inşallah .

a- Hocam SSS bakarsanız, orada alan dışı sayılan çalışmaları yeni başvuruda kullanmamamız gerektiği yazıyor. Yeni başvuruda jüriler sizin kararı görüyor ve kontrol edebiliyorlar aynı yayını kullanmış mı diye. Dikkat edin derim.

Opus10, 4 hafta önce

Başvurum Asgari gerekçesiyle İptal edildi. 2 rapor tarafıma iletildi.

Durumun Özeti Şu A jurisi 3 eseri alan dışı saymış. B Jurisi farklı 3 eseri alan dışı saymış.

a) artık bu 6 eseri yeni başvurumda kullanamaz mıyım? kullanmam sakıncalı mı olur?

b) birbirleri aralarındaki tutarsızlık bana birşey kazandırır mı? ikisi de alanın sınırlarını farklı yorumlamış.

c) raporlarda bazı tutarsızlıklar var yöntemin alanla ilgili olmadığı sonuçta alana değinilmediğini hatta sonuçta alanla ilgili bazı noktalara dokunulduğu şeklinde makale hakemlikleri yapılmış.

d)puanım sınırın altına inene kadar eser silinmiş, 100 ün altına inince kesilmiş jurilerin bakış açısı ile 30 puana da indirebilirlerdi buna neden indirmediklerini de çözemedim.

ne yapabilirim? ne yapmalıyım? Teşekkürler.

vatandaşımben
Aday Memur
21 Ocak 2026 08:40

Rica ederim hocam

dodge54, 4 hafta önce
teşekkür ediyorum Hocam

vatandaşımben
Aday Memur
21 Ocak 2026 09:13

Teşekkür ederim hocam. Siz de çünkü defaatle yazmıştınız, hocamızı incitmeden siz ve sizin gibi bilgi veren hocalarımızı da boşa mı yazmışız diye düşündürmemek için öyle bi yazdım işte. Herkes gergin bir bekleyişte, umarım tüm hocalarımız hakettiği doçentliği sıkıntısız stressiz en kısa zamanda alıverir.

StMngr, 4 hafta önce
Ancak bu kadar kibar yazılabilirdi hocam. Nezaketinize hayran kaldım. Tamamen katılıyorum fikirlerinize. Ben bu kadar kibar yazamadım geçmişte bu konudaki fikirlerimi. :)

Beta07
Aday Memur
21 Ocak 2026 09:55

Hocam nasıl bir itiraz dilekçesi yazdınız biraz bilgilendirirseniz sevinirim, bende itiraz etmeyi düşünüyorum çünkü makalenin süreci tamamlanmıştı, bu sayının basım tarihi ve süreçten sonra işlemiş dergiden de destekleyici bir yazı alırsam itiraz edeceğim
algorist10, 4 hafta önce

Geçmiş olsun hocam. benzer bir süreç yaşadım önceki dönemde. asgari şartlar verildi. itiraz ettim ancak doğrudan reddedildi. dava açmak istedim bu defa da bir sonraki dönem başvurunuzu etkileyebilir diye belirttiler süreç çok uzayabilirmiş. Dahası etik bir durummuş bu. basılmayan makaleyi beyan etmekten etiğe sevk edilebilirsiniz diye üstü kapalı tehdit ettiler. Mart döneminde sağlıklı bir şekilde başvurunuzu yapmanızda fayda var. itiraz süreci sadece sizi daha da yıpratır.

forcedtobe
Aday Memur
21 Ocak 2026 09:56

hocam burada esas olan DK kararıdır. Yeni başvurunzuda jüriler DK kararını görür, eski jüri kararlarını değil.

Jüri iddasından yola çıakrak DK'da "alan dışı eser" nedeniyle asgari verdiyse tekrar kullanmazsınız. SSS sorularda aynen şu ifade geçer " Cevap: Asgari başvuru şartlarını sağlamadığı gerekçesiyle başvurusu iptal edilen aday, bir sonraki dönemde iptal gerekçesinin gereklerini yerine getirerek aynı bilim/sanat alanından yeniden başvurabilir. Söz gelimi; bir adayın, beyan ettiği çalışmalardan bir kısmının alan dışı olduğu gerekçesiyle başvurusunun iptal edildiği bir durumda aday, alan dışı olduğu tespit edilen çalışmalarını kullanmadan yeni çalışmalarıyla zorunlu şartları sağlayarak yeniden başvurabilir.

Ancak jüri iddasından bağımsız, DK başka bir karar verdiyse kullanabilirsiniz. DK kararına bakmak gerekir.

anna10, 4 hafta önce

a- Hocam SSS bakarsanız, orada alan dışı sayılan çalışmaları yeni başvuruda kullanmamamız gerektiği yazıyor. Yeni başvuruda jüriler sizin kararı görüyor ve kontrol edebiliyorlar aynı yayını kullanmış mı diye. Dikkat edin derim.

algorist10
Aday Memur
21 Ocak 2026 10:47

mesaj attım hocam ama. bakabilir misiniz. mail adresinizi iletir misiniz ya da

Beta07, 4 hafta önce
Hocam nasıl bir itiraz dilekçesi yazdınız biraz bilgilendirirseniz sevinirim, bende itiraz etmeyi düşünüyorum çünkü makalenin süreci tamamlanmıştı, bu sayının basım tarihi ve süreçten sonra işlemiş dergiden de destekleyici bir yazı alırsam itiraz edeceğim

Beta07
Aday Memur
21 Ocak 2026 10:51

Hocam mesaj özelliğini kapatmıştım şimdi tekrar atabilirsiniz yada siz açarsanız ben size mesajdan ulaşayim
algorist10, 4 hafta önce

mesaj attım hocam ama. bakabilir misiniz. mail adresinizi iletir misiniz ya da

drbukim
Aday Memur
21 Ocak 2026 11:31

3 Kitap bölümünü alan dışı diyerek resmen bırakmak için bahane aramış jüri. İnşallah iki yakan bir araya gelmez.

melihabers
Aday Memur
21 Ocak 2026 11:36

bir arkadaşım için hala beklemekteyiz. umarım herkesin istediği yer olun

Dr.OAS
Aday Memur
21 Ocak 2026 13:09

Sayın Hocam, 2023 Ekim döneminde aynen sizin gibi asgari aldım. Mayıs 2023 tarihinde (doi, vol, issue, sayfa sayısı almış) matbu olarak yayınlanmış 4 adet atıf alan makale mi, jüri üyesi 11. sayıda (Kasım sayısında) yayınlanmış dediği için asgari aldım. İşin ilginç yanı 2023 ekim başvuruları şartlarında böyle bir ifade olmamasına rağmen vermişti. 2024 martta şartlar değişmişti ve sizin yaşamış olduğunuz durumun altını özellikle çizdiler. Bence Mart 2026 döneminde istediğiniz sonucu alırsınız. Şimdiden başarılar dilerim.

Beta07, 4 hafta önce
Sayın hocalarım bana da asgari vermişler, bir sorum var ben ekimde başvurdugumda derginin first publish 23 october 2025 idi sonrasında ise sayıya november 2025 yazmışlar dolayısıyla basılmadi diyerek asgariye düşmüş başına böyle bir durum gelen oldu mu? first publish 23 october, bu sayıda kapak, cilt sayfa vb tüm bilgiler vardi ben basvurdugum esnada sonra ise muhtemelen sayıya ekleme yaptılar Kasım 2025 olmuş
21 Ocak 2026 14:35

Hocam peki sizin yayın o dönemde 'published' veya 'published online' statüsünde miydi yoksa 'early access' miydi? Sanırım bu gibi durumlarda web of science'daki yayınlanma tarihini baz alıyor DK.

Dr.OAS, 4 hafta önce

Sayın Hocam, 2023 Ekim döneminde aynen sizin gibi asgari aldım. Mayıs 2023 tarihinde (doi, vol, issue, sayfa sayısı almış) matbu olarak yayınlanmış 4 adet atıf alan makale mi, jüri üyesi 11. sayıda (Kasım sayısında) yayınlanmış dediği için asgari aldım. İşin ilginç yanı 2023 ekim başvuruları şartlarında böyle bir ifade olmamasına rağmen vermişti. 2024 martta şartlar değişmişti ve sizin yaşamış olduğunuz durumun altını özellikle çizdiler. Bence Mart 2026 döneminde istediğiniz sonucu alırsınız. Şimdiden başarılar dilerim.

Dr.OAS
Aday Memur
21 Ocak 2026 15:12

Direk yayınlanmıştı hocam. Jüri'nin tavrı şu şekilde oluyor; Ekim başvurusu ise kasım ve aralık sayıları olmaz. Mart başvurusu ise mart ayından sonra ki sayılar olmaz. Derginin herhangi bir yerinde "early access" veyda 'published' veya 'published online' yazmasına gerek yok. Bununla ilgili EKİM 2025 SSS'da açıklama mevcut hocam.

(Sayın Hocam, jüri daha matbu veya elektronik olarak yayının ne anlama geldiğini bilmiyor. Kendine birşey olmayağı için yazıp geçiyor. Aynı jüri sizin ikinci başvurunuzda olmayağından hiç düşünmeden kafasına göre karar veriyor)

Genelkurmaybaşkanı20, 4 hafta önce

Hocam peki sizin yayın o dönemde 'published' veya 'published online' statüsünde miydi yoksa 'early access' miydi? Sanırım bu gibi durumlarda web of science'daki yayınlanma tarihini baz alıyor DK.

21 Ocak 2026 15:14

Bu konu ile ilgili bir sorum var. Jürilerin makaleyi alan dışı sayarak adayı saf dışı bırakması akademimizde yaygın bir durum ama gerçekten bu yayınlar alan dışı mı? O kadar emek verilmiş yazılmış yayınları alan dışı sayıyorlar diye nasıl kullanamıyoruz, aklım fikrim almıyor benim. Bunu tartışma adına değil de fikir teatisinde bulunmak adına yazıyorum.

anna10, 4 hafta önce

21 Ocak 2026 15:17

Benim uzmanlık alanımda değil ama iletişim alanında birçok örneğe rastladım, "bu makale tam iletişim makalesi değil, sinema ile ilgili diyerek asgariye bırakılan ve tekrar başvuran." ben o makalerle yeniden başvurulabileceğini düşünüyordum, yanılmışım. O makalenin alanın içinden olduğunu nasıl ispat edeceğiz peki? Dava mı açacağız?

mahmutsoygeze, 4 hafta önce

Bu konu ile ilgili bir sorum var. Jürilerin makaleyi alan dışı sayarak adayı saf dışı bırakması akademimizde yaygın bir durum ama gerçekten bu yayınlar alan dışı mı? O kadar emek verilmiş yazılmış yayınları alan dışı sayıyorlar diye nasıl kullanamıyoruz, aklım fikrim almıyor benim. Bunu tartışma adına değil de fikir teatisinde bulunmak adına yazıyorum.

21 Ocak 2026 15:23

Sağolun hocam yanıt için. Bazı dergiler yayını yapıyor, tüm yayınlanma süreçleri bitiriyor ancak volume ileri bir tarihte olabiliyor. Aslında yayın 'published' olarak geçiyor. Peki bunu yapan tüm jurilermiydi sizde yoksa içinden biri mi?

Dr.OAS, 4 hafta önce

Direk yayınlanmıştı hocam. Jüri'nin tavrı şu şekilde oluyor; Ekim başvurusu ise kasım ve aralık sayıları olmaz. Mart başvurusu ise mart ayından sonra ki sayılar olmaz. Derginin herhangi bir yerinde "early access" veyda 'published' veya 'published online' yazmasına gerek yok. Bununla ilgili EKİM 2025 SSS'da açıklama mevcut hocam.

(Sayın Hocam, jüri daha matbu veya elektronik olarak yayının ne anlama geldiğini bilmiyor. Kendine birşey olmayağı için yazıp geçiyor. Aynı jüri sizin ikinci başvurunuzda olmayağından hiç düşünmeden kafasına göre karar veriyor)

Dr.OAS
Aday Memur
21 Ocak 2026 15:35

Sadece bir jüri hocam, (yedek jüri). Sisteme yüklediğini karar metninin altına adını soyadını yazıp yüklemiş ordan öğrendim kim olduğunu. Jüriler sisteme yükledikleri belgelere kişisel bilgilerini yazmazlar. Benim jüri onu bile bilmiyordu. Ben DK itiraz ettim ama direk yedek jürininin kararını bana karar diye yazıp reddetmişlerdi.

DK'ye İtiraz edecekseniz idari konularda çok iyi bir avukat ile itirazınızı yapın. Bununla ilgili mahkeme kararları var, internete yazdığınızda emsal karar çıkıyor. Hatta instagram'da doçentlik ile ilgili popüler bir hesabında karar yazısıda mevcut. Çok kolay bulabilirsiniz.

Genelkurmaybaşkanı20, 4 hafta önce

Sağolun hocam yanıt için. Bazı dergiler yayını yapıyor, tüm yayınlanma süreçleri bitiriyor ancak volume ileri bir tarihte olabiliyor. Aslında yayın 'published' olarak geçiyor. Peki bunu yapan tüm jurilermiydi sizde yoksa içinden biri mi?

21 Ocak 2026 16:30

Sayın hocam. Çok teşekkürler detaylı açıklama için.

Dr.OAS, 4 hafta önce

Sadece bir jüri hocam, (yedek jüri). Sisteme yüklediğini karar metninin altına adını soyadını yazıp yüklemiş ordan öğrendim kim olduğunu. Jüriler sisteme yükledikleri belgelere kişisel bilgilerini yazmazlar. Benim jüri onu bile bilmiyordu. Ben DK itiraz ettim ama direk yedek jürininin kararını bana karar diye yazıp reddetmişlerdi.

DK'ye İtiraz edecekseniz idari konularda çok iyi bir avukat ile itirazınızı yapın. Bununla ilgili mahkeme kararları var, internete yazdığınızda emsal karar çıkıyor. Hatta instagram'da doçentlik ile ilgili popüler bir hesabında karar yazısıda mevcut. Çok kolay bulabilirsiniz.

Akademixyz
Aday Memur
21 Ocak 2026 18:53

Hocalarım asgariden doçentlik başvurum reddedildi. Diğer jürilerin raporlarını göremiyorum.

Akademixyz
Aday Memur
21 Ocak 2026 18:56

Bu raporlar bize açılmayacak mı?

Akademixyz, 4 hafta önce

Hocalarım asgariden doçentlik başvurum reddedildi. Diğer jürilerin raporlarını göremiyorum.

sedefdnr
Aday Memur
21 Ocak 2026 19:23

Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun hocam dilerim en yakın zamanda emeklerinizin karşılığını alırsınız. acaba tek jüriden mi asgari almıştınız? Bir de asgari vermelerinin nedeni nedir öğrenebildiniz mi? Ben de asgari almışım da çünkü merak ettim

Akademixyz, 4 hafta önce

Toplam 2094 mesaj
«626364656667686970717273»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi