Editörler : StMngr
«636465666768697071727374»

Gökdeniz28
Aday Memur
21 Ocak 2026 21:03

Jüri üyesinin verdiği asgarilerin hepsine elemiş doçentlik kurulu. Fakat kurul asgari şartı sağlamamıştır demiş bana. Dönemlik programlarda 4 farklı yarıyılda ders vermiş olmak şartını sağlamamıştır demiş DK. Doktora ünvanının alınmasından sonra yükseköğretim kurumlarında en az 2 yıl kadrolu öğretim elemanlığı görevimi yaptım. Bundan sebep doçentlik başvuru sistemi bana başvuru esnasında bu bölümden 2 puanımı verdi. Buna rağmen doçentlik kurulu bu bölümden 2 puan alamamıştır demiş. Yorumlarınızı bekliyorum hocalarım.

Dr.King
Aday Memur
21 Ocak 2026 21:07

Hocam mrb bu yazı oldugunda var asgari ya da etik olmayacağı kesin mi ? Birde sizin ekranda Başvuru Durumu kısmında ne yazıyor?

onlyscience, 4 hafta önce

.Değerli hocalarım,

Çok şükür benim de jüri değerlendirme sürecim bugün itibarıyla sonuçlandı. Durumum; 6 tamamlanan, 1 bekleyen şeklindeydi ve son tarih sistemde 3 Şubat olarak görünmekteydi. Şu an DBS ekranındaki durum şu şekilde güncellendi:

"Doçentlik değerlendirme jürinizin eser inceleme süreci tamamlandı. Eser değerlendirme sonucunuz ÜAK Yönetim Kurulu tarafından onaylanacak. Yönetim kurulu onayından sonra 10 iş günü içinde durumunuz DBS üzerinden ilan edilecektir.... "

Bu ifadeyle birlikte dosyanın asgari veya etik incelemesine takılmadığını teyit etmiş oldum. Bundan sonrası artık yönetim kurulu onayı ve ilanı beklemek. Dilerim hepimiz emeklerimizin karşılığını alır, güzel haberlerimizi de buradan paylaşırız.

forcedtobe
Aday Memur
21 Ocak 2026 21:10

Hocam eger DK bunu verdiyse, bir sonraki donem de basvurabilin diye vermistir. Juri cogunlugu basarisiz vermis olabilir. Anlamiyorum neden ama DK boyle bir yola giriyor. Itiraz hakkiniz var, juri kararlarindan bagimsiz olarak DK kararina dogrudan itiraz edin. Juri kararlarini hic karistirmayin.

Basvuru puaniniz nedir? Cok sinirdaymiydi acaba

Gökdeniz28, 4 hafta önce

Jüri üyesinin verdiği asgarilerin hepsine elemiş doçentlik kurulu. Fakat kurul asgari şartı sağlamamıştır demiş bana. Dönemlik programlarda 4 farklı yarıyılda ders vermiş olmak şartını sağlamamıştır demiş DK. Doktora ünvanının alınmasından sonra yükseköğretim kurumlarında en az 2 yıl kadrolu öğretim elemanlığı görevimi yaptım. Bundan sebep doçentlik başvuru sistemi bana başvuru esnasında bu bölümden 2 puanımı verdi. Buna rağmen doçentlik kurulu bu bölümden 2 puan alamamıştır demiş. Yorumlarınızı bekliyorum hocalarım.

Gökdeniz28
Aday Memur
21 Ocak 2026 21:14

Hiç sınırda değildi. Ama düşürülmüş. Kararda puanı sagladigim yazılmış ama asgari veren jüri üyesinin şartı sağlamıştır dediği bölüm 9 için DK şartı sağlamamıştır demiş. Ben de anlamadım

forcedtobe, 4 hafta önce

Hocam eger DK bunu verdiyse, bir sonraki donem de basvurabilin diye vermistir. Juri cogunlugu basarisiz vermis olabilir. Anlamiyorum neden ama DK boyle bir yola giriyor. Itiraz hakkiniz var, juri kararlarindan bagimsiz olarak DK kararina dogrudan itiraz edin. Juri kararlarini hic karistirmayin.

Basvuru puaniniz nedir? Cok sinirdaymiydi acaba

Gökdeniz28
Aday Memur
21 Ocak 2026 22:04

Birşey daha sormak istiyorum hocalarım. BAP projenizden yayın yaptıysanız (tek başınıza) bunun hem makalesini hem projesini beyan edemez misiniz? İlişkilendirdiginiz halde ...

StMngr
Editor
21 Ocak 2026 22:21

Edebilirsiniz elbette, neden edemeyesiniz ki?
Gökdeniz28, 4 hafta önce

Birşey daha sormak istiyorum hocalarım. BAP projenizden yayın yaptıysanız (tek başınıza) bunun hem makalesini hem projesini beyan edemez misiniz? İlişkilendirdiginiz halde ...

reis4406
Aday Memur
21 Ocak 2026 22:24

Olumsuz girmek öyle bahsettiğiniz gibi zor değil hocam , bu süreçte bunuda gördük.ÜAK şartları dışında örneğin projesi yok, yüksek lisans ögrencisi mezun olmamış gibi nedenleri sıralayıp başarırsız veren kıymetli juri üyeleri var .

Ozthewizard, 4 hafta önce

Bence iyi tarafından bakın. Sisteme olumlu girmek çok kolay ama olumsuz girince birçok aşamada çok ayrıntılı değerlendirme istiyor sistem. Sizin juri hemen girmişse muhtemelen o başarısız değerlendirmelerini girmemiş başarılı vermiştir. :)

21 Ocak 2026 23:10

Sistem 6/1 tekrar döndükten sonra başta asgari veren jüri tekrar asgari veya etik verebilir mi?

21 Ocak 2026 23:20

Yeniden asgari verirse jürilikten düşürülür.

Xzyxzy, 4 hafta önce

Sistem 6/1 tekrar döndükten sonra başta asgari veren jüri tekrar asgari veya etik verebilir mi?

onlyscience
Aday Memur
22 Ocak 2026 00:22

Merhaba hocam. Gerek forumdaki geçmiş yazışmalara gerekse Doçentlik Bilgi Instagram hesabındaki 6 Ağustos 2025 tarihli gönderiye dayanarak; bu ifadeyle karşılaşıldığında durumun etik ihlal veya asgari şart eksikliği teşkil etmediği konusunda herkes hemfikir. Sistemde bu ifade çıktıktan sonra yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında sonucun başarılı ya da başarısız olduğu adaya ilan ediliyor.

Dr.King, 4 hafta önce

Hocam mrb bu yazı oldugunda var asgari ya da etik olmayacağı kesin mi ? Birde sizin ekranda Başvuru Durumu kısmında ne yazıyor?

onlyscience
Aday Memur
22 Ocak 2026 00:28

Hocam, başvuru durumu kısmında 'Jüri Sürecinde' yazmasına rağmen, 'Süreçteki Son Durum' kısmında aşağıdaki ifade yer almaktadır:

'Doçentlik değerlendirme jürinizin eser inceleme süreci tamamlandı. Eser değerlendirme sonucunuz ÜAK Yönetim Kurulu tarafından onaylanacak. Yönetim Kurulu onayından sonra 10 iş günü içinde durumunuz DBS üzerinden ilan edilecektir. Süreç yeterince şeffaf ve toplantı zamanı belli olduğundan, tarafınıza DBS üzerinden bildirim yapılana kadar herhangi bir işlem yapmayınız, bilgi almaya çalışmayınız.'"

Dr.King, 4 hafta önce

Dr.King
Aday Memur
22 Ocak 2026 01:14

Bilgilendirme için Teşekkürler hocam...

Bugün itibariyle benim bilgilendirme ekranı ise şu şekilde

Başvuru Durumu: Jüri sürecinde

Süreçteki Son Durum: Doçentlik değerlendirme jürinizin eser inceleme süreci tamamlandı. Eser değerlendirme sonucunuz ÜAK Yönetim Kurulu tarafından onaylanacak. Yönetim kurulu onayından sonra 10 iş günü içinde durumunuz DBS üzerinden ilan edilecektir. Süreç yeterince şeffaf ve toplantı zamanı belli olduğundan tarafınıza DBS üzerinden bildirim yapılana kadar herhangi bir işlem yapmayınız, bilgi almaya çalışmayınız.

Hocam, başvuru durumu kısmında 'Jüri Sürecinde' yazmasına rağmen, 'Süreçteki Son Durum' kısmında aşağıdaki ifade yer almaktadır:

'Doçentlik değerlendirme jürinizin eser inceleme süreci tamamlandı. Eser değerlendirme sonucunuz ÜAK Yönetim Kurulu tarafından onaylanacak. Yönetim Kurulu onayından sonra 10 iş günü içinde durumunuz DBS üzerinden ilan edilecektir. Süreç yeterince şeffaf ve toplantı zamanı belli olduğundan, tarafınıza DBS üzerinden bildirim yapılana kadar herhangi bir işlem yapmayınız, bilgi almaya çalışmayınız.'"

Beta07
Aday Memur
22 Ocak 2026 04:54

Hocam benim durum aslında şöyle sayı 23 ekimde online olarak basılmış, sayı bilgilerinde first published 23 ekim yazıyor kapakta da nob 25 yazdığı için bırakmışlar, bugün editöre yazmıştım başım tarihini netlestirirmisiniz diye makalenin yayınlandığı sayı published online on october diyor. yani sayı aslında docentlik başvurusunda basılmış haldeydi. Dk itiraz edip asgari kararı dönen arkadaşımız var mı?
Dr.OAS, 4 hafta önce

Sayın Hocam, 2023 Ekim döneminde aynen sizin gibi asgari aldım. Mayıs 2023 tarihinde (doi, vol, issue, sayfa sayısı almış) matbu olarak yayınlanmış 4 adet atıf alan makale mi, jüri üyesi 11. sayıda (Kasım sayısında) yayınlanmış dediği için asgari aldım. İşin ilginç yanı 2023 ekim başvuruları şartlarında böyle bir ifade olmamasına rağmen vermişti. 2024 martta şartlar değişmişti ve sizin yaşamış olduğunuz durumun altını özellikle çizdiler. Bence Mart 2026 döneminde istediğiniz sonucu alırsınız. Şimdiden başarılar dilerim.

22 Ocak 2026 07:09

Bu durumlarda radikal bir netlik arıyorlar hocam. Yani sizin örneğinizde evet Ekim'de basılmış ama Kasım falan gibi şeyler bulandırdığı için asgari diyorlar. Yayınladıkları dökümanda bu tür karışıklıklara pek alan tanımadıkları gözüküyor aslında. Elbette itiraz hakkınız var lakin süreci uzatacaksa, önümüzdeki ay başlayan süreçte yeniden başvurmanızı öneririm.

Beta07, 4 hafta önce
Hocam benim durum aslında şöyle sayı 23 ekimde online olarak basılmış, sayı bilgilerinde first published 23 ekim yazıyor kapakta da nob 25 yazdığı için bırakmışlar, bugün editöre yazmıştım başım tarihini netlestirirmisiniz diye makalenin yayınlandığı sayı published online on october diyor. yani sayı aslında docentlik başvurusunda basılmış haldeydi. Dk itiraz edip asgari kararı dönen arkadaşımız var mı?
22 Ocak 2026 07:10

Jürilerin başarılı başarısız verdiklerini göremiyorsunuz hocam siz. Bazen DK diğer hocalarımızın da dediği gibi kendi içinde bir mekanizma işletip, tekrar başvurabilmeniz için böyle yollara gidebiliyor. Çünkü başarısız ilanında 3 dönem başvuramama kuralı var malumunuz.

Gökdeniz28, 4 hafta önce

ahmettdemr
Genel Müdür
22 Ocak 2026 07:58

bir kere asgari verdiyse artık etik veremez. ama tekrar asgari iddiasında bulunabilir. aynı iddiada ısrar ederse jürilikten düşürülür, eğer farklı bir asgari tespit edip onu sunarsa dk tarafından değerlendirilir. kabul görmezse yine jürilikten düşürülür.

Xzyxzy, 4 hafta önce

ahmettdemr
Genel Müdür
22 Ocak 2026 08:15

ben 2023 ekim döneminde aynı sebepten etik inceleme geçirdim. eylül ayında makalemin tüm işlemleri bitmişti ve basılmıştı. üstelik o dönemde üak tarafından yayımlanmış makale tanımını için gerekli bütün şartları taşıyordu (sonradan bu tanım değişti). makalenin hiçbir yerinde online first, early access vb ifade yoktu. mart 2024 sayısında yer alacaktı ve mart sayısı eylül ayından tamamlanmıştı. sayının kendisi de upcoming issue, in press, early access vb gibi henüz tamamlanmamış bir sayı değildi. sayının tamamı çıkmıştı yani (dergi her ay bir sayı çıkartıyordu ve mayıs sayısı upcomingdi). makale hem derginin kendi sayfasında hem de wos'ta taranıyordu. ama 2023 ekim döneminde değerlendirme sürecinin ilk günlerinde üak jürilere bir e-posta attı ve başvuru sonrasındaki bir tarihte yer alan makalelerin puanlanamayacağını ve bu durumda olan adaylara üstü kapalı şekilde ETİK verilmesi gerektiği söylendi. ben ve benim gibi yüzlerce insan bundan dolayı etik inceleme geçirdi. ben savunmamı yaptım ve 6 ay sonra aklandım. 5/5 başarılı doçent oldum. 2023 ekim dönemi tarihin en fazla başvuru yapılan dönemiydi ve en kaotik birkaç döneminden biri oldu. foruma bakarsanız 2023 ekim dönemi başlığı açık ara en kalabalık başlık. yaşanan olaylardan sonra üak'ta köklü değişiklikler oldu, yönetim değişti, kurul üyeleri değişti, yeni tanımlar getirdi üak. başvuru döneminden sonraki bir tarihte yer alacak makaleleri saymayacağını açıkladı. bu tanımda hala sıkıntılar var ama sonuç olarak üak'ın niyetini anlıyoruz. ne olursa olsun, tüm süreçleri tamamlanmış olsa bile gelecekteki bir sayıda yer alacak makalenin puanlanmasını istemiyorlar. itiraz hakkınız var ama ben dk'nın bu itirazı kabul etme şansını çok çok düşük görüyorum. mahkeme yoluyla belki bir şeyler elde edebilirsiniz tanım muğlak olduğu için, ancak o sürecin de bir sonraki başvurudan önce tamamlanması imkansız. birkaç ay bekleyip 2026 mart döneminde başvurmak en mantıklısı.

Beta07, 4 hafta önce

vatandaşımben
Aday Memur
22 Ocak 2026 09:30

Sayın hocam vakit kaybetmeden itiraz dilekçenizi oluşturun. Doçentlik başvuru şartlarında parantez içindeydi sanırım 2 yıl yüksek öğretim kurulunda çalışan için bu şartı tamamlamış sayılır ifadesinin geçtiği kısmı da dilekçenizde vurgulayınız derim. Geçmiş olsun. Hakkaniyetli olurlarsa döner bu geri sıkmayın canınızı

Gökdeniz28, 4 hafta önce

onlyscience
Aday Memur
22 Ocak 2026 12:56

Hayırlı olsun size de hocam. Artık geriye haber beklemek kaldı. İnşallah güzel haberlerinizi de alırız.

Dr.King, 4 hafta önce

Bilgilendirme için Teşekkürler hocam...

Bugün itibariyle benim bilgilendirme ekranı ise şu şekilde

Başvuru Durumu: Jüri sürecinde

Süreçteki Son Durum: Doçentlik değerlendirme jürinizin eser inceleme süreci tamamlandı. Eser değerlendirme sonucunuz ÜAK Yönetim Kurulu tarafından onaylanacak. Yönetim kurulu onayından sonra 10 iş günü içinde durumunuz DBS üzerinden ilan edilecektir. Süreç yeterince şeffaf ve toplantı zamanı belli olduğundan tarafınıza DBS üzerinden bildirim yapılana kadar herhangi bir işlem yapmayınız, bilgi almaya çalışmayınız.

Dr.King
Aday Memur
22 Ocak 2026 13:12

Çok teşekkürler hocam. Dilerim herkes emeklerinin karşılığının alır.

Hayırlı olsun size de hocam. Artık geriye haber beklemek kaldı. İnşallah güzel haberlerinizi de alırız.

Toplam 2158 mesaj
«636465666768697071727374»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi