Editörler : supporters.
03 Ağustos 2025 22:44

haklı mı yoksa haksız mıyım

Ben öğretmenim ve tatilim başlar başlamaz, iki küçük çocuğu ile ( 9 ve 4 yaşında) kız kardeşim bana gurbetten geldiler tabi ama o iki yaramaz ( çok da severim) yeğenler evin altını üstüne getirdiler, yok böyle gürültü ve dağınıklık evde.. 12 gün kaldılar üstelik de aynı şehirde kendi evleri de mevcut... Babaları henüz gurbet dönüşü yapamadığı için kalmaya devam edeceklerdi ve dayanamadım kendi evinize gidin de biraz kafamı dinleyeyim dedim.... Ayıp mı etmişim ?? :((( Bir abla olarak bu kahrı çekmeli miydim??

04 Ağustos 2025 00:02

Sizi bir abla olarak görmüş ve size değer verdiği için yanınıza gelmiş. Bence yaptığınız kalp kırıcı olmuş. Bu paylaşımı yaptığınıza göre içinizde kendinizi yargılıyorsunuz biri size dese ki bende aynısını yaptım iyi yaptın falan içiniz rahatlayacak ama bunu söyleyen kişiler inanın sizin iyiliğinizi istemeyen kişilerdir. Gidin de kafamı dinleyeyim demişsiniz ama o kafa her zaman bu anı yaşayacak. Yapılacak şey arayın konuşun özür dileyin yemeğe davet edin küçük de olsa onlara hediye alın. Abla demek anne demek keşke benim de ablam olsa idi ona sığınıp sarılsa idim o da öyle yapmış gelmiş yanınıza sığınmış yaptığınız olmamış bırak 20 gün dağınık kalsın ne olacak dağınıklık gider de kalp kırıklığı nasıl gidecek söyler misiniz?

dilekkkce
Şef
04 Ağustos 2025 00:56

teşekkür ederim de çocuklar nasıl bu kadar kırıp döküp dağıtıyorlar anlamıyorum

04 Ağustos 2025 01:14

Kendin diyorsun çocuk işte onlar dağıtacak büyükler toplayacak. Yaşımız belli bir yaşa geldiğinde artık evimiz düzenli olacak keşke torunlar gelse de dağıtsa diyeceğiz eşyalar gelip geçici düzen de öyle dağınıklık için kırma onları. Onlar gidince hemen dağınıklığı düzelttiniz değil mi ? Değdi mi kalp kırmak değmedi. Dediğim gibi kardeşinizin kalbini tekrar kazanın çünkü ölümün saati yok zamansız gelip bizi onlarsız bırakabiliyor. Bir yemek bir hediye yeterli olacak karar sizin ben olsam öyle yapardım

dilekkkce, 6 ay önce

teşekkür ederim de çocuklar nasıl bu kadar kırıp döküp dağıtıyorlar anlamıyorum

dilekkkce
Şef
04 Ağustos 2025 01:50

çok teşekkür ederim bu kadar önemseyip yazdığınız için

Sakaryalı540, 6 ay önce

Kendin diyorsun çocuk işte onlar dağıtacak büyükler toplayacak. Yaşımız belli bir yaşa geldiğinde artık evimiz düzenli olacak keşke torunlar gelse de dağıtsa diyeceğiz eşyalar gelip geçici düzen de öyle dağınıklık için kırma onları. Onlar gidince hemen dağınıklığı düzelttiniz değil mi ? Değdi mi kalp kırmak değmedi. Dediğim gibi kardeşinizin kalbini tekrar kazanın çünkü ölümün saati yok zamansız gelip bizi onlarsız bırakabiliyor. Bir yemek bir hediye yeterli olacak karar sizin ben olsam öyle yapardım

imrancuhadar
Memur
04 Ağustos 2025 08:28

eskiden olsa sonuna kadar çeker hiç sesimi çıkarmazdım. Ama artık hiç kimseye katlanmak zorunda olmadığımı anladım. Kusura bakılmasın. Babanız da olsa uygun bir dille bunu söyleyip gönderin. İnsandaki hastalıkların çoğu dert edip içerisine atmakla başlıyor. Ne kadar yeğenimi sevsem de kusura bakmasın bir yerde dur derim. Kendi çocuğuma koyduğum sınırı ona koyamayacaksam evimde de durmasın o kadar basit. Bazı değerleri çok kutsallaştırıyoruz ama kendimize zarar veriyoruz. Zamanı geldiğinde bu yazdıklarım daha anlaşılır olacaktır her ne kadar şu anda saçma gibi görünse de.

_uslanmaz_
Şef
04 Ağustos 2025 10:02

Olmamış

dilekkkce
Şef
04 Ağustos 2025 22:15

çok teşekkür ederim, benim de isteğim budur, çocukların biraz disiplin olması ve annelerinin bunu sağlamasıdır.. aynı şekilde ben misafir olsam asla çocuklarımı bu kadar serbest bırakamam, ev sahibinin düzenini ve özel hayatını önemserim

imrancuhadar, 6 ay önce

eskiden olsa sonuna kadar çeker hiç sesimi çıkarmazdım. Ama artık hiç kimseye katlanmak zorunda olmadığımı anladım. Kusura bakılmasın. Babanız da olsa uygun bir dille bunu söyleyip gönderin. İnsandaki hastalıkların çoğu dert edip içerisine atmakla başlıyor. Ne kadar yeğenimi sevsem de kusura bakmasın bir yerde dur derim. Kendi çocuğuma koyduğum sınırı ona koyamayacaksam evimde de durmasın o kadar basit. Bazı değerleri çok kutsallaştırıyoruz ama kendimize zarar veriyoruz. Zamanı geldiğinde bu yazdıklarım daha anlaşılır olacaktır her ne kadar şu anda saçma gibi görünse de.

dilekkkce
Şef
04 Ağustos 2025 22:19

olmayan nedir

_uslanmaz_, 6 ay önce

Olmamış

memursosyolog12
Kapalı
13 Ağustos 2025 14:35

"abla"sınız diye her durumda kendi özel alanınızdan ve zamanınızdan feragat etmek zorunda değilsiniz. yalnızlığa, sessizliğe vb. ihtiyacınız olabilir. dolayısıyla uygun bir dille bunu ifade ettiyseniz sorun yok. "kahır" çekmek zorunda değilsiniz.

dilekkkce
Şef
14 Ağustos 2025 00:36

çok teşekkürler, bilemedim o sebeple buradan yazdım sizlere.... Kardeşim en küçüğümüz olduğu için biraz bencil ve kendi çocuklarının yaramazlığına tahammülü kalmamış sanki. dolayısıyla kendini rahatlatmak adına bende kalıyordu

memursosyolog12, 6 ay önce

"abla"sınız diye her durumda kendi özel alanınızdan ve zamanınızdan feragat etmek zorunda değilsiniz. yalnızlığa, sessizliğe vb. ihtiyacınız olabilir. dolayısıyla uygun bir dille bunu ifade ettiyseniz sorun yok. "kahır" çekmek zorunda değilsiniz.

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi