Editörler : cihan27E.Kayı Han
04 Ağustos 2025 15:56

Kamu işçisi ocak maaşı 83.000 TL!

Ocak ayında %15 gelir vergisiyle brüt yevmiyesi 2320 tl olan bir kamu işçisinin aylık bordrosu 68.072 olacaktır. 2025 yılı için net tediye miktarı 86.246 TL, net ikramiye miktarı 99.515 TL'dir.

Her şeyi dahil ettiğimizde ve 12'ye böldüğümüzde kalan aylık net 83.552,32 TL'dir.

Bir memurun bu maaşı "yakalayabilmesi" için alması gereken ocak zam oranı %76'dır.

Herkese geçmiş olsun.

hagiyatmaz
Şube Müdürü
04 Ağustos 2025 16:30

evet bunu biri aliye iletsin.

Saglıkççı
Aday Memur
04 Ağustos 2025 18:34

İşçilere kalsa ocakta 30 bin alacaklar, şuan da 20 alıyorlar tediye ikramiyeyle 22 asgari alıyorlarmış

04 Ağustos 2025 20:13

Ali ne alaka? Ali aldığı huzur hakkını bilir. Asıl Aliye destek veren 1 milyon üyeye iletin.

hagiyatmaz, 6 ay önce

evet bunu biri aliye iletsin.

sucukluyumurta1
Genel Müdür
04 Ağustos 2025 20:21

Ben hayatımda hiç bir işçinin taban maaşı dışında maaşını dürüstçe söylediğini görmedim. Hep hikaye anlatmakla meşguller. Hatta sosyal medyada iyi zam alamadık bizim zam sürecimizi memurlar baltaladı diyorlar. Memurların iyi zam almasını falan istemiyorlar, hatta whats app gruplarında dalga geçiyorlar. Bunlara bu yüzü veren ilkokul mezunu temizlik yapan adama 83 bin TL verenlere hakkımı helal etmiyorum.

burak0605
Aday Memur
04 Ağustos 2025 21:22

tediye ikramiye maaş eklensin aylık ek ödeme olarak ne olduğu çıkar totalde işçiye veren devlet memura versin bütçe yok demesin

04 Ağustos 2025 22:33

adamlar maasini yapan mutemede bile yalan soyluyorlar :) malesef hem cahil hem utanmaz insanlar var.

sucukluyumurta1, 6 ay önce

Ben hayatımda hiç bir işçinin taban maaşı dışında maaşını dürüstçe söylediğini görmedim. Hep hikaye anlatmakla meşguller. Hatta sosyal medyada iyi zam alamadık bizim zam sürecimizi memurlar baltaladı diyorlar. Memurların iyi zam almasını falan istemiyorlar, hatta whats app gruplarında dalga geçiyorlar. Bunlara bu yüzü veren ilkokul mezunu temizlik yapan adama 83 bin TL verenlere hakkımı helal etmiyorum.

omaryusuf
Şef
04 Ağustos 2025 22:57

sendikalara duyurulur

Yorumsuzadam
Memur
05 Ağustos 2025 00:03

Neden ilkokul mezunu 83 bin maaşı haketmiyor mu? Ayrıca Ocak ayı maaşı fazla mesaisiz 83 ü bulmuyor.

sucukluyumurta1, 6 ay önce

sucukluyumurta1
Genel Müdür
05 Ağustos 2025 09:09

yüzdelik zam üzerinden değil işçinin ocak 2026'da tahmini tediye ikramiye dahil alacağı rakamı memurunda ocak 2026'da alacak şekilde planlanarak anlaşma yapılması gerekiyor. yüzdelik zamlarla sadece uyutulursunuz.

işçi taban maaşı yükseltip sonra üstüne yüzdelik zamlar aldı, yan hakları tediye ikramiyesi üstüne ballı kaymak.

şöyle düşün en basitinden memur yıl sonuna kadar 50 bin tl alacakken, işçiler 65/70 bin tl arasında bir rakam alacaklar. her ay sana 15 bin tl fark atacak. üstüne yılbaşında %15 vergi dilimi ile başlayacak 65/70 olan maaş 80 olacak vergidne çıktıkları için birde üstüne enflasyon alacaklar.

Sen hesap et rakamlar ne olur.

YÜZDELİK ZAMMI BIRAK, YAN HAKLARA ODAKLAN (YOL,YEMEK,SOSYAL YARDIM, İKRAMİYE,TEDİYE)

sorumlumemur79
Aday Memur
05 Ağustos 2025 09:11

maddi sorumluluğu olan memurlar yakında imza atmaz

sucukluyumurta1
Genel Müdür
05 Ağustos 2025 13:22

ilkokul mezunu derken küçümsemek için söylemedim, kurayla alınan temizlik işçileri ilkokul mezunu bu anlamda söyledim. kim ne alıyorsa alsın memurda aynısını alsın eşitlik sağlansın kardeş. mevzu bu.

Yorumsuzadam, 6 ay önce

Neden ilkokul mezunu 83 bin maaşı haketmiyor mu? Ayrıca Ocak ayı maaşı fazla mesaisiz 83 ü bulmuyor.

m.r_f
Genel Müdür
05 Ağustos 2025 13:49

Nasıl işçiler maaşlarını söylerken tediye ve ikramiyeyi dahil etmiyorsa sizler de vergi dilimlerini vs dahil etmiyosunuz. Ben memurum, hanım işçi. Yıllık toplama bakıldığında benden uçurum farkla maaş almıyo yani. Anca bir, bir buçuk maaş fark ediyor toplamda. İnsanların kazandığı paraya bu kadar da göz dikilmez. Derdiniz bağa girmekse yetkili sendikayı darlayın, istifa edin, arkadaşlarınızın üye olmasını engelleyin. Ama yok derdiniz bağcıysa siz apaçık kötü niyetlisiniz bayım.

sucukluyumurta1
Genel Müdür
05 Ağustos 2025 15:40

yeni zamla düz memursan aylık 15-20 bin tl arası fark olacak, 1.5 maaş nasıl fark oluyor kardeş? eski maaşlarda takılı kalma, yeni maaşlarla yapılan hesaplar ortada.

senin hanımın işçi ise ne güzel işte oradan telafi ediyorsundur.

m.r_f, 6 ay önce

Nasıl işçiler maaşlarını söylerken tediye ve ikramiyeyi dahil etmiyorsa sizler de vergi dilimlerini vs dahil etmiyosunuz. Ben memurum, hanım işçi. Yıllık toplama bakıldığında benden uçurum farkla maaş almıyo yani. Anca bir, bir buçuk maaş fark ediyor toplamda. İnsanların kazandığı paraya bu kadar da göz dikilmez. Derdiniz bağa girmekse yetkili sendikayı darlayın, istifa edin, arkadaşlarınızın üye olmasını engelleyin. Ama yok derdiniz bağcıysa siz apaçık kötü niyetlisiniz bayım.

05 Ağustos 2025 16:07

Vergi dilimlerini dahil ediyoruz ben ekimde %27? e giriyorum, ikincisi taşerondan hiçbir sınava mülakata girmeden kadroya geçip benden fazla maaş alan , tayin kira gibi sorunu olmayıp olduğu ilde görev yapan bir işçiyle benim maaşım arasında bırak fark olmasını benden daha az almalı, adam memur olmak için yıllarca okusun, KPSS çilesi çeksin, gurbette 20-30 bin ev kirası versin, sonra taşerondan hiçbir vasfı olmayan biri gelsin benden fazla maaş alsın, bir de bizi karalasın yok öyle yağma

m.r_f, 6 ay önce

tuhafbirhis
Aday Memur
05 Ağustos 2025 16:46

bunu burada eleştirmek yerine üye rekoru kıran ve hiç bir şey yapmayan memursen den istifa ederek gösterseydiniz şu anda bu durumda değildiniz insanlar neye layıksa onu hakeder memurlarda bunu hakeder...

m.r_f
Genel Müdür
05 Ağustos 2025 19:05

Anlatamazsınız hocam, an la ta maz sı nız. Derdi kazandığı para değil de başkalarının kazandığı olana bunu anlatamazsınız.

tuhafbirhis, 6 ay önce

bunu burada eleştirmek yerine üye rekoru kıran ve hiç bir şey yapmayan memursen den istifa ederek gösterseydiniz şu anda bu durumda değildiniz insanlar neye layıksa onu hakeder memurlarda bunu hakeder...

Saglıkççı
Aday Memur
06 Ağustos 2025 10:16

Vergi dilimini dahil etsem ne olacak etmesem ne olacak. Total ele geçen belli. Uçurum fark olması için size ne kadar lazım. 65-70 e 47 bin uçurum değil mi ?

Sizce işçi mi fazla almalı memur mu fazla almalı ?

Tamam o zaman yapsın işçinin maaşını 80 memurun 100-120 kimse de kimsenin maaşını konuşmasın.

m.r_f, 6 ay önce

fakir.adam
Şube Müdürü
06 Ağustos 2025 10:20

çokmu

m.r_f
Genel Müdür
06 Ağustos 2025 11:23

Bakın aslında derdimiz aynı, az maaş alıyoruz. Ama bunu işçinin aldığı maaşı eleştirerek, onları kötüleyerek anlatmaya çalışırsak doğru olmaz. Son cümleniz çok doğru, bize de en azından işçi standartlarında maaş verilse kimse kimseye çamur atmaya çalışmaz. Derdimiz bağa girmek olmalı, bağcıdan bize ne.

Saglıkççı, 6 ay önce

Vergi dilimini dahil etsem ne olacak etmesem ne olacak. Total ele geçen belli. Uçurum fark olması için size ne kadar lazım. 65-70 e 47 bin uçurum değil mi ?

Sizce işçi mi fazla almalı memur mu fazla almalı ?

Tamam o zaman yapsın işçinin maaşını 80 memurun 100-120 kimse de kimsenin maaşını konuşmasın.

atilla010
Aday Memur
06 Ağustos 2025 18:33

Biz günü kurtarmaya çalıştığımız için kimse emeklilik kısmından bahsetmiyor. Ama o günlerde çok uzakta değil. Nasıl geldiğini anlayamazsınız bile. Memur (özellikle 2008 sonrası ) emekli olduğunda alacağı maaş an itibariyle 17 bin TL. Evet cidden 17 bin TL.İşçi nerdeyse bunun 3-4 katı maaş alacak. Üstelik emeklilik tazminatında da tur bindirecek haliyle.

Bu bile adaletsizliği tarif etmeye yeter de artar.

Toplam 21 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi