Editörler : E.Kayı Han
06 Ağustos 2025 12:29

Taksirle yaralama trafik kazası

İyi günler bir trafik kazasına karıştım karşı tarafın ayağı kırıldı bundan dolayı taksirle yaralamadan soruşturma başlatıldı ifade felan verdim. İddaaname hazırlanıp yargılama safhasına gecilirse. Kurum bana soruşturma baslatirmi yada bakanlik

mondialu
Aday Memur
06 Ağustos 2025 12:34

Ayriyetten alkolmetrede 0 çıktı olay yerinden kaçmadım yaralı ambulansa binene kadar yanında durdum o hatalı olmasına karsin şikayetçi olmuş . Trafik polisleri kaza tespit tutanağını yanlış tutmus gectigim yerde trafik lambası olmamasına rağmen çizimde sokağın köşesine trafik ışığı koyup ışık ihlalinden beni kusurlu bulmuş. Kamera kayıtları soruşturmaya karakol tarafından eklenmiş orda zaten karşı tarafın suçlu olduğu açıkça gözükmekte ben durdugum halde bana motoruyla emniyet şeridinden gelip on tampona sürtüp durmayıp 30 metre ilerde dengesini kaybedip düşüp ayağı kirildi

E.Kayı Han
Editor
06 Ağustos 2025 13:03

Hangi kurumda çalışıyorsun

mondialu
Aday Memur
06 Ağustos 2025 17:16

Ceza ve Tevkifevlerinde infaz koruma memuruyum

E.Kayı Han, 6 ay önce

Hangi kurumda çalışıyorsun

06 Ağustos 2025 20:57

Bu tip olaylar hakkında belki binlerce karar yazmışımdır, taksirle işlenen suçlardan alacağın en ağır mahkumiyet HAGB olur, oda memuriyete zarar vermez.

Ayrıca kardeş sen mi karar veriyorsun kimin haklı olduğuna yada şikayetçi olup olmayacağına?

Tutanağı tutan kolluk görevlisi babanın hasmımı da olmayan trafik lambasını var gibi gösterecek?

Git sende malıma zarar verdi diye şikayetçi ol, elini tutan mı var?

En nefret ettiğim şey "ben haklıyım yanlış karar verilmiş" tavrı. Kararı sen vereceksen hakim de sensin savcı da sensin kardeş, git hüküm ver, burada ne aranıyon.

mondialu
Aday Memur
06 Ağustos 2025 21:06

Güzel kardeşim tutanağın yanlış tutulduğunu olayın ertesi gün trafik denetleme şube müdürlüğüne gittim oradaki polis arkadaşlar söyledi hatta tutanağın düzeltilmesi için asliye hukuk mahkemesine dava acmamida kendileri söyledi. çünkü elimde kanıt resimleri var sokağın hiçbir köşesinde trafik ışığı yok çizilen krokiye trafik ışığı koyup ışık ihlalinden kusur vermiş bana ben keyfi açıklama yapmıyorum kendimide hakim yerine koymuyorum. Bende kişiden şikayetçi oldum zaten burada benim cevabını aradığım şey bağlı bulunduğum cezaevi bundan dolayı bana bir disiplin soruşturmasi acarmi bende biliyorum başıma birşey gelmeyeceğini avukatimla konuştum konuyu

farelikoyunnincası, 6 ay önce

Bu tip olaylar hakkında belki binlerce karar yazmışımdır, taksirle işlenen suçlardan alacağın en ağır mahkumiyet HAGB olur, oda memuriyete zarar vermez.

Ayrıca kardeş sen mi karar veriyorsun kimin haklı olduğuna yada şikayetçi olup olmayacağına?

Tutanağı tutan kolluk görevlisi babanın hasmımı da olmayan trafik lambasını var gibi gösterecek?

En nefret ettiğim şey "ben haklıyım yanlış karar verilmiş" tavrı. Kararı sen vereceksen hakim de sensin savcı da sensin kardeş, git hüküm ver, burada ne aranıyon.

horageçti
Şef
07 Ağustos 2025 08:57

sana bişey olmaz adı üzerinde taksirli bilerek yapılan bişey değil içini ferah tut

Albayrak96
Aday Memur
07 Ağustos 2025 09:37

Haddime değil ama çok emin konuşmuşsunuz. 2023 de aynı olay benim başıma geldi. Trafik jandarma kusurun tamamını bana verdi. Tespit davası açtım. Bu kez yüzde yüz ben haklı oldum. Hatta ATK dan da yine Asli Kusurlunun karşısı olduğuna dair rapor geldi. Benim tutanağımda da çarpma noktası, araçların çarpışma yerleri, yol genişliği, tabela, su kanalı, çarpmadan sonraki savrulma yerleri yanlış belirtilmişti. Yani her insan gibi trafik görevlileri de hata yapabiliyor...

Guardian18
Aday Memur
07 Ağustos 2025 11:10

bu asabiyet ne be kral. meslek herkesin tahammül seviyesini yerlere indirmiş :D

07 Ağustos 2025 11:27

Savcılıkta çalışan herhangi bir katibin bu üstenci ve ben haklıyımcı tavırla ne kadar çok karşılaştığını ve tahammülümüzle oynadıklarını bir bilseniz kafayı yersiniz. Memlekette herkes haklı. 1 tane haksız kul yok.

Neyse;

Taksirle işlenen suçlarda ceza soruşturması/kovuşturması sonucunda memuriyete zeval gelmez, disiplin soruşturmasına sebebiyet vermemeli. (Üstüne vazife edinen dengesiz bir amir var ise esen yele bile disiplin soruşturması açabilir, o ayrı.)

üst devre
Memur
07 Ağustos 2025 11:33

Trafik polisleri keyfe keder tutanak tutuyor, bir çok kez başımıza geldi. İşini layıkıyla yapanı ayırıyorum ama çoğu mahkemeye itiraz et sonuç değişir mantığındalar.

mondialu
Aday Memur
07 Ağustos 2025 12:04

İlgi ve alakalarinizdan ötürü çok teşekkür ederim arkadaşlar

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi