Editörler : cihan27E.Kayı Han
06 Ağustos 2025 15:24

Memura acilen 20.000 TL Seyyanen Zam Yapılması Gerekir!

Kamu işverinin Memura önce 20.000TL Seyyanen Zam Vermesi Gerekir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 yılında yaptığı konuşmada En Düşük Memur Maaşının, işçi maaşından yüksek olacağı söylenmişti. 2025 deki sözleşmeler yine dengeyi bozdu.

2025 Temmuz da taşerondan geçen kamu işçisi giydirilmiş (ikramiye, tediye, nakdi yemek, giyecek, yakacak, yol yardımı vs) olarak 70.000 TL alacak, üniversite mezunu sınavla gelen Memur 50.000 TL Alacak.

Yok Öyle Adaletsizlik! Önce Maaşları eşitleyin sonra 2026 ve 2027 zammını görüşürsünüz!

akabeli3206
Aday Memur
06 Ağustos 2025 15:40

en azından istanbul ankara ve izmirde görev yapanlara kıra ardımı yapıldın 20000 tl cik

saglıkcıbey
Kapalı
06 Ağustos 2025 15:48

Çok haklısınız
06 Ağustos 2025 15:55

Sadece o 3 büyükşehir demi memurlar kira veriyor? Bize versinler de diğerleri ne nane yiyorsa yesin mi diyorsun? Yazık bu kafadaki ayrımcılığa...

akabeli3206, 6 ay önce

en azından istanbul ankara ve izmirde görev yapanlara kıra ardımı yapıldın 20000 tl cik

raulgonzalez07
Aday Memur
06 Ağustos 2025 16:24

doğru diyorsun kardeşim, bende 22 bin ödüyorum. ölelim mi

sgk-ssk
Şef
06 Ağustos 2025 16:55

O illerimiz ve Antalya aldı başını gitti ama artık çoğu yer onları takip ediyor, sahilden 60 km yukardaki bir ilçede 20-25 arasına çıkıyor kiralar yeni dönemde. Onun için tüm memurlara kira yardımı yapılmalı

akabeli3206, 6 ay önce

cetek
Şube Müdürü
06 Ağustos 2025 18:00

Hala seyyanen diyorlar ya kafayı yersin!

06 Ağustos 2025 19:21

Memurlar tarihin en kötü maaşını alıyorlar. Maaşın 3 te biri kiraya gidiyor. Her gelecek zamda toplarım diyorum 6 ay sonra bakıyorum önceki halimden de kötüyüm. Bu nasıl iş anlamadım.

M Can
Genel Müdür
06 Ağustos 2025 20:11

O dönemki konuşmasında; memura verdiklerinin aynısını memur emeklisine de vereceğiz demişti ama o da YALAN oldu. Aynı vermediler, hala vermiyorlar...

benjamin176
Memur
06 Ağustos 2025 20:31

Arkadaş seyyanen seyyanen diye geveleyeceğinize direkt herkes unvanı, mezuniyeti, yaptığı iş fark etmeden aynı maaşı alsın desenize? Madem herkes aynı miktarda zam alacak, genel müdürle müfettişle avukatla düz memurun maaşı direk eşitlensin. Böylece düşük maaş alan memur yüksek zam, zengin memur düşük zam (hatta hiç zam) almış olur, sizin deyiminizle adalet yerini bulur !

06 Ağustos 2025 23:49

buyuksehir yardimi koparabilirler mi?

sanmiyorum.

Cavro
Şube Müdürü
07 Ağustos 2025 00:02

Seyyanen kelimesini türetenler emekli olduklarında görecekler odunu. Hiçbir şeye katkısı olmayan o ilave para size en düşük emekli maaşı olarak dönecek hiç haberiniz yokmuş gibi yazın algı yapın bakalım. Şimdiden öldü emekliler.

En acil ihtiyaç şu anda daha önce verilen seyyanen zamların katsayıya dönüşmesi olmalı iken bunu teklifine koymayı düşünmeyen sendikaların eline kaldık.

Umudum kalmadı memleketteki bu düzenden...

sgk-ssk
Şef
07 Ağustos 2025 08:07

diğer seyyaneni de taban maaşa eklenmesini talep ediyoruz zaten en baştan beri. Her memur emekli olacak neticede

Cavro, 6 ay önce

Seyyanen kelimesini türetenler emekli olduklarında görecekler odunu. Hiçbir şeye katkısı olmayan o ilave para size en düşük emekli maaşı olarak dönecek hiç haberiniz yokmuş gibi yazın algı yapın bakalım. Şimdiden öldü emekliler.

En acil ihtiyaç şu anda daha önce verilen seyyanen zamların katsayıya dönüşmesi olmalı iken bunu teklifine koymayı düşünmeyen sendikaların eline kaldık.

sgk-ssk
Şef
07 Ağustos 2025 08:08

Gerçekten bunu mu anladınız?

Taban Maaşa yapılsın zam diye yazsanız yeterliydi. Ben yüksek alıyorum sen niye benle eşit olacakmışsın yazmak yerine :D

benjamin176, 6 ay önce

Arkadaş seyyanen seyyanen diye geveleyeceğinize direkt herkes unvanı, mezuniyeti, yaptığı iş fark etmeden aynı maaşı alsın desenize? Madem herkes aynı miktarda zam alacak, genel müdürle müfettişle avukatla düz memurun maaşı direk eşitlensin. Böylece düşük maaş alan memur yüksek zam, zengin memur düşük zam (hatta hiç zam) almış olur, sizin deyiminizle adalet yerini bulur !

mutlu_50
Başbakan Müsteşarı
07 Ağustos 2025 09:24

Seyyanen verilen ücret, elden verilen ücret gibidir. Emekliliğe yansımadığı sürece hiçbir faydası yoktur. Evet, bu 20.000 TL alınmalıdır ve acilen yüzdelik zamma eklenmelidir.

Toplu sözleşme masasına yumruk vuracak ve masadan istediğini almadan kalkmayacak bir babayiğit aranıyor.

sgk-ssk
Şef
07 Ağustos 2025 09:41

Hocam taban maaşa eklensin bişey olsun ama gündem olsun amacımız. Şu anda tüm sendikaların stkların istemesi gerekirken hiçbiri istemiyor

mutlu_50, 6 ay önce

Seyyanen verilen ücret, elden verilen ücret gibidir. Emekliliğe yansımadığı sürece hiçbir faydası yoktur. Evet, bu 20.000 TL alınmalıdır ve acilen yüzdelik zamma eklenmelidir.

Toplu sözleşme masasına yumruk vuracak ve masadan istediğini almadan kalkmayacak bir babayiğit aranıyor.

sgk-ssk
Şef
07 Ağustos 2025 14:00

Sendikalar Acilen bu talebi dile getirmeliler! Taban Aylıga 20.000 zam !

sucukluyumurta1
Genel Müdür
07 Ağustos 2025 14:10

taban maaşa seyyanen verilir o da emekliliğe yansır.

Cavro, 6 ay önce

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi