Editörler : Pangaea
06 Ağustos 2025 20:39

Müdürler ve Müdür Yardımcıları neden nöbet tutmuyor?

Evet arkadaşlar malum biliyorsunuz haftada sadece 1 gün nöbet veriliyor herkese çoğu okul böyle. Neden Müdür ve yardımcıları nöbet tutmuyor mantığı ne ? Bunlar idare sözde . öğretmen raporlu olunca boştaki öğretmenlere ders kitlemeyi çok iyi biliyorlar. Yüzsüz bir şekilde söylüyorlar. Öğretmen de sırf idare ile arasının kötü olmaması için verilen angarya işi yerine getiriyor. Bunların mebbis kimliğinde öğretmen olduğu yazmıyor mu ? Bunlar boş derslerde bile derse girmeyen öğrencilerin durumunu bie kontrol edeyim demeyen insanlar. Bence bunu MEB ciddi bir şekilde düşünmeli gün 7 8 saat ise 6 saat boş bu arkadaşlar.

786786
Şef
06 Ağustos 2025 20:40

öncelikle nöbetçi idareci diye bir şey var mevzuatta. esas sıkıntı rehberlikçiler niye tutmuyor onlar günün 6 saati boş zaten okulda 6 saat durdukları şüpheli

Balik776
Şef
06 Ağustos 2025 20:46

Ben daha nöbet tutan 1 tane idareci görmedim bu zamana kadar varmı ? Tüm müdürleri kapsamalı ve yardımcılarını. Bence rehberlik öğretmenleride tutmalı. Sonuçta haftada bir gün. Kilo verirler . Kalp sağlıkları için diyorum yanlıs anlamayın;) Adam yiyor evde kebabı Müdür okul ögle saati bitişi gelmesen evine gidiyor... Öğle rahatça her gün yemeğini yiyor. Nöbetçi öğretmen yemek bile yiyemiyor çoğu zaman. Adam kebabını yiyor sonrada öğretmene kızıyor bak öğrenciler napıyor yok lavaboyu söyle yapıyor böyle yapıyor. Mide doydu tabi azıcık saldıracak ki göbiş de ki poteinler glikoz lar harekete geçecek bir rahatlayacak EGO tatmin olacak..

786786, 7 ay önce

öncelikle nöbetçi idareci diye bir şey var mevzuatta. esas sıkıntı rehberlikçiler niye tutmuyor onlar günün 6 saati boş zaten okulda 6 saat durdukları şüpheli

spock
Genel Müdür
06 Ağustos 2025 21:45

Sonra "okulda işler niye yürümüyor nerede bu idare" dersiniz. İdareci değilim. İdareciler nöbet tutmamalı.

Örneğin dersten attığım öğrenciyi müdür yardımcısına postalıyorum o uğraşsın. Nöbet tutsa bunu yapamam. Kafanız hiç çalışmıyor.

Canahber
Aday Memur
06 Ağustos 2025 21:54

Belli ki okul idareniz ile sıkıntılarınız var.Genelleme yapmak doğru değil. Ben de yöneticiyim ve nöbetçi olduğum gün hemen hemen her teneffüs katları dolaşıyorum. Nöbet yerinde olmayan/olamayan arkadaşlarımızın yerine nöbet tutuyorum. ayrıca ortaokullarda ve liselerde öğretmen arkadaş nöbetçi ise boş derslere mevzuata göre girer. nöbetçi değilse girmek zorunda değil. ilkokullarda boş derslere, dersi branş (ingilizce,dkab)olan sınıf öğretmeni görevlendirilir.Zaten o saate ait ek ders ücreti kendisine ödenmektedir. Burada yazdıklarınızı okul idarenize yüz yüze söylemenizi tavsiye ederim. Tabi söyleyebilirseniz.

Balik776
Şef
06 Ağustos 2025 21:56

Haftada bir gün çok rahat tutabilirler. Sanki her gün evrak hazırlıyorlar. Nerdeyse günün tamamı boşlar. İdareci isen damarına daha fazla bascam bak kafam çalışıyor. Sanki ülke yönetiyorlar okulda birbirlerinin yerine çok rahat bakabilirler.. Eksileyin sayın idareciler. Öğrenciyi idare ye yolluyorsan o senin beceriksiz yada deneyimsizliğin öğrencinin problemini çözemeyen öğretmenlik mesleğini yapmasın.

spock, 7 ay önce

Sonra "okulda işler niye yürümüyor nerede bu idare" dersiniz. İdareci değilim. İdareciler nöbet tutmamalı.

Örneğin dersten attığım öğrenciyi müdür yardımcısına postalıyorum o uğraşsın. Nöbet tutsa bunu yapamam. Kafanız hiç çalışmıyor.

asiia
Şef
06 Ağustos 2025 22:02

Müdür yardımcısının nöbet görevi vardır. Bilhassa ikili eğitim yapan okullarda mesaisi 8 de başlaması gerekirken herkesten önce gelir okulu açar, akşam vakti herkes çıktıktan sonra okuldan ayrılır. Müdürün ise görev tanımı bellidir. Nöbet tutmasa bile okulda uçan kuştan haberi olması gerekir. Şu yaz sıcağında sen yayıla yayıla yatarken o laf ettiğin idarecilerin okulda görevlerini başında. Boş ders mevzusuna gelince seni kimse boş derse göndermez, nöbetçi olarak yoklamanı alır, öğrencileri ödevlendirir işine bakarsın. Sınıf öğretmeni isen boş derslerinde aldığın ek dersi hakermek için mecbur idarenin verdiği görevi yaparsın. Branşı isen girdiğin boş dersin ek ders ücretini alırsın. Burda hasedinden çıldırmış bir görüntü sergiliyorsun. Rabbim şifa versin inşallah.

Canahber
Aday Memur
06 Ağustos 2025 22:05

yüzsüz kelimesi hakarete girer diye düşünüyorum. Dava açma hakkım doğdu.

Balik776
Şef
06 Ağustos 2025 22:06

Okulu müdür yrdmcs açmaz hademe açar tüm okullarda.şu sıcakta onlar boş boş gtn gere gere oturuyor müzik dinliyor. 15 gün müdür izin alıyor 15 gün mdr yrdmcsı topu birbirine atıyor.. Hadi bakalım bir yerini yaya yaya cvp yaz!

asiia, 7 ay önce
Müdür yardımcısının nöbet görevi vardır. Bilhassa ikili eğitim yapan okullarda mesaisi 8 de başlaması gerekirken herkesten önce gelir okulu açar, akşam vakti herkes çıktıktan sonra okuldan ayrılır. Müdürün ise görev tanımı bellidir. Nöbet tutmasa bile okulda uçan kuştan haberi olması gerekir. Şu yaz sıcağında sen yayıla yayıla yatarken o laf ettiğin idarecilerin okulda görevlerini başında. Boş ders mevzusuna gelince seni kimse boş derse göndermez, nöbetçi olarak yoklamanı alır, öğrencileri ödevlendirir işine bakarsın. Sınıf öğretmeni isen boş derslerinde aldığın ek dersi hakermek için mecbur idarenin verdiği görevi yaparsın. Branşı isen girdiğin boş dersin ek ders ücretini alırsın. Burda hasedinden çıldırmış bir görüntü sergiliyorsun. Rabbim şifa versin inşallah.

highaltitude
Aday Memur
06 Ağustos 2025 22:06

Yaz tatilinde boşluktan canın mı sıkıldın senin. Bence öğretmenlere özel okullardaki sistem gelmesi lazım. 08.30-17.30 olmalı, ders dışındaki saatlerde eğitim öğretime yönelik başka iş ve hizmetler üretmeliler.

Boş gün var kardeş, ister misin. Yaz tatilin bitince yatışa rahatça devam edersin

Balik776
Şef
06 Ağustos 2025 22:08

Açmazsan .. Bekliyorum yüzsüz.

Canahber, 7 ay önce
yüzsüz kelimesi hakarete girer diye düşünüyorum. Dava açma hakkım doğdu.

Balik776
Şef
06 Ağustos 2025 22:10

Gelsin o sistem gitmezsem adam degilim ama sizde o .. Yok nöbet tutacak ?

highaltitude, 7 ay önce

Yaz tatilinde boşluktan canın mı sıkıldın senin. Bence öğretmenlere özel okullardaki sistem gelmesi lazım. 08.30-17.30 olmalı, ders dışındaki saatlerde eğitim öğretime yönelik başka iş ve hizmetler üretmeliler.

Boş gün var kardeş, ister misin. Yaz tatilin bitince yatışa rahatça devam edersin

highaltitude
Aday Memur
06 Ağustos 2025 22:14

Sana fikrin mi sorulacak, o sistem gelecek sende seve seve gideceksin. Yok öyle üç kuruşa beş köfte çalışacaksınbu kadar yatış fazla

Balik776, 7 ay önce

Gelsin o sistem gitmezsem adam degilim ama sizde o .. Yok nöbet tutacak ?

Canahber
Aday Memur
06 Ağustos 2025 22:14

sen öğretmensen ki buna inanmıyorum. Senle aynı meslekte olduğum için utanç duyuyorum.
Balik776, 7 ay önce

Açmazsan .. Bekliyorum yüzsüz.

Balik776
Şef
06 Ağustos 2025 22:16

Tamam bbk

highaltitude, 7 ay önce

Sana fikrin mi sorulacak, o sistem gelecek sende seve seve gideceksin. Yok öyle üç kuruşa beş köfte çalışacaksınbu kadar yatış fazla

Balik776
Şef
06 Ağustos 2025 22:17

Aynı meslek değiliz sen öğretmen olamazsın öğretmen hakkı doğruyu savunur. İşinize geldiği gibi demi

Canahber, 7 ay önce
sen öğretmensen ki buna inanmıyorum. Senle aynı meslekte olduğum için utanç duyuyorum.

Ddevran
Genel Müdür
06 Ağustos 2025 22:33

Okul idarecilerine birsey yapmıyorlar yatıyorlar diyen arkadaşlar neden idareci olup sizde yatmiyorsunuz peki...

sarmalama
Kapalı
07 Ağustos 2025 00:33

Kimi okullarda bir haftada iki üç defa nöbet tutan öğretmen var, kimi okullarda iki haftada üç haftada bir çift nöbet tutan öğretmen var. Bence de bu problemin olduğu okullarda hatta tüm okullarda idareciler nöbet tutmalı.

Balik776
Şef
07 Ağustos 2025 00:58

İnsan gibi yorumun için teşekkürler

sarmalama, 7 ay önce

Kimi okullarda bir haftada iki üç defa nöbet tutan öğretmen var, kimi okullarda iki haftada üç haftada bir çift nöbet tutan öğretmen var. Bence de bu problemin olduğu okullarda hatta tüm okullarda idareciler nöbet tutmalı.

07 Ağustos 2025 01:32

Burada bazı arkadaşlar ne güzel cevaplar vermiş ama sen onlara hakaretvari cevaplar vermişsin. Kardeş idarecilik zordur herkes yapamaz. Neden nöbet tutacaklar ki ? İşi gücü yok nöbet tutacak öyle mi ? Keşke üç beş ay idarecilik yapsan da anlasan ne kadar zor olduğunu. Bir okulda onlarca öğretmeni memnun etmek çok zordur çünkü senin gibiler var ya idarecileri illallah ettiriyor. Ben idareci değilim ama onların işi hafiflesin diye evime geç giderim onlarla beraber işler yaparım yoklama girme olsun rapor girme olsun falan. O kadar yoğunlar ki bunları girecek zamanları yok her okul için olmazsa da kendi okulum için söylüyorum bunu. Aşırı yoğun şekilde çalışıyorlar. Yemekhanesi idi servisi idi taşıması idi falan aşırı yoruluyorlar bu yorgunluk içinde vay neden nöbet tutmuyorlar diyorsun. Her teneffüs en az üç beş öğrenci zaten odasında öğretmen göndermiş idarecinin başına atmış. Kısacası nöbet tutmak senin için denetlemek onların işi ara ara gezer dolaşır zamanı müsaitse tâbi

spock
Genel Müdür
07 Ağustos 2025 06:03

Tamam paşam yapmam. İstifa dilekçemi veriyorum bugün.

Sizin okuldaki idareciler biraz dandik olabilir onu bilmem. Çalıştığım her okulda ben o vatandaşları hep çok iyi çalıştırdım. Geçen sene müdürü zorla eksik malzemeleri tamamlatmak için iki ay boyunca kapı kapı gezdirdim. Şimdi o mu nöbet tutsun ben mi?

Ayrıca öbet dediğin şeyi yanlış anlıyor olabilirsin. Nöbetçi öğretmenin işi koridorların sessiz olmasını sağlamak falan değil ki. Sen nöbet yerinde bulun. Kimseye bir şey olmazsa zaten işini yaptın demektir. Öğretmen zili çalınca da basıp gidersin gerisi ders öğretmenlerinin sorunu. Bunlardan başka bir şey yapmanı isteyen olursa da yazı istersin. Kimse de veremeyeceği için konu kapanır.

Gene aynı şeyi diyeceğim de sen gene kızacaksın demiyorum o yüzden.

Balik776, 7 ay önce

Haftada bir gün çok rahat tutabilirler. Sanki her gün evrak hazırlıyorlar. Nerdeyse günün tamamı boşlar. İdareci isen damarına daha fazla bascam bak kafam çalışıyor. Sanki ülke yönetiyorlar okulda birbirlerinin yerine çok rahat bakabilirler.. Eksileyin sayın idareciler. Öğrenciyi idare ye yolluyorsan o senin beceriksiz yada deneyimsizliğin öğrencinin problemini çözemeyen öğretmenlik mesleğini yapmasın.

Toplam 39 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi