Editörler : E.Kayı Han
07 Ağustos 2025 09:55

İcra Katipleri Taşıma Ruhsatı

Arkadaşlar icra katiplerinin taşıma ruhsatı alabilmesi için herhangi bir çalışma var mı, bunun için ne yapmak lazım? Hacizlerde kolluk kuvvetini zor temin ediyoruz artık gerçekten kendimizi güvende hissetmiyoruz. Cimere topluca talep olustursak bir sonuç alabilir miyiz?

ozgurr34
Aday Memur
07 Ağustos 2025 10:32

Hocam yanlış anlamayın ama kolluğun bile silahını zor kullandığı bir ortam var, silah sanıldığı kadar sorun çözen bir şey değil sorumluluğu çok fazla ve iş kötü yerlere gittiğinde ceza almanız çok olası. Polisleri bilmiyorum ancak askeri personellerin büyük bir çoğunluğu (belli başlı bölgeler hariç) beylik tabancasını taşımıyor evet mesleğe ilk girenlerin çoğunluğu (buna ben de dahildim) büyük bir hevesle silah taşıyor ancak zaman geçtikçe yükten, sorundan başka bir şey olmadığı anlaşılıyor.

scolfieldd
Aday Memur
07 Ağustos 2025 10:34

tabi ki öyle katılıyorum size fakat silahın hayat kurtardığı birçok örnek de var bilinçli bir şekilde önlem almak gerektiğini düşünüyorum

kenandere
Memur
07 Ağustos 2025 13:01

Sen o silahı çekene aksiyon alana kadar olan oluyor, o sebeple silah yerine hergün koşu antremanı yap bence kaçmaya hazırlanmak daha makul.

scolfieldd, 6 ay önce
tabi ki öyle katılıyorum size fakat silahın hayat kurtardığı birçok örnek de var bilinçli bir şekilde önlem almak gerektiğini düşünüyorum

ozgurr34
Aday Memur
07 Ağustos 2025 14:21

Valla hocam ben bahsettiğiniz kötü senaryoyu yazmak istemedim karşı tarafı etkisiz hale getirdiğimizde dahi ceza alma olasığından bahsettim ama karşımızdaki kişinin bizden yavaş ya da kötü silah kullandığını bilmiyoruz. Ki iyi senaryoda bile bizim yine iyi atış yaptığımızı en azından 10-15 m de isabetli atış yapabildiğimizi varsayıyorum.

kenandere, 6 ay önce

Sen o silahı çekene aksiyon alana kadar olan oluyor, o sebeple silah yerine hergün koşu antremanı yap bence kaçmaya hazırlanmak daha makul.

07 Ağustos 2025 20:45

Silah bir kere lazım olur onda yanlış kullanırsan ya ölürsün ya cezaevine girersin. En büyük faydası kendini güvende hissedersin. Dağa bayira pikniğe gittiğinde kamp kurduğunda nerede nasıl bir insan çıkacağı belli olmaz.

İCRACIM
Aday Memur
07 Ağustos 2025 23:32

İnşallah olur icra işleri başkanlığına talep de bulunmak lazım. Olmayacak bir şey de değil yani taşımayı ve muhafaza etmeyi bilen, namlu ve tetik disipline hakim olan, kanunları ve haddini bilen kendisinde silah kültürü oluşturabilen ciddiyet sahibi insanlar için önemli bir şey olduğunu düşünüyorum, Allah mecbur etmesin kötülere de fırsat vermesin.

scolfieldd
Aday Memur
07 Ağustos 2025 23:37

haklısınız hocam siz hic talepte bulundunuz mu
İCRACIM, 6 ay önce
İnşallah olur icra işleri başkanlığına talep de bulunmak lazım. Olmayacak bir şey de değil yani taşımayı ve muhafaza etmeyi bilen, namlu ve tetik disipline hakim olan, kanunları ve haddini bilen kendisinde silah kültürü oluşturabilen ciddiyet sahibi insanlar için önemli bir şey olduğunu düşünüyorum, Allah mecbur etmesin kötülere de fırsat vermesin.

İCRACIM
Aday Memur
07 Ağustos 2025 23:41

Ben her zaman sendikalar üzerinden hatırlatıyorum bu durumun güncel tutulması konusunda, zannediyorum söylüyorlar ama gelişmeleri tam bilemiyorum ne aşamada olduğunu

scolfieldd
Aday Memur
07 Ağustos 2025 23:48

ben de hatırlatıyorum, biz adliye personelleri maalesef bir olamıyoruz bu tür konularda
İCRACIM, 6 ay önce
Ben her zaman sendikalar üzerinden hatırlatıyorum bu durumun güncel tutulması konusunda, zannediyorum söylüyorlar ama gelişmeleri tam bilemiyorum ne aşamada olduğunu

İCRACIM
Aday Memur
07 Ağustos 2025 23:58

Doğru söylüyorsunuz ama yapacak bir şey yok bireysel de talep edilecek başka çare yok, herkes kendine göre haklıdır muhakkak, çünkü gerçekten çok önemli bir sorumluluk, icra katibinde silahın olması bizi kolluğun alternatifi yapmıyor silah da olsa her hacize kollukla gidebilmekte fayda var ne olur ne olmaz çünkü silahlı görev yapan memur sınıfında değiliz, sadece kişisel güvenliği artırmak bir nebze de olsa caydırıcılığı arttırmak amacı taşıyacak,

sevgi ve aşk
Daire Başkanı
08 Ağustos 2025 09:30

insanların canı zaten burnunda.. silah kisiye aşırı bir güven verir ama karsı tarafıda tahrik eder. adamın zaten kaybedeceği birşey kalmamış. seni de vurur kendini de. en iyisi kolluktan faydalanmak.. silah her zaman basa beladır. evde es ve çocugundan saklaman gerekir.. misafir gelir saklaman lazım. çaldırsan sorun... trafikte bir anlık öfke. iş yerinde ve bulundugun ortamda aynı.. zaten 10 kişiden 1 i silahlı.. silah fayda değil zarar getirir. 20 sene silah taşıyan birinin dediklerine kulak vermenizi öneririm..

İCRACIM
Aday Memur
08 Ağustos 2025 23:01

Çok haklısınız, dezavantajları ve sorumluluğu çok fazla olan bir durum. Vatandaşın hiçbir şeye tahammülü kalmamış artık kolluk haricinde hemen hemen birçok kamu görevlisine saldırı yapılabiliyor, memur alttan aldıkça vatandaş üstten veriyor, tabanca tek başına tabii ki çözüm değil, kolluğa hızlı ulaşım veya kod uygulaması olabilir aynı zamanda yaka kamerası ile görev yapma gibi seçeneklerde değerlendirilmelidir.
sevgi ve aşk, 6 ay önce

insanların canı zaten burnunda.. silah kisiye aşırı bir güven verir ama karsı tarafıda tahrik eder. adamın zaten kaybedeceği birşey kalmamış. seni de vurur kendini de. en iyisi kolluktan faydalanmak.. silah her zaman basa beladır. evde es ve çocugundan saklaman gerekir.. misafir gelir saklaman lazım. çaldırsan sorun... trafikte bir anlık öfke. iş yerinde ve bulundugun ortamda aynı.. zaten 10 kişiden 1 i silahlı.. silah fayda değil zarar getirir. 20 sene silah taşıyan birinin dediklerine kulak vermenizi öneririm..

Omg Lol
Yasaklı
08 Ağustos 2025 23:38

napacan hacizde kovboyculuk mu oynayacan. Zırt pırt silah çekip ortalığı 56 mı yapacan ? baktın ortam gergin can güvenliğin yok tutanağı kapat çek git

scolfieldd
Aday Memur
08 Ağustos 2025 23:43

ortam gerginse tutanağı kapat git mi :) hocam her hacizde öyle tutanağı kapatarak gidemezsin, keske hayat öyle olsa :)
Omg Lol, 6 ay önce
napacan hacizde kovboyculuk mu oynayacan. Zırt pırt silah çekip ortalığı 56 mı yapacan ? baktın ortam gergin can güvenliğin yok tutanağı kapat çek git

Omg Lol
Yasaklı
08 Ağustos 2025 23:46

Hangi kanunda diyor gidemezsin diye ? haa sen yok illa takacam belime silahı şov yapacam diyosun. Okey kovboy
scolfieldd, 6 ay önce
ortam gerginse tutanağı kapat git mi :) hocam her hacizde öyle tutanağı kapatarak gidemezsin, keske hayat öyle olsa :)

scolfieldd
Aday Memur
08 Ağustos 2025 23:53

birincisi silah teşhir etmek suçtur önce silah taşımayla ilgili araştırma yapmanı öneririm şov yapılacak bir olamaz kimse çocuk değil. ikincisi meslekten olmadığın çok belli, dediğin gibi olsa tüm borçlular sıkıntı çıkarır haciz yaptırmaz. Senin iptal ettiğin hacizde borçlu mal kaçırırsa tüm sorumluluk sana aittir. Herhangi bir saldırı, suç aleti olmadığı sürece bu ortam çok gergin ben haczi iptal ediyorum deme lüksüne sahip değiliz. Eleştirdiğin konularda önce biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim. iyi forumlar
Omg Lol, 6 ay önce
Hangi kanunda diyor gidemezsin diye ? haa sen yok illa takacam belime silahı şov yapacam diyosun. Okey kovboy

Omg Lol
Yasaklı
09 Ağustos 2025 00:15

1 2 yıllık çömezlere anlat onu. Can güvenliğinin olmadığını zapta geçir şoförü şahit göster geç git. Öyle ota doka da can güvenliğim yok de demiyorum. Senin silah çekeceğin durumlara geldiği an veya hissettiğin an topuk. Mal mı kaçmış malı mı dikmiş zerre umrumda olmaz dava da açılsa bir cacık olmaz 18 yılın tercübesi. Sen silah aldın silahı kullanmak zorunda mı kaldın. O zaman dava dava uğraş dur . Önce görevden uzaklaştırma şansın yaver giderse ihraç olmazsın.
scolfieldd, 6 ay önce
birincisi silah teşhir etmek suçtur önce silah taşımayla ilgili araştırma yapmanı öneririm şov yapılacak bir olamaz kimse çocuk değil. ikincisi meslekten olmadığın çok belli, dediğin gibi olsa tüm borçlular sıkıntı çıkarır haciz yaptırmaz. Senin iptal ettiğin hacizde borçlu mal kaçırırsa tüm sorumluluk sana aittir. Herhangi bir saldırı, suç aleti olmadığı sürece bu ortam çok gergin ben haczi iptal ediyorum deme lüksüne sahip değiliz. Eleştirdiğin konularda önce biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim. iyi forumlar

reis5854
Aday Memur
09 Ağustos 2025 00:18

ev haczi kalkmadı beyler zaten birşey yapmiyoruz eskisi gibi tutanak tutup gidiyoruz en fazla para altın yoksa evde
20 Ocak 2026 10:12

icra katiplerinin silah taşımasına gerek yok , keza polisler bile kullanamıyor. Ama avukatta avukatlığını bilecek. Özellikle varlık şirketi ve factoring avukatları için söylüyorum borçlunun borcunu tahsil etmek için kalkıp borçlunun akrabalarına , üçüncü şahısların işyerlerine gidiyorlar. Bir de bunun üzerine üçüncü şahıslarla tahrik edici konuşmalar yapıyorlar. Bu durumda ben avukatı öne sürerim kusura bakmasınlar

Ayrıca icra katiplerinin adi evrak arama yetkisi yok. Kıymetli evrakta sadece çek , senet , paraya bakılır oda çilek kasada olur zaten. Kalkıp klasör klasör evrak baktırmaya çalışıyorlar direk red edin , hele borçlu ile hiç ilgisi yoksa direk 99 verip geçin

Turkish Power
Aday Memur
20 Ocak 2026 14:35

icra katibine silah ne alaka

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi