Editörler : E.Kayı Han
07 Ağustos 2025 11:40

Amirlerin Tavrı

Arkadaşlar amirim kamerayla bizi sürekli izliyor, gözü sürekli bizim üstümüzde. Yıllık izin alınca ne yapacaksın, nereye gideceksin, kimle gideceksin gibi saçma sorular soruyor. Görev tanımı dışında çalıştırıyor, sürekli giriş çıkış saatimize bakıyor acaba 3-5 dk geç gelip erken çıkmışlar mıdır diye kontrol ediyor. Hiçbir şey bulamayınca seni defalarca uyardım kılık kıyafetine dikkat et diyor, nesi var kıyafetimin diyince neden pantalonun içine sokmuyorsun vs diyor. Kısaca diyecek bir şey buluyor. Diğer arkadaşa karşı tutumu da aynı, ikimizin de en büyük hayali kurumdan gitmek. Sizce bu tavırlar normal mi?

07 Ağustos 2025 11:46

Ağır mobbing yiyorsunuz. Kurum nedir?

depresifpikachu
Aday Memur
07 Ağustos 2025 11:49

spk maalesef. bir de sadece bizim müdürlük böyle. diğerlerinin keyfi yerinde. yönetmelikte bahsettiği şeylerin bir çoğu yok. geçen de gelmiş neden servis kullanmıyorsunuz diyor. sana ne de diyemedim ahlakım el vermediğinden.

Halkadami89, 7 ay önce
Ağır mobbing yiyorsunuz. Kurum nedir?
07 Ağustos 2025 11:52

Bu suratı mabaddan imal amir sizden hoşlanıyor sanırım. 2 arkadaş bir gece kendisini evinde ziyaret ederseniz eğer; tavırlarının düzeleceği kanaatindeyim :)

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
07 Ağustos 2025 13:20

Şimdi sizin kafanızda iki tane soru işareti var;

1) Dayak Nedir?

2) Neden Atılır?

Sıradan bir dayakta vücutta iki şey yükselir. 1) Korku, 2 ) Ardinal.

Ardinal bir horman, dayağa karşı olan arzuyu arttırıyor. Biz bunu istemiyoruz. Biz istiyoruz ki; kabahatinizi hatırlayın.

Sıradan dayağa örnek, sıradan dayak.

Yaratıcı dayağa örnek; öğretmenlerimizin cetvelle parmaklarımıza vurması.

:)

depresifpikachu
Aday Memur
07 Ağustos 2025 13:29

arkadaşlar da aynısını söylüyor. adam kuruma girerken camın yansımasından bile izliyor, bak sizinki sana bakıp duruyor diyor. gerçekten aşık olabilir :D

Halkadami89, 7 ay önce
Bu suratı mabaddan imal amir sizden hoşlanıyor sanırım. 2 arkadaş bir gece kendisini evinde ziyaret ederseniz eğer; tavırlarının düzeleceği kanaatindeyim :)
07 Ağustos 2025 13:29

Gizli pasif olabilir.
depresifpikachu, 7 ay önce

arkadaşlar da aynısını söylüyor. adam kuruma girerken camın yansımasından bile izliyor, bak sizinki sana bakıp duruyor diyor. gerçekten aşık olabilir :D

07 Ağustos 2025 13:50

İşverenin kamera kayıtlarını meşru bir amaca dayalı olarak işlemesi zorunludur. ?genel denetim? veya ?işçileri izleme? gibi soyut ve belirsiz amaçlarla yapılan kayıt işlemleri belirli, açık ve meşru menfaatler için işlenme gerekliliği uyarınca sebeplendirilmediğinden KVKK'ya uygun olmayacaktır

Bu büyük bir suçtur , Yargıtay'ında bunla ilgili kararı var

Amirin sizi izlediğine dair yazismalari silme sahitle beraber şikayet et moninge giriyor aynı zaman da

depresifpikachu
Aday Memur
07 Ağustos 2025 13:53

kanıtlayamam ki. şikayet ederim, bir de ben suçlu olurum. amire bunu hatırlatmak gerekiyor ama evet. hiçbir çalışan kamera ile takip edilemez. o da açık açık söylemiyor zaten izlediğini. mesela yürüyüşe çıktım 10dk, odama döner dönmez aradı sen neden gömleğini pantolonun içine sokmuyorsun diye (spor gömlek zaten kısa)... gibi gibi

Soransen355, 7 ay önce

İşverenin kamera kayıtlarını meşru bir amaca dayalı olarak işlemesi zorunludur. ?genel denetim? veya ?işçileri izleme? gibi soyut ve belirsiz amaçlarla yapılan kayıt işlemleri belirli, açık ve meşru menfaatler için işlenme gerekliliği uyarınca sebeplendirilmediğinden KVKK'ya uygun olmayacaktır

Bu büyük bir suçtur , Yargıtay'ında bunla ilgili kararı var

Amirin sizi izlediğine dair yazismalari silme sahitle beraber şikayet et moninge giriyor aynı zaman da

Çakırbeyliii
Aday Memur
07 Ağustos 2025 14:00

sizin unvanınız ne hangi kurumdasnz ve bu müdür neden kafayı size takmış.b

depresifpikachu
Aday Memur
07 Ağustos 2025 14:06

müdür sözü geçirebildiği herkese takıyor. tersleyince zaten susuyor. ikimiz de bilgisayar teknisyeniz, ilk atama usulünde bu kuruma 2024te geldik. ama kadro dışı gih matbaada (basım yayında) çalıştırıyorlar. orası da ayrı bir muamma.

Çakırbeyliii, 7 ay önce
sizin unvanınız ne hangi kurumdasnz ve bu müdür neden kafayı size takmış.b

Çakırbeyliii
Aday Memur
07 Ağustos 2025 14:08

ünvanınız dışında çalışıyorsanız dilekçe yazabilirsiniz .ha sizinle uğraşıyor diye huzurunuz kaçmasın sizde tersleyin açığını arayın şikayet edin

depresifpikachu
Aday Memur
07 Ağustos 2025 14:10

çok basitinden, küpe takınca sordu sen küpe mi takıyorsun diye. evet bir sakıncası mı var, yönetmelikte böyle bi kısıtlamaya rastlamadım dedim, böyle diyince de yoo ilgimi çekti sadece diyip sustu. ertesi hafta canım müdürcüm dby'ye söylemiş, o çıkarttırdı :))

Şikayet prosedürünü pek bilmiyorum, silsile yolu ile işlemiyor mu bu işler? Ee bi üstü de zaten arkadaşı..

Çakırbeyliii, 7 ay önce
ünvanınız dışında çalışıyorsanız dilekçe yazabilirsiniz .ha sizinle uğraşıyor diye huzurunuz kaçmasın sizde tersleyin açığını arayın şikayet edin

saglıkcıbey
Kapalı
07 Ağustos 2025 14:47

Amirin sizi kıskanıyor belli ki. Bir yere gittiniz mi onu da çağırın. Okey oynadınız mı masa etrafı yapın. Halı sahada kaleye sokun. Yapın bir şeyler sizi kamerayla izlemez artık

saglıkcıbey
Kapalı
07 Ağustos 2025 14:52

Abicim vallahi amirin oğlan bence :) Dikkat edin kendinize

çok basitinden, küpe takınca sordu sen küpe mi takıyorsun diye. evet bir sakıncası mı var, yönetmelikte böyle bi kısıtlamaya rastlamadım dedim, böyle diyince de yoo ilgimi çekti sadece diyip sustu. ertesi hafta canım müdürcüm dby'ye söylemiş, o çıkarttırdı :))

Şikayet prosedürünü pek bilmiyorum, silsile yolu ile işlemiyor mu bu işler? Ee bi üstü de zaten arkadaşı..

kenandere
Memur
07 Ağustos 2025 15:30

Küpede olmaz ama dışarıdan bakınca memur olduğun belli olacak.

Gevle
Aday Memur
09 Ağustos 2025 08:54

Sendikamız ile görüştunuz mu???

Gevle
Aday Memur
09 Ağustos 2025 08:55

Sendika ile görüştünüz mü???

AleksandırDelPiero
Aday Memur
12 Şubat 2026 16:11

Hocam, amirin kafayı takmış sana. Sen ona takmadan kaç kurtar kendini :)

Karizmaunl
Müsteşar Yardımcısı
13 Şubat 2026 13:47

Selamlar, paylaştığını okudum ve gerçekten sabır isteyen bir durum içinde olduğunu görüyorum. Bir aday memur olarak bu tarz bir baskıyla yani mobbing ile karşılaşmak motivasyonunu kırmış olmalı, seni çok iyi anlıyorum.

Mevcut durumun analizine baktığımda yaşadıklarının tipik bir mobbing örneği teşkil ettiğini düşünüyorum. Özellikle şu noktalar dikkatimi çekti. İş yerinde güvenlik dışında personelin performansını veya özel hayatını denetlemek amacıyla sürekli kamera takibi yapılması kişisel verilerin korunması kanunu ve anayasa uyarınca özel hayatın gizliliğini ihlal eder. Yargıtay kararları bu konuda oldukça nettir. Bilgisayar teknisyeni olarak atanıp matbaa işlerinde çalıştırılman da devlet memurları kanununa göre unvanın dışındaki işlerde çalıştırılmama hakkına aykırıdır. İzinlerde nereye gideceğin veya kiminle olacağın gibi sorular ise amirin yetki sınırlarını aşan, kişisel merak ve taciz boyutuna varan sorulardır.

Bu durumda neler yapabileceğine gelirsek, öncelikle sana önerim kayıt tutman ve kanıt toplaman olacaktır. Şikayet etsen de kanıtlayamayacağını düşünüyorsun ancak mobbing süreçlerinde günlük tutmak bile bir delildir. Hangi gün, hangi saatte, hangi olay yaşandı ve kimler şahit oldu gibi detayları not etmeni tavsiye ederim. Amirin kamera kaydına dayanarak sana yaptığı müdahaleleri yazılı bir mesajla teyit etmesini sağlayabilirsen elinde yazılı bir iz kalmış olur. Ayrıca sendika ile görüşmen bu süreçte sana büyük destek sağlar. Sendika avukatları bu tarz vakalarda yol gösterir ve amirin üzerinde caydırıcı bir baskı oluşturur.

Şikayet mekanizması silsile yoluyla işler ancak amirin bir üstü arkadaşı olsa dahi vereceğin dilekçe resmi bir kayıttır ve görmezden gelinmesi o makamdaki kişi için de sorumluluk doğurur. Özellikle görev tanımı dışında çalıştırılma konusunda dilekçe vermen elini güçlendirir. Kıyafet ve küpe gibi konularda yasal dayanak sorduğunda geri adım atması, amirin aslında yetki sınırlarını bildiğini ancak üzerinde baskı kurabildiği sürece bunu devam ettireceğini gösteriyor. Resmiyetten ödün vermeden her talebini mevzuata dayandırmasını isteyerek bu sınırı korumaya çalışabilirsin.

Yaşadığın bu süreç gerçekten yorucu ancak adaylığının kalkması ve kurum değişikliği gibi seçenekleri de göz önünde bulundurarak stratejik davranmanda fayda var.

Aslanbey1453
Müsteşar Yardımcısı
14 Şubat 2026 16:02

Amirin amirine durumu anlat o bişey yapamza onun da amirine Müdürüne Genel Müdürüne en sonunda Cimerine anlat, ama belgeli sahitli olsun.
Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi