Editörler : E.Kayı Han
22 Ağustos 2025 12:53

CTE ünvan değişikliği(sağlık memuru)

Selamlar. Hemşirelik mezunuyum ve İnfaz ve koruma memuru olarak görev yapıyorum.

Bilindiği üzere ceza infaz kurumlarına üds ile 50 kişi alınacak.

İlanda belirtilen; Sağlık Memuru Ünvanında Ünvan Değişikliği Sınavında Yer Alacak Alan Bilgisi Sorularının Konu Dağılımı (50 soru)

Temel Tıp Bilimleri

Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Alan Bilgisi

Meslek Etiği

Enfeksiyon Hastalıkları

İlk yardım

Hastalık Bilgisi

Tıbbi Terminoloji

İlaç Uygulama Yolları

Şeklindedir. Merak ettiğim bazı bölümlere alan bilgisi dışında ortak konulara sorulacak. Sağlık memurluğunda böyle bir durum varmı? Birde kaynak tavsiyesi olarak nerden çalışabiliriz. Teşekkürler şimdiden.

Yusuf Kenan 01
Aday Memur
08 Eylül 2025 21:46

Bende yazmıştım ama cevap veren olmadı. 50 alan sorusu olacakmış. GYS Akademi sitesinde konu anlatımlar var ama çok detaylı. Telgrm gruplarında da kaynak paylaşan olmuyor.

Calenweth
Memur
08 Eylül 2025 22:11

Sana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Git kpss çalış kendi mesleğinde atan. Özlük hakların, maaşın vs daha iyi olur. Çalışma şartları biraz daha zor ancak hemşire olarak görev yapmak sağlık memurluğundanda ikmden de çok çok daha iyi

Yusuf Kenan 01
Aday Memur
08 Eylül 2025 22:18

Durumunuz nedir bilmiyorum ama arkadaşın tavsiyesi gerçekten çok iyi. Keşke imkan olsa da bende kendi bölümümden Sağlık bakanlığına atanabilsem. Vallahi buradan kaçabilecek bir çıkış yolu arıyoruz:)

Calenweth, 2 ay önce

Sana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Git kpss çalış kendi mesleğinde atan. Özlük hakların, maaşın vs daha iyi olur. Çalışma şartları biraz daha zor ancak hemşire olarak görev yapmak sağlık memurluğundanda ikmden de çok çok daha iyi

Calenweth
Memur
08 Eylül 2025 23:26

Dostum olmayacak birşey değil. İş çıkışı eve geldiğinde 2-3 saat adam gibi çalış çok rahat atanacak puanı alırsın. Bazı sağlık puanları gerçekten yüksek puanla kapatıyor ancak her yere şehir hastaneleri dikiliyor. Bu hastaneleri doldurmak için mecburen personel alacaklar. Ayrıca sağlıkta sürekli bir alım olur. Yeterki çalışmayı elden bırakma. Ben çok yanlış bölümlere yöneldim. Şuan herhangi bir sağlık bölümğ okumadığım için çok pişmanım. Çevremde çok fazla sağlıkçı var, aldıkları maaş (yan ödemeler ve mesailerle birlikte) geçinmek için gayet yeterli. Şuan hala imkanın varken otur çalış

Yusuf Kenan 01, 2 ay önce

Durumunuz nedir bilmiyorum ama arkadaşın tavsiyesi gerçekten çok iyi. Keşke imkan olsa da bende kendi bölümümden Sağlık bakanlığına atanabilsem. Vallahi buradan kaçabilecek bir çıkış yolu arıyoruz:)

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi