Editörler : Pangaea
30 Ağustos 2025 04:03

2025 İl Geneli Resen Atama

Selamlar

Malumunuz ilçe gruplarının düzgün ayarlanmamış olmasından kaynaklı ilçe grubu resen atamaları büyük mağduriyetlere sebep oldu. Çok daha fazlası il geneli resen atamada olacak.

İlçe grubu resen atamalarının işleyiş süreci yayınlanan duyuruda açıkça belirtilmiş olmasına karşın, il geneli resen atamada bir belirsizlik söz konusu... Bu durum illere de yansımış olacak, Şöyle ki;

Bazı iller, örneğin Giresun'da çalışan bir öğretmen il geneli atamanın tüm norm fazlalarına uygulanacağı bilgisinin verildiğini belirtmiş. Bazı iller, örneğin Antalya MEM internet sayfasında, il geneli resen atamanın yalnızca 2025 yılı iller arası mazeret atamasıyla gelip, halen norm fazlası olanları kapsadığını duyurmuş. Bazı illerin atama birimleri telefonlarını açmadı bile bilgi alamadık. (konu harici şahsi görüş: İller arası mazeret ile gelmiş insanları özrünün bulunduğu ilçeden 200-300km, ki şahsi arabayla bile 2-2,5 saat uzağa göndermek nasıl bir iş onu tam idrak edemedim. Allah yardımcıları olsun)

Velhasıl, hocalarım doğrusu nedir? Bu işin detayını bilenler aydınlatabilir mi? Teşekkürler.

Zeynp060606
Kapalı
30 Ağustos 2025 08:55

Hocam merhaba işin detayını MEB kendisi bile bilmiyor kaldı ki il, ilçe bilsin... Şu anda norm fazlasiyim. Antalya için söyleyeyim ilçede hiçbir yer açılmadı şimdi il genelinde yerler açılmış. Bulunduğum yerden sabah olan dersime yatisme şansım sıfır. Eşim için açılan yer yok o nasıl gelecek. Aile yılı için gerçekten öğretmenlere iyi bir tokat atıldı yani.

Memleketinogretmeni
Genel Müdür
30 Ağustos 2025 13:26

İlçeler arası gidip gelen çok öğretmen gördüm özellikle batı illerinde ve ankarada norm fazlası illerde bu doğal sonuç.Yoksa norm fazlası öğretmenler boş boş oturuyor.

Zeynp060606, 5 ay önce
Hocam merhaba işin detayını MEB kendisi bile bilmiyor kaldı ki il, ilçe bilsin... Şu anda norm fazlasiyim. Antalya için söyleyeyim ilçede hiçbir yer açılmadı şimdi il genelinde yerler açılmış. Bulunduğum yerden sabah olan dersime yatisme şansım sıfır. Eşim için açılan yer yok o nasıl gelecek. Aile yılı için gerçekten öğretmenlere iyi bir tokat atıldı yani.

ShahMath
Aday Memur
30 Ağustos 2025 15:30

Antalya nasıl bir uygulama yapacağını söyleyen nadir illerden hocam, en azından bilgi vermişler duyuruda ki şekliyle uygulama yapacaklar. Bazı iller kafasına ben herkesi tüm norm fazlalarını atayacağım diyor

Zeynp060606, 5 ay önce

Braweheart01
Genel Müdür
30 Ağustos 2025 15:40

şimdi uzak bir şehr atanıyorsunuz sonra özür grubundan doğduğunuz büyüdüğünüz öğretmenlik yapmayı istediğiniz şehre geliyorsunuz bu şehirde öğretmen açığı yok ve devlet sizi oraya norm fazlası atıyor. Sonrasında siz oradaki uygun okulları tercih ediyorsunuz olmuyor bu sefer resen atandığınız için mağduriyet mi oluyor anlamadım şimdi sizi öğretmenlikten atmıyorlar ceza vermiyorlar devlet o ilde ihtiyaç duyduğu bir kuruma sizi atıyor yani yanlış mı yapmış oluyor?

Yani evinizde oturup oturduğunuz yerden maaş mı almak istiyorsunuz*

bence norm fazlası öğretmenin resen atanmasında yanlış giden birşey yok.

Zeynp060606
Kapalı
30 Ağustos 2025 16:25

Hocam boş oturma lafını üstüme hiç almadım çünkü ben zaten kurumda çalışıyorum. Ayrıca norm fazlası olmayı ne ben ne karşımdaki de istemedi. Devlet politikasının yanlış işleri yüzünden Böyle durumlar yaşanıyor ve bunu norm fazlası öğretmenlere yüklemek çok hoş değil. Cevap için teşekkür ederim.
Memleketinogretmeni, 5 ay önce

İlçeler arası gidip gelen çok öğretmen gördüm özellikle batı illerinde ve ankarada norm fazlası illerde bu doğal sonuç.Yoksa norm fazlası öğretmenler boş boş oturuyor.

ShahMath
Aday Memur
30 Ağustos 2025 16:36

Genel konuşmak, empati yapmamak bir tercih tabi... tedavi olmak için sağlık özrüyle gelen birini ilçesinin, onu da geçtim ilçe grubunun dışına atamak sağlığını hiçe saymaktır, ayrıca kanunsuzdur. "Anlamadım ama mağduriyet mi oluyor" demişsiniz, yani evet mağduriyet oluyor.

Braweheart01, 5 ay önce

şimdi uzak bir şehr atanıyorsunuz sonra özür grubundan doğduğunuz büyüdüğünüz öğretmenlik yapmayı istediğiniz şehre geliyorsunuz bu şehirde öğretmen açığı yok ve devlet sizi oraya norm fazlası atıyor. Sonrasında siz oradaki uygun okulları tercih ediyorsunuz olmuyor bu sefer resen atandığınız için mağduriyet mi oluyor anlamadım şimdi sizi öğretmenlikten atmıyorlar ceza vermiyorlar devlet o ilde ihtiyaç duyduğu bir kuruma sizi atıyor yani yanlış mı yapmış oluyor?

Yani evinizde oturup oturduğunuz yerden maaş mı almak istiyorsunuz*

bence norm fazlası öğretmenin resen atanmasında yanlış giden birşey yok.

Mirhan Demirbilek
Aday Memur
30 Ağustos 2025 17:34

https://t.me/+vwt2hHc96sdlYzk0

Öğretmen atama grubu

Atamalar ile ilgili bilgi alışverişi

asiia
Şef
30 Ağustos 2025 18:25

Bir yakınım hakkaride öğretmen iken annesinin hastalığını kullanarak özür grubundan geldi. Durum şöyle ki annesi ile ilgilecek sağlam bir babası, 2 tane de kardeşi var. Kendisinin annesine çokta faydası yok. Evine 40 km olan bir ilçenin emrinde norm fazlası. Himmet puanı da 70 civarı. Ver Allah isyan ediyor, resen atama olmaz diye. Bir zamanlar eğitim özrü vardı. Parayı basan y Lisans kaydı yapıp özür grubundan istediği yere geliyordu. Sağlık özrü de maalesef aynı durumda. Suistimal eden çok fazla.
ShahMath, 5 ay önce

Genel konuşmak, empati yapmamak bir tercih tabi... tedavi olmak için sağlık özrüyle gelen birini ilçesinin, onu da geçtim ilçe grubunun dışına atamak sağlığını hiçe saymaktır, ayrıca kanunsuzdur. "Anlamadım ama mağduriyet mi oluyor" demişsiniz, yani evet mağduriyet oluyor.

Braweheart01
Genel Müdür
30 Ağustos 2025 19:27

sağlık özründe atama öncesi dilekçenizi vererek atamaya dahil olmayabiliyorsunuz

ShahMath, 5 ay önce

Braweheart01
Genel Müdür
30 Ağustos 2025 19:32

ihtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirme duyurusu ağustos 2025 kılavıuz sayfa 4 madde 5

gördüğünüz gibi sağlık özründe kimse mağdur olmuyor

İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen öğretmenler ile ağır engelli [Tam Bağımlı, Çok ileri düzeyde ÖGV, Belirgin ÖGV, Özel koşul gereksinimi var (ÖKGV)] raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan öğretmenlerden norm kadro fazlası konumunda bulunanlar istemeleri halinde bu Duyuru kapsamında başvuruda bulunabilecektir ancak bu öğretmenler engellilik durumlarının devamı süresince resen atama işlemlerinden istisna tutulacaktır. Bu durumda olan öğretmenlerin ilgili belgelerini 25 Ağustos 2025 tarihinden önce kurumları aracılığıyla il millî eğitim müdürlüklerine iletmeleri gerekmektedir

Memleketinogretmeni
Genel Müdür
30 Ağustos 2025 19:59

Tedavi olmak için özür durumu belgelendirenlerin belgeleri gerçek mi önce onu iyice incelesin devlet geriye dönük olarak.En üst düzey yöneticinin, bir sürü doktorun e imzası kopyalanmış, parayla özürlü raporu dağıtmışlar.

ShahMath, 5 ay önce

Rahatsız 1
Aday Memur
30 Ağustos 2025 20:09

İlçe grubu dışında resen atama oluyor mu ki

ShahMath
Aday Memur
30 Ağustos 2025 20:59

Hukuken evet, pratikte hayır. İnsanların isyanı buna

Braweheart01, 5 ay önce

sağlık özründe atama öncesi dilekçenizi vererek atamaya dahil olmayabiliyorsunuz

ShahMath
Aday Memur
30 Ağustos 2025 21:00

Bu ise bahsettiğimiz anlamda sağlık mazereti değil, engel durumları.

Braweheart01, 5 ay önce

ihtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirme duyurusu ağustos 2025 kılavıuz sayfa 4 madde 5

gördüğünüz gibi sağlık özründe kimse mağdur olmuyor

İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen öğretmenler ile ağır engelli [Tam Bağımlı, Çok ileri düzeyde ÖGV, Belirgin ÖGV, Özel koşul gereksinimi var (ÖKGV)] raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan öğretmenlerden norm kadro fazlası konumunda bulunanlar istemeleri halinde bu Duyuru kapsamında başvuruda bulunabilecektir ancak bu öğretmenler engellilik durumlarının devamı süresince resen atama işlemlerinden istisna tutulacaktır. Bu durumda olan öğretmenlerin ilgili belgelerini 25 Ağustos 2025 tarihinden önce kurumları aracılığıyla il millî eğitim müdürlüklerine iletmeleri gerekmektedir

el elif
Aday Memur
30 Ağustos 2025 21:16

ya karım da karım kocam çocuğum diyorsunuz genelde de batı illeri bunlar.karisi veya kocası da doğu ilinde bulusabilecekkem hep batı hep batı ve mrkezi yerler.. aynı il diyorsunuz geldiniz işte..30.40.50artik neyse illa aynı ev diyorsanız gidip geleceksiniz.ya da ayrı ev tutup haftasonu vb biraz katlanacaksiniz.Norm yoksa ne yapılmasını bekliyorsunuz.Ha okul yapılsın mevcutlar azalsın ben de isterim ama olmuyor.

erdem.k88
Genel Müdür
30 Ağustos 2025 22:43

milli egitim camiasında bir birinin iyiliğini istemeyen bu kadar cok adam varken başka düşmana gerek yok. öyle ya da böyle bürokratların günü kurtarmak icin aldığı saçma sapan kararlar yüzünden aileler şuan zor durumda kalıp perişan oluyor ,üstelik sistemsel sıkıntılar da var bir cok kisi şuan normlar güncellenmiş olsa tekrar norma girip norm fazlası olmaktan kurtulacaktı. Allah yardımcıları olsun .

Hayydar
Memur
31 Ağustos 2025 22:45

Depodaki öğretmenlere norm fazlası ataması yok mu? Gerçi onlar birtakım özürlere dahil olup katılma!

Ziyapol111
Aday Memur
01 Eylül 2025 00:48

öğretmenler ve sendikaları resen atamalara göstermelik itiraz edeceklerine, kendilerini norm fazlası yapan sebeplere odaklanmali buna tepki göstermelidir. özellikle büyükşehir ilkokullarinda ve cokca tercih edilen orta okullarda ikili eğitimlere rağmen aşırı kalabalık siniflar varken; heryerde, neredeyse boş sınıflarda eğitim veren imam hatip orta okulları, liseleri açılması öğretmenlerin resen atanmasının asıl sebebidir. yani sistem kamu binalari olan okulların ihtiyaca göre değil siyasi ve ideolojik bakış açısı ile kullanilmasından kaynaklanmaktadır. okulun ilk günü 36 kişilik sınıfta çocuğunun öğretmeni belli olmayan bir veli olarak, siyasi bakış açısı ile olusturulan sorunu, ogretmenlerimizin birbirlerini rakiplestirerek gözden kacirmalarina üzüldüm doğrusu.

majesteleri7
Daire Başkanı
01 Eylül 2025 12:42

Aynen hocam az bile bize il dışı rotasyon da gelir bu gidişle ne olacak ki nasıl olsa devletin emir eriyiz kulu kölesiyiz,dışarda bi sürü atama bekleyen işsiz var,beğenmezsek istifa etmeliyiz(!).tek kendisi çile çekti başka kimse çekmedi,herkes kendisi gibi sürüm sürüm sürünmeli kötü olmalı hayatı kaymalı ki rahat etsin gönlü ferahlasın(!).hatta maaşımız bile düşürülmeli 15 saat 3 gün okula gitmeyle bi sürü para mı alınır,ek ders falan silinmeli 30 bin tl yeter millet 22 bine çalışıyo ne şartlarda(!).beğenmiyo musun hadi bas istifanı o zaman.artık ben de destekliyorum.inşallah hepimiz norm fazlası olur sürülürüz ötelere,maaşımız da düşer,ikinci il dışı zorunlu hizmet de gelir inşallah.bi yerimiz yurdumuz olmaz geberir gideriz inşallah yaban ellerde öğretmenlik böyle olmalı(!).bakanlık doğru yolda aynen devam bravo tebrikler bakanım gözünün yağını yerim vur kırbacı bunlara

erdem.k88, 5 ay önce
milli egitim camiasında bir birinin iyiliğini istemeyen bu kadar cok adam varken başka düşmana gerek yok. öyle ya da böyle bürokratların günü kurtarmak icin aldığı saçma sapan kararlar yüzünden aileler şuan zor durumda kalıp perişan oluyor ,üstelik sistemsel sıkıntılar da var bir cok kisi şuan normlar güncellenmiş olsa tekrar norma girip norm fazlası olmaktan kurtulacaktı. Allah yardımcıları olsun .

spock
Genel Müdür
01 Eylül 2025 14:48

İnsanların isyanı şuna: örneğin 250 puanı olup da ailesinin yanına isteğe bağlı atama ile gidemeyen biri varken bunun yanında sırf evlendiği için 50 puanla istediği yere gidiyordu şimdiye dek.

Herkes istediği yere gide gide sonunda iş patladı.

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi