Editörler : Pangaea
30 Ağustos 2025 19:06

Görevlendirme yapılırken öğretmen nasıl seçilir?

Merhaba;

Bir okulda 3 branş öğretmeniyiz ve 64 saat ders yükümüz var. İçimizden bir öğretmen başka bir okula görevlendirilecek ve bu konuda sorun yaşıyoruz. Aslında mevzuata baktığımızda hizmet puanı düşük olan gider diyor fakat hizmet puanı düşük olan öğretmen arkadaşımız hizmet puanına göre görevlendirmenin danıştay kararı ile kaldırıldığını söylüyor fakat böyle bir kararı biz bulamadık. Bilen ya da bu konularda tecrübesi olan var ise hatta böyle bir mahkeme kararı varsa paylaşabilir misiniz?

Teşekkür ederim.

ashil13
Genel Müdür
30 Ağustos 2025 19:41

Boy - kilo sıralaması yaparlar :)))

normalde hizmet puanı en düşük olan görevlendirillir normalde...

shadesofcool
Aday Memur
30 Ağustos 2025 19:43

Bizde aynı şeyi söylüyoruz fakat nedense geçen yıl atanan öğretmen arkadaşımız diretiyor. Anladığım kadarıyla böyle bir karar falan da yok. Şaşırmadım, tanıdığı olan her işini yaptırıyor.

ashil13, 7 ay önce

Boy - kilo sıralaması yaparlar :)))

normalde hizmet puanı en düşük olan görevlendirillir normalde...

albatros52
Memur
30 Ağustos 2025 20:37

64 saat 3 kişi kişi başı 21 saat düşüyor. +1 de artıyor. Ortaokul ise rehberlik saati geldi. Daha fazla da olabilir. Niye görevlendirme oluyor anlamadım.

shadesofcool
Aday Memur
30 Ağustos 2025 20:54

İhtiyaç fazlası var diyor idaremiz fakat yok ders saatine bakılırsa, öğretmen ihtiyacı olan okul olduğu için görevlendirme yapılacakmış.

albatros52, 7 ay önce
64 saat 3 kişi kişi başı 21 saat düşüyor. +1 de artıyor. Ortaokul ise rehberlik saati geldi. Daha fazla da olabilir. Niye görevlendirme oluyor anlamadım.

albatros52
Memur
30 Ağustos 2025 21:34

21 saatten fazla öğretmen istekli değilse görevlendirilmez. Dağılım dengeli olmuş. Toplam 50 saat olsaydı. İdare 25 25 vereceğiz. Bir kişi başka okul deseydi anlamlı olurdu. Bu durum şu an çok zorlama ve yetkisiz bir durum olmuş. Kendi aranızda sen gitcen ben gidecem kavgası yerine hiç birimiz gitmiyoruz tavrı içinde beraber olun. Ortaokul ise bir saatte rehberlik alın.

shadesofcool
Aday Memur
30 Ağustos 2025 21:46

Çok teşekkür ederim hocam. Zaten istemediğimiz için o zaman üçünüzü de görevlendiririz diyorlar.

albatros52, 7 ay önce
21 saatten fazla öğretmen istekli değilse görevlendirilmez. Dağılım dengeli olmuş. Toplam 50 saat olsaydı. İdare 25 25 vereceğiz. Bir kişi başka okul deseydi anlamlı olurdu. Bu durum şu an çok zorlama ve yetkisiz bir durum olmuş. Kendi aranızda sen gitcen ben gidecem kavgası yerine hiç birimiz gitmiyoruz tavrı içinde beraber olun. Ortaokul ise bir saatte rehberlik alın.

erdem.k88
Genel Müdür
30 Ağustos 2025 22:02

hocam haklarınızı bilirseniz hocam birsey yapamazlar, orası ciflik değil, ya da sözde "müdürün " şirketi değil kafasina gore sizi gönderiyorum ya da göndermiyorum diyemez. 21 er saat dersinizi alın keyfinize bakın, cok üstünüze gelirse eğitimsen, egitim is , hurriyetci egitim sen gibi sendikalardan destek alabilirsiniz.
shadesofcool, 7 ay önce

Çok teşekkür ederim hocam. Zaten istemediğimiz için o zaman üçünüzü de görevlendiririz diyorlar.

shadesofcool
Aday Memur
30 Ağustos 2025 22:14

Teşekkür ederim.

erdem.k88, 7 ay önce
hocam haklarınızı bilirseniz hocam birsey yapamazlar, orası ciflik değil, ya da sözde "müdürün " şirketi değil kafasina gore sizi gönderiyorum ya da göndermiyorum diyemez. 21 er saat dersinizi alın keyfinize bakın, cok üstünüze gelirse eğitimsen, egitim is , hurriyetci egitim sen gibi sendikalardan destek alabilirsiniz.

ashil13
Genel Müdür
01 Eylül 2025 00:24

maalesef arkadaşım

shadesofcool, 7 ay önce

Bizde aynı şeyi söylüyoruz fakat nedense geçen yıl atanan öğretmen arkadaşımız diretiyor. Anladığım kadarıyla böyle bir karar falan da yok. Şaşırmadım, tanıdığı olan her işini yaptırıyor.

mazıke
Şef
01 Eylül 2025 00:46

görevlendirme olayı isteğin dışında yapılmaz. yanlışlıkla bir kağıt imzalamayın. sendika üyeliği biz olsun. göndermek istedikleri asıl kişi kim onu bulun. bence birileri üçünüzden birinden rahatsız.
Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi